Dark Mode Light Mode

Μάλλον με εισιτήριο οι μαθητές στα αστικά λεωφορεία

Μάλλον με εισιτήριο θα κυκλοφορούν με τα αστικά λεωφορεία οι μαθητές της Καβάλας. Παρά τις αντίθετες προσδοκίες που δημιούργησαν τόσο οι συσκέψεις στο διοικητήριο, όσο και οι δηλώσεις του Σ. Γιοβανάκη, τα δεδομένα δε φαίνεται ν΄ αλλάζουν.

Την Τετάρτη ανοίγουν τα σχολεία κι οι μαθητές ακόμη και στον αγιασμό θα πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουν αστικά λεωφορεία. Εκτός απροόπτου θα πληρώνουν εισιτήριο όπως έγινε σε όλη την περσινή εκπαιδευτική περίοδο.

Το τι μεσολάβησε από την τελευταία σύσκεψη μέχρι και χθες έχει σημασία, αν και δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Σίμος Γιοβανάκης, επανήλθε στις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας ζητώντας ότι ζήτησε και στη συνάντηση με τον Αρχέλαο Γρανά. Ειδικό μαθητικό δελτίο. Για κάτι τέτοιο δεν προετοιμάζονται πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί για να εφαρμοσθεί το ειδικό μαθητικό δελτίο χρειάζεται δουλειά, δεν προκύπτει ότι έχει τη δυνατότητα μιας τέτοιας συμφωνίας με το αστικό ΚΤΕΛ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Κλειδί στην όλη υπόθεση είναι ο νέος νόμος με τον οποίο παρατείνονται διαγωνισμοί του προηγούμενου έτους.

Στον ίδιο νόμο λέγεται ότι ο κάθε αντιπεριφερειάρχης έχει δικαίωμα ειδικών συμφωνιών ή και απευθείας αναθέσεων. Όσο αυτός ο νόμος δε δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης για να πάρουν αντίγραφό του οι υπηρεσίες της Καβάλας, όσο αυτός ο νόμος είναι μπλεγμένος στην γραφειοκρατία, δε μπορεί να προχωρήσει η διαπραγμάτευση, του αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά με το Αστικό ΚΤΕΛ. Κι επειδή οι μέρες των μαθημάτων πλησιάζουν θεωρείται δύσκολο να υπάρξει κάτι διαφορετικό – όσον αφορά το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, – μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Το αισιόδοξο λοιπόν σενάριο είναι ότι οι μαθητές που χρησιμοποιούν αστικά λεωφορεία θα πληρώνουν κανονικά εισιτήριο, από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, με προοπτική να επανέλθει το καθεστώς του ειδικού μαθητικού δελτίο, δηλαδή η δωρεάν μεταφορά, πριν το τέλος του μήνα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Με τον Ηρακλή στο «Ανθή Καραγιάννη» θα παίξει ο ΑΟΚ στην πρεμιέρα

Επόμενο άρθρο

Κριτική εφ΄ όλης της ύλης στον Κωστή Σιμιτσή