Dark Mode Light Mode

Μαθήματα νοσηλευτικής χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Τις τελευταίες ημέρες λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η σχολή νοσηλευτικής Καβάλας. Πρόκειται για πρόβλημα που θ΄ αντιμετωπισθεί άμεσα. Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι οφείλεται κυρίως στη ΔΕΗ. Διαψεύδουν μάλιστα ότι είναι πρόβλημα οικονομικής φύσεως.

Η σχολή νοσηλευτικής Καβάλας που φιλοξενεί έως και 100 σπουδαστές, λειτουργεί στην περιοχή του Σανατορίου, στην παλιά ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας.

Εξασφάλιζε ηλεκτρικό ρεύμα από το ορθοπεδικό, σύνδεση η οποία ήταν δηλωμένη στη ΔΕΗ, στην ιατρική εταιρεία Καβάλας. Όταν το νοσοκομείο αποχώρησε από το σανατόριο, η σύνδεση διατηρήθηκε, μέχρι που πρόσφατα διαπιστώθηκε βλάβη.

Για την επιδιόρθωση της βλάβης μεσολάβησε και μεσολαβεί αρκετή γραφειοκρατία, πριν συνεργείο της ΔΕΗ την αποκαταστήσει.

Εδώ και 10 περίπου ημέρες, μαθητές της σχολής νοσηλευτικής προσέρχονται κανονικά, κάνουν όμως μάθημα με το φως του ήλιου, όπως αυτός υπάρχει, ή με το λιγότερο φως της συννεφιάς. Ορισμένες φορές υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν στο νέο νοσοκομείο όπου προσωρινά φιλοξενήθηκαν, προκειμένου να μη διακοπεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Καβάλας Δημήτρης Παπαδόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά χθες, ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί το κόστος επιδιόρθωσης της βλάβης στη ΔΕΗ. Δήλωσε ότι το ζήτημα είναι γραφειοκρατικό, οφείλεται στο ότι η σύνδεση είχε να κάνει με το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας του νοσοκομείου σε κτίρια τα οποία εμφανίζονταν στη ΔΕΗ ως κτίρια της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας.

Σύμφωνα με το Δ. Παπαδόπουλο το πρόβλημα πρόκειται να λυθεί άμεσα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Οι λαϊκές επιτροπές στον Γρανά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Επόμενο άρθρο

Η Θάσος προστατεύει την εφορία της