Dark Mode Light Mode
110 χρόνια προσφοράς Φιλοπτώχου Αδελφότητας
Μεγάλη πρόκριση της Ενωσης με 77-74 επί του Ρεθύμνου – Ηγέτες Νάναλι- Στεφανίδης
Σουπερ Λιγκ ΕΠΣΚ: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Βερούλειο

Μεγάλη πρόκριση της Ενωσης με 77-74 επί του Ρεθύμνου – Ηγέτες Νάναλι- Στεφανίδης

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ενωση προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Το Καβαλιώτικο συγκρότημα ήταν από την αρχή στο σκορ και άντεξε έως το τέλος. Παρά το γεγονός ότι ο Κρις Χουγκάζ δεν είχε στη διάθεση του, τους Φίαρς και Μίτροβιτς. Ο πρώτος έχει πρόβλημα με το δελτίο του και ο δεύτερος ήταν τραυματίας.

Σε αυτή τη μεγάλη νίκη, η Ενωση είχε δυο μεγάλους πρωταγωνιστές.

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης με 35`λεπτά χρόνο συμμετοχής ήταν σούπερ. Είχε 100% στις βολές, και 50% στα δίποντα. Συνολικά πέτυχε 18 πόντους. Ψύχραιμος σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Ακόμη είχε 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Αμερικανός Τζέιμς Νάναλι. Η Ενωση φαίνεται ότι βρήκε λαυράκι. Σε 32` λεπτά πέτυχε 23 πόντους με 100% στις βολές, 50% στα δίποντα και 100% στα τρίποντα. Ο Νάναλι πήρε και 4 ριμπάουντ. Σήκωσε την ομάδα, όπως και ο Στεφανίδης στα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού στο β` μέρος.

Εκτός βέβαια από αυτούς τους δυο και οι υπόλοιποι τα έδωσαν όλα. Ο Κύπριος Στυλιανού με 11 πόντους ήταν η ευχάριστη έκπληξη, αφού έπαιξε 24` λεπτά με την απουσία Φίαρς και Μίτροβιτς από την περιφέρεια. Ο Μανωλόπουλος πήγε καλά με τα 10 ριμπάουντ και τους 9 πόντους. Ο Ουίλιαμ Κόλεμαν αυτή τη φορά περιορίστηκε σε λίγα πράγματα αν και ξεκίνησε ορεξάτος. Δεν έπαιξε πολύ(15` λεπτά) και έμεινε στους 4 πόντους είχε 5 ριμπάουντ.

Η Ενωση ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ. Ηταν άτυχη αφού τραυματίστηκε και ο Καραθανάσης. Έτσι έχασε ακόμη μια εναλλακτική λύση.

Όταν ετοιμαστεί καλύτερα ο Πάνος, μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Δεν ήταν κακός με 10 πόντους(100% στις βολές, 75% στα δίποντα). Η Ενωση είχε φοβερά ποσοστά ευστοχίας στις βολές. Με 77% πήγε πάρα πολύ καλά. Στα δίποντα είχε 19/33(57%) και στα τρίποντα 5/13(38%).

Στα ριμπάουντ παρά το γεγονός ότι ο Κόλεμαν ήταν σε… χαμηλή πτήση, πήρε η Ενωση 32 αμυντικά και μόλις 5 επιθετικά. Η ομάδα του Ρεθύμνου πήρε 13 επιθετικά ριμπάουντ. Εκεί ήταν καλύτερη από την Ενωση.

Στο σύνολο πάντως λειτούργησε καλύτερα η Ενωση. Το Ρέθυμνο φαινόταν ότι είχε πιο γεμάτο ρόστερ αλλά δε μπόρεσε ποτέ να περάσει μπροστά.

Στο Β` μέρος έκανε μια προσπάθεια και έχασε την παράταση στην εκπνοή, όταν αστόχησε σε σουτ 3 πόντων ο σπουδαίος Μπράουν που πέτυχε 24 πόντους με 6 στα 11 τρίποντα.

Εκεί ο Χουγκάζ ζήτησε φάουλ που δεν έγινε. Την παράσταση έκλεψε ο Πέτγουει με τις εντυπωσιακές ενέργειες του. Οσον αφορά τον Νίκο Αγγελόπουλο δεν ήταν καθόλου κακός.

Ειδικά στο β` μέρος. Πέτυχε συνολικά 10 πόντους με 66% στα τρίποντα.

Επίσης πήρε και 6 ριμπάουντ. Ο Αγγελόπουλος χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της Ενωσης, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Καλό παιχνίδι και ο Γουάιτ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Συμπερασματικά η Ενωση έδειξε καρδιά. Πάλι στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» δε χάνει με τίποτα με ομάδες που έχουν πάνω κάτω τα ίδια κυβικά. Παρά τις απουσίες πήγε πολύ καλά. Άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο κόσμος δεν ήταν πολύ χθες το απόγευμα στην Καλαμίτσα. Περιμέναμε κάτι παραπάνω από τη στιγμή που ο ΑΟΚ έπαιζε εκτός έδρας και το εισιτήριο ήταν φτηνό.

Αυτοί πάντως που παρακολούθησαν το παιχνίδι, βοήθησαν σημαντικά στο να φτάσει η Ενωση στη νίκη πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 14-13, 20-19, 21-26.

Οι συνθέσεις.

Ενωση: Πάνος 10, Νάναλι 23(3), Κριστέφσκι 0, Καλαμπάκας 0, Μανωλόπουλος 9(1), Στυλιανού 11(1), Στεφανίδης 18(1), Κόλεμαν 4, Ιλιεφ 0, Καραθανάσης 0, Βελισσαρίου 2.

Ρέθυμνο: Μπράουν 24(6), Καλλινικίδης, Γουάιτ 12, Αγγελόπουλος 10(2), Τσαρούχας, Τσόχλας 7(1), Ντούβνιακ 4, Δουλγεράκης 0, Σιζόπουλος 3, Λάτοβιτς 0, Πέτγουει 14.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

110 χρόνια προσφοράς Φιλοπτώχου Αδελφότητας

Επόμενο άρθρο

Σουπερ Λιγκ ΕΠΣΚ: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Βερούλειο