Dark Mode Light Mode

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Αθλητισμός είναι προτεραιότητα μας»

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο Τόπος Της Ζωής Μας» οργάνωσε εκδήλωση Ανοικτού Κοινωνικού Διαλόγου για τον Αθλητισμό. Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος μαζί με συνεργάτες του παρουσίασαν τις προτεραιότητες για τον Αθλητισμό.

Στη συνάντηση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, ομίλων και σωματείων, που αναφέρθηκαν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ οι προτάσεις που κατέθεσαν θα συμβάλουν ουσιαστικά στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος του «Τόπου Της Ζωής Μας», που θα ανακοινωθεί στις 10 Απριλίου.

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλοςστην παρέμβαση του τόνισε τα παρακάτω: «Έχω ζήσει πολλά χρόνια με τον αθλητισμόκαι έχω ζήσει από τον αθλητισμό.Φόρεσα και τίμησα την φανέλα του ΑΟΚ και άλλων τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων. Γνωρίζω καλά αυτόν τον χώρο.Καταλαβαίνω από την εμπειρία μου ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ένας δυναμικός παράγοντας της τοπικής κοινωνικής ζωής,αλλά μπορεί να γίνει και ένα στήριγμα της οικονομικής ανάπτυξης,καθώς είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που αγκαλιάζει και ενώνει όλον τον κόσμο, συμβάλει στην υγιεινή ζωή, διαπαιδαγωγεί και διαμορφώνει θετικά πρότυπα και σύμβολα για τη νέα γενιάκαι, ας μην ξεχνάμε, δημιουργεί ισχυρές συνέργειες με τον τουρισμό. Δημιουργεί συγκινήσεις και ψυχαγωγεί.Επειδή όμως έχει αυτή τη μεγάλη δύναμη, προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν κάθε λογής συμφέροντα χρησιμοποιώντας τη διαπλοκή, τα στημένα παιχνίδια, το ντόπινγκ, τον χουλιγκανισμό και την βία.

Ο δικός μας τόπος έχει την τύχη να έχει ισχυρές αθλητικές παραδόσεις από το παρελθόνκαι έναν ολόκληρο κόσμο που σήμερα ασχολείται με τον αθλητισμό μέσα από δεκάδες σωματεία. Αθλητές και αθλήτριες,φίλαθλοι και θεατές,γονείς και διοικητικοί παράγοντες, γυμναστές και προπονητές,κριτές και διαιτητές,επαγγελματίες και εργαζόμενοι,χιλιάδες άνθρωποι ασχολούνται καθημερινά στον χώρο του τοπικού αθλητισμού.Στον τόπο μας αναπτύσσονται τα γνωστά μαζικά παραδοσιακά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ.Αναπτύσσονται τα θαλάσσια σπορ σε όλες τους τις μορφές,ο κλασικός αθλητισμός και η άρση βαρών,το τένις και το πινγκ πονγκ,η ορειβασία, η σκοποβολή και η τοξοβολία,το ράγκμπυ, τα αεραθλήματα, η ιππασία και το μοτοκρός.

Υπάρχει ο αθλητισμός των ΑΜΕΑ,υπάρχει το σκάκι με τις πάμπολλες διακρίσεις,ενώ επίσης είναι γνωστό ότι η Καβάλα θεωρείται και είναι η μητρόπολη των μαχητικών αθλημάτων και των πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.Η πόλη, οι Φίλιπποι και όλος ο νομός μας έχουν το αναγκαίο δυναμικό να αναδειχθούν σε έναν τόπο αθλητισμού.

Όμως χρειάζεται σχέδιο,χρειάζεται υποστήριξη όλων των συλλόγων από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση,χρειάζονται πρώτα απ΄ όλα σύγχρονες αθλητικές υποδομές και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.Οι αθλητικοί χώροι που σήμερα υπάρχουν δεν επαρκούν, όπως επίσης δεν επαρκεί το προσωπικό που τους συντηρεί.Η πλειοψηφία τους είναι χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση και κακοσυντηρημένοι.Ορισμένοι, όπως το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας έχουν εγκαταλειφθεί.Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Δεν μπορούμε να κουκουλώνουμε την αδράνεια και την έλλειψη θέλησης, με τη μόνιμη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά.Δεν χρειάζονται λεφτά για να αντιμετωπιστούν απλά καθημερινά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, καθαριότητας και συντηρήσεων, προβλήματα που ταλαιπωρούν τις ομάδες, τους αθλητές και τους φιλάθλους.

Εμείς πιστεύουμε στον αθλητισμόκαι τον θεωρούμε μια από τις κύριες προτεραιότητες μας.Θα προχωρήσουμε με σχέδιο και με στόχουςμαζί με όλους τους συλλόγους και τα σωματεία, διεκδικώντας και προωθώντας άμεσα στην πράξη την αναβάθμιση σημαντικών υποδομών όπως το «Ανθή Καραγιάννη» και το κλειστό της Καλαμίτσας,προωθώντας με ιεράρχηση την αδειοδότηση των γηπέδων και των εγκαταστάσεων,δημιουργώντας νέες αθλητικές διοργανώσεις,προσελκύοντας στα σπορ τα παιδιά, τους νέους και τις νέες του Δήμου μας».

 

Προηγούμενο άρθρο

Πορεία με όραμα: Η διακήρυξη και οι πρώτοι υποψήφιοι

Επόμενο άρθρο

Ενημερωτική εξόρμηση μαθητών