Dark Mode Light Mode

Λιποθύμησε όταν έμαθε ότι δεν προσλαμβάνεται

Χθες το πρωί ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας για την πρόσληψη καθαριστριών. Υπήρχε διαδικασία ευχάριστη και δυσάρεστη έκπληξη. Σε μία απ΄ αυτές τις περιπτώσεις 50χρονη περίπου καθαρίστρια που εργάζονταν σε σχολείο του Δήμου Καβάλας, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έμαθε ότι αυτή τη φορά δεν προσλαμβάνεται. Κατά πάσα πιθανότητα από λάθος δεν είχε αναγράψει τον αριθμό ΑΜΚΑ της, όταν κατέθεσε την αίτησή της.
Το πρωί που είδε ότι δεν προσλαμβάνεται αισθάνθηκε αδιαθεσία, λιποθύμησε στο χώρο των σχολικών επιτροπών, πρώην ΠΙΚΠΑ, κλήθηκε ασθενοφόρο που τη μετέφερε προληπτικά στο νοσοκομείο.
Εκεί αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις αναχώρησε για την οικία της.
Το πρόβλημα πάντως φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο καθώς υπάρχουν παλιές καθαρίστριες σχολείων που δεν επαναπροσλαμβάνονται, στη θέση τους προσλαμβάνονται νέες.
Για το θέμα αυτό μιλήσαμε χθες το μεσημέρι με την κα Ελένη Ατεσίδου. Η κα Ατεσίδου εμφανίζεται και είναι όπως φαίνεται εκπρόσωπος των καθαριστριών που εργάζονται στο Δήμο Καβάλας. Μας επιβεβαίωσε το προαναφερθέν περιστατικό με συνάδελφό της, που λιποθύμησε όταν έμαθε ότι δεν προσλαμβάνεται και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.
Μας είπε επίσης ότι δέχθηκε χθες τουλάχιστον 20 διαμαρτυρίες από καθαρίστριες που δεν επαναπροσλαμβάνονται. Κάποιες βρέθηκαν αφού ενημερώθηκαν για τον κατάλογο των προσλαμβανομένων στα γραφεία των σχολικών επιτροπών και ζήτησαν το λόγο, διαμαρτυρήθηκαν αλλά εκεί τις υποδέχθηκε ο κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος όταν επρόκειτο για καθαρίστριες που δεν προσλαμβάνονται κι εργάζονταν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της καλούσε ν΄ απευθυνθούν στην κα Μαρία Φραντζεσκάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εργάστηκε πολλές ώρες στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, για να εκδώσει τα αποτελέσματα επί των αιτήσεων που είχε παραλάβει.
«Ήταν μία δύσκολη δουλειά. Όλη μας είχαμε άγχος, αλλά πιστεύω ότι τα φέραμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο» μας είπε εκπρόσωπος αυτών που εξέτασαν τις αιτήσεις.
Παρόλα αυτά υπάρχουν διαμαρτυρίες οι οποίες επρόκειτο να διατυπωθούν χθες το απόγευμα και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ξενάγηση Κυπρίων δημοσιογράφων

Επόμενο άρθρο

Στέλιος Κατρακυλάκης στους 93,7: « Νικητής ήταν ο κόσμος»