Dark Mode Light Mode

Μία δύσκολη στιγμή της Ιατρικής Εταιρείας

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» τακτική γενική συνέλευση της ιστορικής για την Καβάλα, Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας.

Το δεύτερο μέρος της σημερινής διαδικασίας αναφέρεται σε εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η στιγμή είναι κρίσιμη, δύσκολη για την Ιατρική Εταιρεία η οποία έχει αρκετές εκκρεμότητες αλλά και οικονομικό πρόβλημα.

Την περασμένη εβδομάδα έληξε η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων. Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, από νέα πρόσωπα, έτσι πιθανοί υποψήφιοι θα είναι όλοι όσοι βρίσκονται στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Κώστας Τάτσης.

Το βασικό θέμα που υλοποιεί αργά αλλά σταθερά η ιατρική εταιρεία είναι η μετατροπή της Ορθοπαιδικής κλινικής στο Σανατόριο σε στέγη φιλοξενίας υπερηλίκων, δηλαδή γηροκομείο.

Το έργο έχει προχωρήσει αρκετά, τώρα απομένει να υπάρξει κατάλληλη υποστήριξη, ώστε η τελική φάση των τεχνικών εργασιών και η αγορά του εξοπλισμού να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν την Ιατρική Εταιρεία, τόσο η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο κι ο Δήμος Καβάλας. Η Ιατρικής Εταιρεία Καβάλας αισιοδοξεί ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, και το νέο γηροκομείο να λειτουργήσει το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2014.

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας έχει καταθέσει αίτηση για την υπόθεση του Σανατορίου που είναι γνωστό ότι διεκδικείται από το Δημόσιο. Τους τελευταίους μήνες και λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ιατρική Εταιρεία υποχώρησε ως προς τη δραστηριότητα που παρουσιάζει συνήθως. Αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα όπως όλοι άλλωστε οι τοπικοί φορείς, ειδικά οι σύλλογοι. Παρόλα αυτά προετοιμάζονται δύο εκδηλώσεις, μία σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και μία δεύτερη με τον Ιατρικό Σύλλογο.

Ειδικότερα εκδήλωση θα γίνει με το Δήμο Καβάλας, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Άλλωστε η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας έχει μεγάλη ιστορία καθώς ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920.

Τον Φεβρουάριο μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «Μνήμες νοσοκομείου». Η εκδήλωση αυτή αφορά το κάτω κτήριο του νοσοκομείου, επί της οδού Αμερικάνικου Ερυθρού Σταυρού και το νοσοκομείο Καβάλας όσο αυτό λειτουργούσε στο Σανατόριο και την Ορθοπαιδική κλινική. Στην ίδια εκδήλωση θα υπάρξει και έκθεση φωτογραφίας.

Τα μέλη της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας καλούνται να βρίσκονται σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, για τη γενική συνέλευση, να παρακολουθήσουν τη συζήτηση, να ακούσουν το τι έκανε η Ιατρική Εταιρεία το προηγούμενο έτος, κυρίως να επιστρατευτούν σε μία προσπάθεια ώστε η Ιατρική Εταιρεία να τα βγάλει πέρα σ΄αυτή τη κρίσιμη στιγμή στην οποία βρίσκεται.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγές στην ενδεκάδα του ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Ημερίδα για την προσέλκυση αραβικών επενδύσεων