Dark Mode Light Mode

Μίλησαν για την κρουαζιέρα σαν να μην έγινε τίποτα!

Περίπου δύο ώρες μιλούσαν για τον τουρισμό κρουαζιέρας, τους στόχους της Καβάλας και τα πρόσφατα προβλήματα, κατά την έλευση στο λιμάνι του κρουαζιερόπλοιου RIVIERA, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φορείς και υπηρεσίες.

Η σύσκεψη ήταν χωρίς δημοσιογράφους, δηλαδή κλειστή και όπως λέγεται μετά από πρωτοβουλία του λιμενάρχη.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ ο λιμέναρχης που ρωτήθηκε σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είπε συγκεκριμένα ότι δεν παραπονέθηκε καθόλου ο καπετάνιος. Μάλιστα για να πείσει αυτούς που τον άκουσαν, υποστήριξε ότι έχει στη διάθεσή τους, email που αντήλλαξε με τον καπετάνιο, όπου πουθενά δεν διατύπωνε παράπονα.

«Εμείς ακούσαμε πολλά παράπονα» επέμεναν από τους πλευρά τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Διαμαρτυρήθηκαν ευγενικά μεν αλλά και συγκεκριμένα προς τον λιμενάρχη ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Στέλιος Σχοινάκης, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, ακόμα και η εκπρόσωπος στη σύσκεψη, εκ μέρους της τελωνειακής υπηρεσίας.

Έστω και μ΄ αυτόν τον έμμεσο τρόπο ο λιμενάρχης φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα.

Όσο για το κρουαζιερόπλοιο που έρχεται την Παρασκευή, είναι μικρό, μόλις 160 μέτρων, μπορεί λοιπόν να δέσει άνετα, με ασφάλεια, στο νότιο κρηπίδωμα.

Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα που ακολουθούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, όποτε αυτά έρχονται στην Καβάλα. Όπως ειπώθηκε πρέπει οι φορείς να απευθυνθούν στις εταιρίες, κάτι που πρέπει να γίνει κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε οι εταιρίες που ετοιμάζουν το πρόγραμμα των επιβατών όταν το πλοίο έρχεται στην πόλη, να προσθέσουν στο πρόγραμμα, στις εκδρομές στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, κι επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, δηλαδή στην αγορά.

«Είμαστε τυχεροί. Η αγορά είναι κοντά στο σημείο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια» είπαν οι ναυτιλιακοί πράκτορες, που ζήτησαν από τους φορείς να στείλουν στις εταιρίες DVD στις εικόνες του οποίου θα φαίνεται πόσο κοντά είναι το κέντρο της πόλης, από το σημείο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Στη χθεσινή συνάντηση ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Στράτος Μαρουλάς ζήτησε να καταβληθεί ειδικότερη προσπάθεια ώστε η άφιξη του κάθε κρουαζιερόπλοιου να αποσυνδεθεί όσο αυτό γίνεται από το λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό. Δηλαδή η συζήτηση χθες αν και άρχισε με τα όσα έγιναν στην Καβάλα όταν ήρθε το κρουαζιερόπλοιο RIVIERA, πήρε ενδιαφέρουσα προέκταση ώστε να γίνει επιτέλους αυτό που όλοι ζητούν, δηλαδή οι επιβάτες κάθε κρουαζιερόπλοιου να κυκλοφορούν περισσότερο στο κέντρο της πόλης, κι όχι να μπαίνουν σε λεωφορεία και να μετακινούνται στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων μόνο.

Μετά τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης είπε τα εξής:

 

«Έγινε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και για το επεισόδιο το οποίο θεωρούμε ότι έληξε κι ότι πραγματικά θα έπρεπε αν ο νορμάλ τρόπος παραπόνων θα ήταν συγκεκριμένος που τον ξέρουν οι καπετάνιοι κι οι εμπλεκόμενοι σ΄ αυτή τη διαδικασία. Το αφήνουμε αυτό. Έγινε μία πολύ καλή κουβέντα, για την προετοιμασία υποδοχής όλων των κρουαζιερόπλοιων που θα έρχονται από δω και πέρα. Πρέπει από νωρίς όλοι να είναι ενήμεροι. Το πρόβλημα που μας εξέφρασε ο κ. λιμενάρχης, ότι μερικά πράγματα δεν λύνονται την τελευταία στιγμή. Ο ελάχιστος χρόνος που μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία, είναι τουλάχιστον ένας μήνας. Δόθηκαν εξηγήσεις για πολλά πράγματα. Τέθηκαν στο τραπέζι προβλήματα, που με την επίλυσή τους θα καλυτερεύσει η όλη κατάσταση. Νομίζω ότι φύγαμε από τη συζήτηση ηρεμότεροι και πιο προετοιμασμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα».

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος ανέφερε τα ακόλουθα:

 

«Φεύγουμε σοφότεροι σήμερα από αυτή τη συνάντηση. Σαφέστατα υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα συντονισμού. Αυτά θέλουμε ν΄ αποφύγουμε και στο μέλλον. Δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και βλέποντας ότι έχει προηγηθεί, είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί στο μέλλον. Αυτό που προέχει είναι να συνεχιστούν οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, ν΄ αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων αυτού του τύπου που θα έρχονται στην Καβάλα κι από κει και πέρα συντονιζόμενοι όλοι στον τομέα της υποδοχής καθώς διαφορετικός είναι ο τομέας της προβολής κι άλλος της υποδοχής, να έρχονται τα καλύτερα αποτελέσματα για την περιοχή μας. Εμείς ως περιφέρεια εντός των επόμενων ημερών θα απαντήσουμε στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αν έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στην έκθεση κρουαζιέρας που θα γίνει τον επόμενο Σεπτέμβριο στο Αμβούργο».

 

Ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης, τόνισε συγκεκριμένα:

 

«Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που αφορούσε την κρουαζιέρα. Το θετικό είναι ότι συμμετείχαν όλοι οι φορείς. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Συζητήθηκαν κάποια πράγματα. Ένα εξ αυτών ήταν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατά την πρόσφατη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου RIVIERA, το οποίο ξεπεράσθηκε κι από κει και πέρα ο καλύτερος σχεδιασμός για το μέλλον. Πιστεύω πως εάν υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων και ταυτόχρονα σωστή πληροφόρηση και διάθεση για δουλειά, το θέμα της κρουαζιέρας θα πάει πολύ καλύτερα, απ΄ όσο πάει αυτή τη στιγμή. Αρκεί όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε και να ξεπερνούμε τα όποια προβλήματα στην πορεία μπορεί να δημιουργηθούν».

 

 

==

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Κωστής Σιμιτσής συστήνει:«Ας μην δαιμονοποιούμε το ΤΑΙΠΕΔ»

Επόμενο άρθρο

Ανακοινώνει νέο διοικητικό συμβούλιο με περισσότερα μέλη - Ποια ονόματα ακούγονται