Dark Mode Light Mode

Μήνυμα Γρανά στο Επιμελητήριο

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις την πρόθεση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας να παραχωρήσει στο Επιμελητήριο το εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Καρβάλη και ν΄ αναλάβει αυτό να το λειτουργεί ως καινούργιος και υπεύθυνος φορέας διαχείρισης.

Είπε επίσης ότι εάν χρειασθεί μπορεί η περιφερειακή ενότητα Καβάλας να βοηθήσει οικονομικά τη λειτουργία του χώρου, ο οποίος κατά την άποψη του Αρχέλαου Γρανά, εάν έχει δραστηριότητα, δηλαδή εκθέσεις και συνέδρια, τότε μπορεί να βγει οικονομικά. Ο Αρχέλαος Γρανάς είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Από καιρό είχαμε κάνει μία κουβέντα και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, για τη δυνατότητα της λειτουργίας του εκθεσιακού κέντρου στη Ν. Καρβάλη, από το συγκεκριμένο φορέα. Είναι γνωστό ότι αυτό είναι πάγιο αίτημα των επαγγελματιών να γίνει το εκθεσιακό κέντρο για να διοργανώνονται εκθέσεις κι άλλες εκδηλώσεις, στην περιφερειακή μας ενότητα. Βλέπουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται μία έκθεση κάθε Σεπτέμβριο, κι ελάχιστες εκδηλώσεις από κει και πέρα. Είναι κρίμα ένα τέτοιο κτιριακό συγκρότημα να παραμένει ανεκμετάλλευτο. Έτσι συνεννοηθήκαμε με το Επιμελητήριο ν΄ αποφασίσουν στο Διοικητικό τους Συμβούλιο που έχουνε την Τετάρτη, πως προτείνουν να το λειτουργήσουμε ώστε να έχουμε αυτήν την προστιθέμενη αξία απ΄ αυτό το κτιριακό συγκρότημα. Περιμένουμε την απόφασή τους. Την Πέμπτη είπαν πως θα μας ενημερώσουν και να δούμε στη συνέχεια τι θα μπορέσουμε να κάνουμε».

ΕΡ: Το κόστος λειτουργίας είναι μεγάλο σε ετήσια βάση;

ΑΠ: «Το κόστος λειτουργίας δεν είναι ιδιαίτερο, ως προς τα πάγια έξοδά του. Βέβαια όταν λειτουργεί, έχει έξοδα… Αλλά φέρνει και έσοδα όταν λειτουργεί. Γι΄ αυτό θα πρέπει ν΄ αποφασίσουν. Ξέρετε είχε γίνει μία μελέτη παλιά πως με τρεις ή τέσσερις εκθέσεις και κάνα δυο συνέδρια θα έβγαζε τα έξοδά του κι άφηνε κι έξοδα. Από κει και πέρα επειδή είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δε μπορεί να έχει έσοδα πάνω από 2% του προϋπολογισμού. Υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις δηλαδή όσον αφορά τη λειτουργία του… Κι επίσης σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» δεν προβλέπεται εμείς ως περιφερειακή ενότητα να το λειτουργήσουμε το εκθεσιακό κέντρο, δυστυχώς. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε στη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, εφόσον το αναλάβει να το λειτουργήσει το Επιμελητήριο».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Επανέρχεται ο «Ταξιάρχης»

Επόμενο άρθρο

Έρχεται κι άλλο κρουαζιερόπλοιο