Dark Mode Light Mode

Λύθηκε το μυστήριο με τις κλοπές δικύκλων

Η παρατηρητικότητα των πολιτών βοηθά την αστυνομία

Λύθηκε σε ένα βαθμό τουλάχιστον το μυστήριο με τις κλοπές δικύκλων στο κέντρο της πόλης μέσα μεσημέρι. Χθες η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, δύο ημεδαποί, κάτοικοι του συνοικισμού Νέου Ζυγού, ηλικίας 35 και 28 ετών. Οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο, κατηγορούμενοι ότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οδό Αμύντα.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες στις 31 Ιανουαρίου έκλεψαν από την πόλη της Καβάλας άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα. Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό των δύο αντρών, χρησιμοποίησε πληροφορίες που είχε από πολίτες.

Κατ΄ αρχήν πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τελευταία είναι αυξημένα τα περιστατικά κλοπών δικύκλων, που είναι σταθμευμένα σε κεντρικούς δρόμους, κλέβονται δε ακόμη και τις πρωϊνές, μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, αν και τα καταστήματα λειτουργούν, δηλαδή υπάρχει πολυκοσμία.

Η πρώτη πληροφορία που έφτασε στα αυτιά της αστυνομίας προέρχονταν από κάτοικο του κέντρου που είδε δύο άντρες να σπρώχνουν ένα δίκυκλο κοντά στην πλατεία καπνεργάτη. Ο ίδιος πολίτης κάλεσε την αστυνομία να επιληφθεί άλλου περιστατικού, καθώς είδε τα ίδια πρόσωπα να κυκλοφορούν ύποπτα πάλι στο κέντρο της Καβάλας.

Οι δύο δράστες κλήθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία, δεν υπήρξε σε βάρος τους κάποιιο ιδιαίτερο στοιχείο κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. Λίγη ώρα μετά εντοπίστηκαν να προσπαθούν να κλέψουν δίκυκλο τα ίδια αυτά άτομα, στην οδό Αμύντα. Η ειδοποίηση στο «100» έγινε από άλλον πολίτη, που τους είδε, την ώρα που πάλι έσπρωχναν το δίκυκλο…

Η αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει με τα στοιχεια που διαθέτει κι άλλες περιπτώσεις κλοπών δικύκλων στο κέντρο της πόλης, ενώ οι καταγγελίες για τέτοιες κλοπές τις προηγούμενες ημέρες ήταν πάρα πολλές.

 

Προηγούμενο άρθρο

Τα έργα εμποδίζουν τις εκδρομές

Επόμενο άρθρο

Σήμερα ο ΑΟΚ με την Επανομή: Βλέπει μόνο τρίποντο