Dark Mode Light Mode

Λιγοστεύουν οι εισαγγελείς, ανησυχούν οι δικηγόροι

Δύο εισαγγελείς λιγότεροι υπολογίζονται στην εισαγγελία Καβάλας, πρόβλημα που εντοπίζει με ανακοίνωσή του ο δικηγορικός σύλλογος Καβάλας.

Οι δύο εισαγγελείς πήραν δικαιολογημένη άδεια πολλών εβδομάδων ή και μηνών κι έτσι στην εισαγγελία Καβάλας για έναν μεγάλο όγκο δουλειάς, έμειναν μόνο δύο εισαγγελείς.

Το θέμα ανακύπτει μετά από παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου, που εξέδωσε ανακοίνωση, την ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, έστειλε σχετική επιστολή και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι: Α. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, είναι από άποψη όγκου, βαθμού δυσκολίας αλλά και αριθμού υποθέσεων η μεγαλύτερη με διαφορά, στην περιφέρεια της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης (και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Β. Ελλάδα, μετά από αυτή της Θεσσαλονίκης). Β. Πρόκειται να απουσιάσουν σε μακράς διαρκείας άδεια οι Αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Μαρία Κάψου και Σοφία Κογκαλίδου, υπέβαλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικό έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη για την άμεση απόσπαση, κατά τις διατάξεις του Οργανισμού των Δικαστηρίων, ενός Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, για ένα τουλάχιστον εξάμηνο, καθόσον είναι φανερό πως θα είναι ιδιαίτερα δυσχερής η εύρυθμη λειτουργία της Εισαγγελίας, με μόνη την παρουσία δύο εισαγγελικών λειτουργών, εκ των οποίων μάλιστα η μια Εισαγγελική Πάρεδρος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Χρυσανίδης: Σε αργία μέχρι την έφεση

Επόμενο άρθρο

Βρήκε κάτι ο έλεγχος στο νοσοκομείο;