Dark Mode Light Mode

Μετά θάνατον βράβευση Τηλέμαχου Τσιμηρίκα

Την πράξη αυτοθυσίας του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμηρίκα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2012 συγκλόνισε το πανελλήνιο, βράβευσε, μεταξύ άλλων, η Ακαδημία Αθηνών την Παρασκευή (20/12).

Το θλιβερό συμβάν είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο στο χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Ο Τηλέμαχος και τα αδέρφια του κοιμόντουσαν σε δωμάτιο του σπιτιού του παππού και της γιαγιάς τους, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Ο 15χρονος πρόλαβε να βγει αλλά τα δύο μικρότερα παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών, εγκλωβίστηκαν. Τότε ο Τηλέμαχος χωρίς να σκεφτεί τίποτα επέστρεψε στο φλεγόμενο σπίτι για να τα σώσει. Λίγες ώρες αργότερα, όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένα τα τρία παιδιά. Το τραγικό αυτό συμβάν και η ηρωική πράξη του Τηλέμαχου συγκίνησε τον γιατρό Δημήτρη Αστεριάδη, ο οποίος κατέθεσε πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών για βράβευση του παιδιού, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.

 

Ευχαριστήριο

 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Ακαδημία Αθηνών, για την εξαιρετική τιμή που μας έγινε με το να απονείμει το βραβείο αυτοθυσίας στο γιo μας Τηλέμαχο, που στη προσπάθειά του να σώσει τα αδέλφια του βρήκε και αυτός το θάνατο μαζί τους, ενώ μπορούσε σήμερα να ζει.

Βέβαια ένα βραβείο δε μπορεί να μειώσει το μεγάλο μας ψυχικό πόνο για την απώλεια του Τηλέμαχου και των μικρότερων παιδιών μας, Ανδρέα και Γεράσιμου, αλλά μας προκαλεί βαθιά συγκίνηση ότι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας αναγνωρίζει, μέσω αυτού του βραβείου, τη θυσία του και δείχνει αγάπη και ενδιαφέρον για τέτοιου είδους πράξεις .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Ι.Αστεριάδη για τη συγκινητική του πρωτοβουλία με την έγγραφη πρότασή του στην Ακαδημία Αθηνών για τη μεταθανάτια βράβευση του γιου μας και τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων του συμβάντος, που οδήγησε στην ομόφωνη αποδοχή του αιτήματος από το ανώτατο ίδρυμα. Οι γονείς Γιώργος – Ειρήνη Τσιμηρίκα

 

 

Προηγούμενο άρθρο

«Ο τόπος της ζωής μας» περιμένει τα Χριστούγεννα

Επόμενο άρθρο

Συμφώνησαν