Dark Mode Light Mode

ΛΕΣΧΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

HΡΑΚΛΕΙΤΣΑ – ΡΕΜΒΗ 2013

 

Το αναρριχητικό πεδίο στην βράχινη ορθοπλαγιά της Ρέμβης, ένα πραγματικό διαμάντι δίπλα στην πεντακάθαρη θάλασσα και κατά ομολογία καταξιωμένων ξένων αθλητών του χώρου, ένα από τα ομορφότερα φυσικά πεδία στην Ευρώπη, προωθήθηκε μόνο χάρη στην ηρωική προσπάθεια μιας χούφτας ντόπιων αναρριχητών που ακούραστα, με υλικό και ψυχικό κόστος και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος συντηρούν μέχρι και σήμερα το αναρριχητικό πεδίο και φέρνουν κόσμο στην περιοχή.

Την περσινή χρονιά επιτεύχθηκε από το σύλλογό μας μια κατά γενική ομολογία πολύ επιτυχημένη οργάνωση ενός αναρριχητικού Φεστιβάλ, μιας γιορτής της αναρρίχησης, με συμμετοχή από όλη την Ελλάδα αλλά και τις όμορες χώρες. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι η αύξηση του αναρριχητικού τουρισμού στην περιοχή είναι κατακόρυφη.

Έτσι λοιπόν και φέτος, στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το αναρριχητικό πεδίο αλλά και να συμβάλλουμε μεταξύ άλλων και στην ήπια και με σεβασμό στη φύση τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, πολύτιμη ειδικά στη δύσκολη αυτή εποχή για την τοπική οικονομία και με απώτερο σκοπό να γίνει ετήσιος θεσμός, οργανώσαμε και με την αρωγή του Δήμου Παγγαίου, για 2η συνεχή χρονιά το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στην Ρέμβη της Ν. Ηρακλείτσας στις 26,27 και 28 Ιουλίου, με συμμετοχή αναρριχητών απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες. Αυτό που χαρακτήρισε την φετινή συνάντηση, ήταν η ποικιλία στις ηλικίες των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα, σκαρφάλωσε λιλιπούτειος σχοινοσύντροφος ετών… δυόμιση, αποδεικνύοντας ότι η σωστή αναρρίχηση είναι από τα πιο ασφαλή σπορ. Φυσικά, τα πολλά διαφορετικά στυλ των διαδρομών που πραγματοποιήθηκαν ήταν ακόμη ένα στοιχείο που χαρακτήρισε την φετινή διοργάνωση καθώς πραγματοποιήθηκαν διαδρομές σπορ υψηλής δυσκολίας μέχρι traditional (παραδοσιακές διαδρομές) όπου ο αναρριχητής δεν χρησιμοποιεί τις μόνιμες ήδη υπάρχουσες ασφάλειες, αλλά βάζει δικές του ενώ σκαρφαλώνει, μέθοδος που χρησιμοποιείται και σε διαδρομές υψομέτρου. Γενικά το κέφι και η καλή διάθεση περίσσεψε το τριήμερο, με αποκορύφωμα το Σαββατόβραδο στο δασάκι της Ηρακλείτσας όπου οι τυχεροί απόλαυσαν υπό το φώς του φεγγαριού live μουσική από τους ΑΝΦΑΣ οι οποίοι έπαιξαν αφιλοκερδώς για το Φεστιβάλ.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, οπότε μπορούμε να υποσχεθούμε: Σε πείσμα των καιρών, του χρόνου πάλι, ακόμη πιο πολλοί, ακόμη καλύτερα, ακόμη ψηλότερα, ακόμη πιο όμορφα…..

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Σύλληψη 59χρονης για παράνομη κατοχή αρχαίων

Επόμενο άρθρο

Ο αξιοπρεπής Αριστοφάνης του Νιόνιου