Dark Mode Light Mode

Λαϊκό γλέντι στην Αγία Παρασκευή

Στο βράδυ της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν στο δασάκι της Παναγούδας τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής προκειμένου να μετέχουν στο καθιερωμένο πλέον λαϊκό τους γλέντι, με φαγητό, χορό και πλούσια δώρα. Στο φετινό γλέντι έδωσαν το παρόν και μέλη άλλων συλλόγων της πόλης, όπως ο Σύλλογος Κατοίκων Παναγίας, ο Σύλλογος Μικρασιατών, ο Σύλλογος Κατοίκων Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας.
Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου υπό τις οδηγίες του δασκάλου Βασίλη Αργυρίου ψυχαγώγησε τους παριστάμενους. Μάλιστα, εξαιτίας ορισμένων παραπόνων, το συγκεκριμένο τμήμα ήταν το μοναδικό που φέτος χόρεψε για το κοινό. Να τονισθεί επίσης ότι το χορευτικό τμήμα του συλλόγου έλαβε μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια. Η διοίκηση του συλλόγου κινείται σε τρεις άξονες. Ασχολείται με την προώθηση και προβολή της παράδοσης μέσω του χορευτικού τμήματος, ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων, ενώ περίτρανα επιδεικνύεται και το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου με τη στήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τη στήριξη των Γιατρών του Κόσμου, με διανομή τροφίμων στους ανήμπορους κατοίκους της συνοικίας.
Το Σεπτέμβρη θα αρχίσουν επίσης τα μαθήματα του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος, με τη διοίκηση να δρομολογεί την ίδρυση τμήματος αρχαρίων αλλά και παιδικού τμήματος. Να σημειωθεί ότι το λαϊκό γλέντι του συλλόγου αρχικά είχε προγραμματισθεί για την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες στάθηκαν η αιτία για την μετάθεση μιας εβδομάδας που έλαβε η εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθρο

Πασχαλίδης- Χατζηεμμανουήλ μαζί στην Αθήνα

Επόμενο άρθρο

Υπεραστικό δρομολόγιο προς Τίρανα