Η νέα υψηλού επιπέδου διάκριση της Οινοποιίας Συμεωνίδη η οποία συμμετέχει σε μεγάλους διαγωνισμούς οίνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελεί πλέον γεγονός.
Τα κρασιά της Οινοποιίας Συμεωνίδη διαφημίζουν πλέον την Καβάλα και την περιοχή του Παγγαίου εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, κερδίζοντας χρόνο με τον χρόνο περισσότερους φίλους και φανατικούς οπαδούς.
Πιο συγκεκριμένα…
Στο διεθνή διαγωνισμό οίνου στις Βρυξέλλες “Concours Mondial de Bruxelles 2015” η Μαλαγουζιά Συμεωνίδη εσοδείας 2014 απέσπασε χρυσό μετάλλιο.
Η νέα αυτή διάκριση της Μαλαγουζιάς της Οινοποιίας Συμεωνίδη ανάμεσα σε πολλά άλλα κρασιά μεγάλων εταιριών σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί την βράβευση των άοκνων προσπαθειών που συνεχίζει να καταβάλει η Οινοποιία Συμεωνίδη για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.
Μαλαγουζιά Συμεωνίδη 2014, Οίνος Λευκός Ξηρός Π.Γ.Ε. ΠΑΓΓΑΙΟ
Ποικιλία: Μαλαγουζιά
Χαρακτηριστικά: Κιτρινοπράσινο χρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστο και ισορροπημένο. Δοκιμάζοντας αυτό το κρασί είναι σαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου, ανανά και λεμονιού. Ευχάριστη οξύτητα και επίγευση που εκπλήσσει.
Αμπελοτόπι: Οι αμπελώνες έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό, έδαφος αμμώδες και στρεμματική απόδοση σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος λευκής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρογος των σταφυλιών. Σταθεροποιήθηκε και ψύχθηκε στους -8°C για 15 μέρες.
Σερβίρεται: Στους 8°C σε κολονάτο ποτήρι τουλίπας.
Συνοδεύει: Θαλασσινές σαλάτες, καραβίδες, γαρίδες, μπαρμπούνια σχάρας, ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριά κλπ.