Dark Mode Light Mode

Μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν την Παρασκευή και το Σάββατο οι εκδηλώσεις στο Πάρκο Φαλήρου, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου και στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας που οργάνωσε η ΚΝΕ Καβάλας, με τη συμπαράσταση της τοπικής επιτροπής του ΚΚΕ. Επρόκειτο για το διήμερο φεστιβάλ της ΚΝΕ στην οργάνωση του οποίου ενεπλάκη και η τοπική επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. Φέτος οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία γιατί ανταποκρίθηκε η νεολαία στο πρόγραμμα μουσικών γεγονότων την Παρασκευή το βράδυ, στο πάρκο Φαλήρου, γιατί το Σάββατο 2η μέρα των εκδηλώσεων υπήρξε καινοτομία, ανάδειξη μιας άγνωστης πλευράς της ιστορίας της πόλης, που αναφέρεται στην απελευθέρωση της Καβάλας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.
Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ εργάστηκαν πολύ αλλά στο τέλος ήταν ικανοποιημένοι καθώς το φεστιβάλ της ΚΝΕ και την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν το καλύτερο από τις αντίστοιχες διοργανώσεις των τελευταίων ετών.
Στο πολιτικό μέρος ομιλία την Παρασκευή στο πάρκο έκανε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Αναφέρθηκε στις απόψεις του ΚΚΕ για τα γενικότερα θέματα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Πολύς κόσμος άκουσε τον Χρήστο Θηβαίο στη συναυλία που ακολούθησε, ενώ καταχειροκροτήθηκαν και τα υπόλοιπα μουσικά γεγονότα.
Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου στο πάρκο Φαλήρου για τις μουσικές εκδηλώσεις ο κόσμος ήταν πάρα πολύς κι επειδή η μουσική ακούγονταν σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης, υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες συμπολιτών, που ενοχλήθηκαν, καθώς η ώρα είχε περάσει και η μουσική συνεχίζονταν.
Ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ήταν οι εκδηλώσεις το Σάββατο. Στις 7.00 το απόγευμα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, αναρτήθηκε κι αποκαλύφθηκε πλάκα που μνημονεύει τι έγινε στην περιοχή πριν από 70 χρόνια, όταν οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ απελευθέρωσαν την Καβάλα. Μέλη της ΚΝΕ είχαν ντυθεί στρατιώτες του ΕΛΑΣ, άνδρες και γυναίκες. Υπήρχε μάλιστα κι ένας στρατιώτης που στην αναπαράσταση που ακολούθησε έπαιξε το ρόλο του Βούλγαρου στρατιώτη. Αρκετός κόσμος, περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Με τη διευκόλυνση της τροχαίας ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία της Καβάλας, όπου η πομπή έφτασε τριάντα λεπτά αργότερα.
Στις 8.00 το απόγευμα του Σαββάτου έγινε αναπαράσταση παράδοσης της πόλης στον ΕΛΑΣ, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό πλησίαζε τα πραγματικά γεγονότα. Η αναπαράσταση έγινε σε ένα από τα μπαλκόνια του Επιμελητηρίου όπου είχαν κρεμαστεί η ελληνική σημαία και η σημαία του ΚΚΕ.
Στη συνέχεια έγιναν ομιλίες. Στην πλατεία ακολούθησε λαϊκό γλέντι. Σημειώνουμε ότι στην πλατεία υπήρχε ένα μεγάλο ταμπλό με ιστορικά στοιχεία για την επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας από τον ΕΛΑΣ, όσα είχαν προηγηθεί κι όσα ακολούθησαν στην πόλη μας. Μεταξύ των φίλων του ΚΚΕ υπήρχαν κάποιοι που είχαν φωτογραφίες του Νίκου Ζαχαριάδη, ενώ την ώρα των εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία η αστυνομική δύναμη που παρακολουθούσε διακριτικά χθες, ήταν ενισχυμένη λόγω ανησυχίας που υπήρχε για αντιδράσεις από φίλους και μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Προηγούμενο άρθρο

Χορηγός Επικοινωνίας : ΠΡΩΪΝΗ

Επόμενο άρθρο

Συνεχίζεται το έργο του μεντρεσέ αλλά…