Dark Mode Light Mode

Μεγάλη προσέλευση για την αίθουσα τελετών του νεκροταφείου

Καλά νέα για το ταμείο του Δήμου Καβάλας. Πραγματοποιήθηκε χθες πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη λειτουργία της αίθουσας τελετών στα δημοτικά κοιμητήρια. Ο διαγωνισμός έγινε με τη συμμετοχή πολλών ιδιωτών. Ήταν μια διαδικασία που έγινε κανονικά αυτή τη φορά, μετά από πολλά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων την αίθουσα λειτουργούσε ο ίδιος ιδιώτης.

Η διαδικασία έγινε πρώτη φορά πριν από λίγες εβδομάδες. Υπήρξαν όμως διαδικαστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτή να επαναληφθεί χθες. Λόγω του ενδιαφέροντος της αίθουσας, οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ήταν ελαφρώς περισσότεροι σε σχέση με αυτούς που πήραν μέρος στην αρχική διαδικασία. Αντικείμενο του διαγωνισμού η λειτουργία της αίθουσας τελετών στα δημοτικά κοιμητήρια, αίθουσα ουσιαστικά εκδηλώσεων, κυρίως μετά από μνημόσυνα και κηδείες.

Ο προηγούμενος ενοικιαστής πλήρωνε στο δήμο Καβάλας 2660 ευρώ. Αφού για μισή ώρα περίπου έγινε ο έλεγχος των δικαιολογητικών, διαδικασία από την οποία αποβλήθηκε μόνο ένας από τους συμμετέχοντες, άρχισε η φάση του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Τελικά η αίθουσα νοικιάστηκε με ποσό διπλάσιο του αρχικού, δηλαδή στα 4600 ευρώ το μήνα. Νέος ιδιώτης που θα τη λειτουργήσει είναι ο Σάββας Πυραλεμίδης, πατέρας της δημοτικής συμβούλου, Χρύσας Πυραλεμίδου.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος πολλοί και διάφοροι, επαγγελματίες της αγοράς, άνθρωποι που έχουνε σχέση με αυτού του είδους τη δραστηριότητα κι άλλοι επαγγελματίες που θεώρησαν τη διαδικασία ως ευκαιρία.

Για το δήμο Καβάλας τα νέα είναι ευχάριστα, αφού τα χρήματα που θα εισπράττει θα ενισχύουν το ταμείο του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

3 ένοχοι, ένας αθώος

Επόμενο άρθρο

Tο ανώνυμο email και η διαδικασία που δεν ακολουθήθηκε ως το τέλος