Dark Mode Light Mode

Μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ οι υποθέσεις στο ακροατήριο

Πέντε υποθέσεις που αφορούν ελέγχους του ΣΔΟΕ σε ισάριθμες επιχειρήσεις του νομού Καβάλας, απασχόλησαν χθες το μονομελές. Έτσι γίνεται πάντα. Αφού το ΣΔΟΕ κάνει έλεγχο σε τοπικές επιχειρήσεις, παρά το ότι βεβαιώνει πρόστιμα, υπάρχει και η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Χθες λοιπόν στο δικαστήριο, το μονομελές ασχολήθηκε με πέντε παλαιότερους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Από τις πέντε υποθέσεις, δύο οδηγήθηκαν σε καταδικαστικές αποφάσεις, δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, αφού είχαν πληρώσει κανονικά τα πρόστιμα, ενώ η κυριότερη από τις πέντε υποθέσεις, οδηγήθηκε σε αναβολή.

Αναβλήθηκε υπόθεση που αφορά χρυσοχοείο στην Καβάλα, το οποίο αφού απασχόλησε την αστυνομία, στη συνέχεια ερευνήθηκε αναλυτικότερα η λειτουργία του, από το ΣΔΟΕ.

Ο έλεγχος στο τέλος του 2011, βρήκε στο χρυσοχοείο 2,5 κιλά χρυσό, χωρίς παραστατικά. Επιβλήθηκε πρόστιμο, αλλά τώρα η υπόθεση ως προς το ποινικό της μέρος, εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση που δικάστηκε πρώτη, αφορά συνεργείο αυτοκινήτων στο οποίο το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο το Μάιο του 2011. Το συνεργείο αυτοκινήτων βρίσκεται στην περιοχή της επαρχίας Παγγαίου. Ελεγκτής του ΣΔΟΕ που κατέθεσε ως μάρτυρας, είπε ότι στο συγκεκριμένο συνεργείο η κατάσταση ήταν χύμα, δηλαδή δεν υπήρχαν θεωρημένα βιβλία, ούτε ο επαγγελματίας κρατούσε λογιστικά. Κατά τον έλεγχο το συνεργείο του ΣΔΟΕ βρήκε μές στο κατάστημα εικονικό τιμολόγιο που αναφέρονταν σε ποσό τριών χιλιάδων ευρώ για βαφή εκσκαπτικού μηχανήματος. Την επόμενη μέρα του ελέγχου ο επαγγελματίας υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση στο ΣΔΟΕ, ομολογώντας ότι το συγκεκριμένο τιμολόγιο ήταν εν μέρει εικονικό. Σημειώνουμε ότι ο εν λόγω επαγγελματίας είχε έρθει στην περιοχή από την Γερμανία, αλλά μετά την αποτυχία του να δουλέψει ικανοποιητικά, επέστρεψε στη δυτικοευρωπαϊκή χώρα, όπου εργάζεται ακόμη και σήμερα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Φωτιά σε διαμέρισμα ρακοσυλλέκτριας

Επόμενο άρθρο

Παρουσίαση εργασιών μαθητών γυμνασίων – λυκείων