Dark Mode Light Mode

Μετά τις γιορτές τα έργα σε Ερυθρού – Βενιζέλου

Αμέσως μετά τις γιορτές αρχίζουν τα έργα του Δήμου Καβάλας στην οδό Βενιζέλου και την οδό Ερυθρού Σταυρού. Επιλέχθηκε ν΄ αρχίσουν από την περιοχή του πάρκου και τμηματικά ν΄ απλωθούν στο πρώτο και στο δεύτερο πάρκινγκ, δίπλα από το διοικητήριο.

Ο Θ. Μουριάδης μας μιλάει για το θέμα, όπως επίσης για δύο ακόμα δημοτικά έργα που παρουσιάζουν εντελώς αντίθετη μεταξύ τους εξέλιξη, την ανακαίνιση της Μεγάλης Λέσχης και το δρόμο από τον Άγιο Λουκά προς το νέο νοσοκομείο:

«Το έργο στις οδούς Βενιζέλου και Ερ. Σταυρού θα αρχίσει μετά τις γιορτές, διότι ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην φάση των τελευταίων εγκρίσεων, γιατί είπαμε το ΕΣΠΑ θέλει πάρα πολλές εγκρίσεις για να ξεκινήσει ένα έργο. Θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές. Προσανατολιζόμαστε γιατί συζητάμε με τον εργολάβο πως θα ξεκινήσουμε ούτως ώστε να μην επιβαρύνουμε όσο το δυνατόν – θα υπάρχει όμως – το λιγότερο. Θα ξεκινήσουμε σε πρώτη φάση από το πάρκο όπου γίνονται παρεμβάσεις σ΄ αυτό και σε ένα από τα πάρκιγκ, όχι και στα δύο, ούτως ώστε να υπάρχει ένα ελεύθερο. Και όσο θα καλυτερεύει ο καιρός πλέον θα επέμβουμε και στη Βενιζέλου».

ΕΡ: Βλέπουμε ότι και στη Μεγάλη Λέσχη άρχισε το έργο και πάει γρήγορα;

ΑΠ: «Ναι, έχει ξεκινήσει. Πάει καλά. Θα υπάρχει μία καθυστέρηση κι αυτή είναι στο ότι δε μπορούμε ν΄ ανοίξουμε τη στέγη τώρα λόγω του διάκοσμου που υπάρχει μέσα. Θα πρέπει από το Μάιο και μετά να γίνει αυτό, αφού φτιάξει ο καιρός, γιατί όπως καταλαβαίνετε αν πιάσει μια βροχή θα καταστραφεί ο διάκοσμος και για να μη το ματιάσουμε. Ας ελπίσουμε πως θα πάει καλά».

ΕΡ: Επίσης να μας πείτε τι γίνεται με το δρόμο προς το νέο νοσοκομείο, που αυτό έχει γίνει σήριαλ;

ΑΠ: «Ναι, είναι σήριαλ. Ήδη έχουμε στείλει ειδική πρόσκληση στον εργολάβο, διότι υπάρχουν καθυστερήσεις, από μια αλλαγή στη μελέτη που έγινε, κι αυτό όχι όχι μεγάλη, απλώς αφορά την τοποθέτηση των δικτύων, θα ήταν μέσα στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο, όμως είναι πάρα πολύ μεγάλο αντικείμενο το οποίο δεν το προχωράει. Έχουμε στείλει ειδική πρόσκληση. Πιστεύω να προχωρήσει. Αλλιώς θα συνεχίσουμε στο επόμενο στάδιο, που θα είναι η έκπτωση του εργολάβου, που δεν το θέλουμε. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το έργο θα πάει λίγο πίσω».

 

=

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απολογισμός Παντοπωλείου μετά την ΕΔΕ

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο