Dark Mode Light Mode

Μάθημα κολύμβησης στη θάλασσα κι όχι στο κολυμβητήριο

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα ο ΟΘΑΚ, από χθες και ο ΝΟΚ, βρίσκονται και στην Ακτη της Καλαμίτσας. Λειτουργούν εκεί τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για μικρά παιδιά, μια διαδικασία που γίνεται στη θάλασσα μετά από πολλά χρόνια.

Μ΄ αυτή τους την πρωτοβουλία μας θυμίζουν την εποχή που οι μικροί καβαλιώτες μάθαιναν να κολυμπούνε στη θάλασσα στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού.

Γυρίζουμε αρκετές δεκαετίες πίσω, όταν η Καβάλα δεν διέθετε κολυμβητήριο. Αρχές της δεκαετίας του ’80, αυτή η δραστηριότητα απαραίτητη δίχως άλλο φιλοξενήθηκε και αναπτύχθηκε στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας.

Όταν το ανοιχτό κολυμβητήριο το διαδέχθηκε το κλειστό στο Περιγιάλι, οι σύλλογοι μάθαιναν κολύμπι στα παιδιά σε αυτό. Τώρα ο ΟΘΑΚ και ο ΝΟΚ επεκτείνουν αυτή τη δραστηριότητά τους στη θάλασσα,. Ουσιαστικά την επαναφέρουν σε ένα φυσικό περιβάλλον, περιορίζοντας ωστόσο την κίνηση του κλειστού κολυμβητηρίου.

Κάτι τέτοιο αρνούνται ότι ισχύει ως πρόβλημα οι εκπρόσωποι και των δύο συλλόγων. Ο ΟΘΑΚ μάλιστα θυμίζει ότι μαθαίνει κολύμπι στα παιδιά στην θάλασσα, στη Νέα Πέραμο, τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον ΟΘΑΚ παράλληλα με τα μαθήματα κολύμβησης στην Καλαμίτσα, λειτουργούν στο κλειστό κολυμβητήριο μαθήματα κολύμβησης πάλι σε μικρά παιδιά, στην πισίνα.

Ο Δήμος Καβάλας παραχώρησε δωρεάν τμήμα της Ακτής Καλαμίτσα και στον ΟΘΑΚ και στο ΝΟΚ. Ο δε αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου Γ. Φιλόσογλου, ισχυρίζεται ότι δεν βλάπτονται τα συμφέροντα του κλειστού κολυμβητηρίου με τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην Καλαμίτσα.

Λέει μάλιστα ότι είναι καλό αυτό να επεκταθεί και να συνεχισθεί καθώς τα παιδιά που μαθαίνουν το καλοκαίρι μπάνιο στην Καλαμίτσα, από τους συλλόγους, θα συνεχίσουν να προπονούνται ή να κολυμπούν το χειμώνα στο κλειστό κολυμβητήριο.

Με την ευκαιρία ο Γ. Φιλόσογλου δεν κρύβει τη χαρά του γιατί στον απολογισμό ενός έτους, Σεπτέμβριος 14 – Ιούλιος 15, τα έσοδα του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας αυξήθηκαν, στην πραγματικότητα διπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Γ. Φιλόσογλου είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Το κλειστό κολυμβητήριο για να μπορέσει να λειτουργεί, για να προσελκύσει ακόμη περισσότερα παιδιά, θα πρέπει κάποιοι να τα εντρυφήσουν  στην ιδέα του κλειστού κολυμβητηρίου και γενικά της κολύμβησης. Προσφέρθηκαν ο ΟΘΑΚ και ο ΝΟΚ στα πλαίσια αυτής της «προσέγγισης» νέων αθλητών να χρησιμοποιήσουν τη θάλασσα και λόγω του καλοκαιριού, παρέχοντας δωρεάν εκμάθηση στα παιδιά, προκειμένου να τα προσελκύσουν και να κάνουν εγγραφή στους ομίλους και κατά συνέπεια κι εγγραφή στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο για όλη τη σεζόν. Ως εκ τούτου λοιπόν είναι μία θετική κίνηση αυτή, κατά τη δική μου άποψη, αν και την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να γίνονται αυτά τα μαθήματα δεν εμπλέκομαι εγώ, ως αντιδήμαρχος, είναι άλλου συναδέλφου αρμοδιότητα, αλλά είναι εκτιμώ προς τη θετική κατεύθυνση και μια που μου είπατε για οικονομικά μεγέθη να σας θυμίσω ότι πρώτη χρονιά λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, επί των ημερών μας, σε σχέση με την τελευταία χρονιά λειτουργίας του κολυμβητηρίου, ως προς τα έσοδα έχουμε διπλασιασμό τους. Δηλαδή από τις 33.000 ευρώ περίπου την τελευταία χρονιά, 2013 – 14, έχουμε πάει στις 60.000 και κάτι, τη χρονιά 2014 – 15».

 

Προηγούμενο άρθρο

Τονίζει ο Βασίλης Λεμονίδης: «Οι τουρίστες σώζουν την τοπική αγορά»

Επόμενο άρθρο

Το EUROTAXI υποδέχθηκε τους επιβάτες του «ΤΟΜΣΟΝ ΣΠΙΡΙΤ»