Dark Mode Light Mode

Μείωση των πολυτέκνων λόγω μη στήριξης

Ο αριθμός των πολύτεκνων λόγω της κρίσης, λόγω του ότι δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος είπε χθες στην εφημερίδα μας ο Γιάννης Βοϊδης, πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων νομού Καβάλας. Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου έγινε χθες το πρωί στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου.

Παραβρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων πολυτέκνων από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τη Φλώρινα και τη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκε ότι ο σύλλογος της Καβάλας υποστηρίοζεται από ιδιώτες χορηγούς. Τρανό παράδειγμα ο Θανάσης Κλης, επιχειρηματίας που έκανε δώρο 100 σχολικές τσάντες. Σε άλλη χορηγία έδρασε γερμανός συνταξιούχος που έχει σπίτι στη Ν. Πέραμο, ο οποίος έδωσε χρήματα στο σύλλογο που αυτός με τη σειρά του αγόρασε σχολικά είδη που μοίρασε στα παιδιά. Κι άλλοι όμως ιδιώτες όπως επαγγελματίες και καταστηματάρχες συνέδραμαν το σύλλογο πολυτέκνων Καβάλας για τη χθεσινή του εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των βουλευτών, Πάντως είχανε προσκληθεί. «Εμείς θα λέμε κι ας μη γίνεται τίποτα», είπε στην εφημερίδα μας, ο Γιάννης Βοΐδης. Είπε τα εξής: «Εμείς δεν το βάζουμε κάτω, δηλαδή ότι αυτές οι διαμαρτυρίες που κάνουμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω. Προσπαθούμε έχοντας συμπαραστάτη την Ομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, η οποία είναι κορωνίδα όλων των 103 συλλόγων σ΄ όλη την Ελλάδα, προσπαθούμε να επιδιώξουμε το καλύτερο».

ΕΡ: Βλέπουμε πως οι οικογένειες είναι κοντά σας, ο χώρος είναι γεμάτος από κόσμο;

ΑΠ: «Ακριβώς. Οι οικογένειες είναι κοντά μας, Έχουμε εμπιστοσύνη στο σύλλογο. Ο σύλλογος είναι καταξιωμένος – το λέω αυτό ειλικρινά – είναι πολύ ευχαριστημένοι όλοι και με το κάλεσμά μας έρχονται αμέσως κι ανταποκρίνονται και βλέπουμε σήμερα την μεγάλη τους παρουσία και σ΄ αυτή μας την εκδήλωση».

ΕΡ: Έρχονται κι οι πολιτικοί, που τις παρακολουθούνε αυτές τις εκδηλώσεις κι ακούνε διάφορα αιτήματα, αλλά μετά ξεχνάνε;

ΑΠ: «Τώρα περιμένουμε να έρθουν κι οι πολιτικοί. Θέλω να πω πως οι πολιτικοί είναι εκείνοι που θα μεταφέρουν τα αιτήματά μας στη βουλή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε, να τους προβληματίσουμε και με την ομιλία που θα κάνω, να τα μεταφέρουν αυτά, γιατί ο κόσμος χάνεται! Παρατηρείται φθίνουσα πορεία στην πολύτεκνη οικογένεια»

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συμπαράσταση στους ναυτεργάτες της Θάσου

Επόμενο άρθρο

«Κλείδωσαν» Τσανάκα – Παυλίδης