cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Μαθητής εκθέτης κι η έξυπνη τορπίλη

 Μαθητής εκθέτης κι η έξυπνη τορπίλη

Μαθητές από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, επισκέπτονται από χθες την έκθεση την έκθεση που λειτουργεί στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Οι μαθητές προέρχονται από σχολεία της Θράκης, της Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Απ΄ ότι φαίνεται τα σχολεία που θα έρθουν θα είναι περισσότερα απ΄ ότι υπολογίζονταν και οι μαθητές που θα περάσουν από την έκθεση είναι περισσότεροι από 3.000.

Στην έκθεση που είναι η ουσία του Φεστιβάλ, εκτίθενται εργασίες που έγιναν είτε στο ΤΕΙ Καβάλας, είτε σε άλλα ΤΕΙ, είτε σε λύκεια της περιοχής. Ξεχωρίσαμε δύο από αυτές. Ο Δημήτρης Πογαρίδης μας μίλησε για την εργασία ενός 14χρονου, μαθητή γυμνασίου της Καβάλας, του Δημήτρη Χατζή. Γι΄ αυτήν είπε τα εξής: «Ξεχωρίζουμε τη δημιουργία του Δημητράκη Χατζή, ο οποίος είναι μαθητής της Γ΄ τάξης του γυμνασίου, του 6ου γυμνασίου της Καβάλας, μόλις 14 ετών και ο οποίος απ΄ ότι θα δείτε έχει να παρουσιάσει μία εξαιρετική εργασία, η αντίστοιχη εργασία πέρσι στο προηγούμενο φεστιβάλ, πήρε το βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

ΕΡ: Να πούμε το εξής, ότι εδώ στην έκθεση υπάρχουνε και εργασίες από το πολυτεχνείο της Ξάνθης και από σχολεία;

ΑΠ: «Ναι, υπάρχουνε από το πολυτεχνείο της Ξάνθης, από το ΤΕΙ, από το ανοιχτό πανεπιστήμιο, από πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως επίσης υπάρχει κι από το ΕΠΑΛ της Χρυσούπολης. Δηλαδή απ΄ όπου κι αν παρουσιάζεται μία εργασία, στο βαθμό που αυτή θα είναι αξιόλογη, εμείς την εκθέτουμε».

Στην ίδια έκθεση ξεχωρίζει επίσης η έξυπνη τορπίλη, ήδη γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Η έξυπνη τορπίλη είναι μία ιδέα που δούλεψαν δύο σπουδαστές του ΤΕΙ, ο Παναγιώτης Ρίζος από την Αθήνα και η Νικολέτα Μιχαηλίδου από το Κιλκίς. Ο Παναγιώτης Ρίζος είπε τα εξής: «Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν περίμενα αυτή την προβολή. Προσωπικά κι εγώ έχω ήδη διαβάσει καλά σχόλια ακόμη και σ΄ εφημερίδες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα από τη Νέα Υόρκη ο «Εθνικός Κήρυξ»…»

ΕΡ: Τι έχεις φτιάξει λοιπόν;

ΑΠ: «Έχω φτιάξει μία έξυπνη τορπίλη την οποία μπορούμε να τη χειριζόμαστε από το δικό υποβρύχιο ή τη δική μας φιλική φρεγάτα και να παραπλανούμε τον εχθρό, το εχθρικό αμυντικό σύστημα».

ΕΡ: Πως είχες αυτή την ιδέα να φτάσεις μέχρι εκεί, στην παραπλάνηση του εχθρού μέσω μίας έξυπνης τορπίλης;

ΑΠ: «Επειδή στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με ανάγνωση θεμάτων σχετικά με αμυντικά συστήματα, κι επειδή θέλω μετά το μεταπτυχιακό μου και διδακτορικό μου να συνεχίσω πάνω σ΄ αυτόν τον τομέα των αμυντικών συστημάτων, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω κάτι καινοτόμο».

ΕΡ: Ποια νομίζεις πως θα είναι η συνέχεια πάνω σ΄ αυτό που έφτιαξες;

ΑΠ: «Να παραμείνει στην Ελλάδα, να κατασκευαστεί από ελληνικά χέρια και ν΄ αποδείξουμε ότι τα κρατικά ιδρύματα, μπορούνε να στοχεύσουνε προς αυτήν την κατεύθυνση, των αμυντικών συστημάτων».

 

Διαβάστε επίσης