Dark Mode Light Mode

Μεταπασχαλινή συνεδρίαση

Την πρώτη συνεδρίαση μετά το Πάσχα πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και εκτός ημερησίας τέθηκαν αρκετά ερωτήματα στη διοίκηση του δήμου.

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής αναφέρθηκε σε ποσό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει ο δήμος Θάσου προκειμένου να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Το ερώτημα του κ. Καλλιοντζή αφορούσε στα χρωστούμενα προς το Αστικό ΚΤΕΛ του προγράμματος ΣΥΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ και εάν ζητήθηκαν από το υπουργείο ως ληξιπρόθεσμη οφειλή ώστε να καταβληθεί το ποσό. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι μία ειδική διαδικασία που προέβλεπε αίτηση των δήμων, ενώ το ποσό δε θα χαριστεί στον δήμο Θάσου. Απλά το ποσό θα είναι μια προκαταβολή των ΚΑΠ. Κανένας δήμος της χώρας δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής την τελευταία δόση του προγράμματος ΣΥΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ, την οποία ως γνωστό την οφείλει το κράτος που για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται αφερέγγυο.

Για το κτίριο του παλιού νοσοκομείου ρώτησε ο Άρης Βέρρος, κάνοντας λόγο για ένα ξέφραγο αμπέλι που παραμένει αφύλακτο και όπου ελοχεύει κίνδυνος ατυχήματος. Ο κ. Σιμιτσής συμφώνησε με την άποψη του κ. Βέρρου και διευκρίνισε ότι ακόμη και οι συγγενείς του διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί, με την είσοδο αντικοινωνικών στοιχείων. Αλλεπάλληλες επιστολές στον κ. Λυκουρέντζο έχει στείλει ο Δήμαρχος χωρίς ποτέ να λάβει κάποια υπεύθυνη απάντηση. Ο εφημέριος της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας συλλέγει υπογραφές διαμαρτυρίας προκειμένου να σταλεί νέα επιστολή με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν και οι καβαλιώτες βουλευτές. Όσο ο υπουργός δεν υπογράφει την παραχώρηση τόσο θα καθυστερεί η αξιοποίηση του κτιρίου.

Δύο παρατάσεις έλαβε ο εργολάβος για το έργο του δρόμου προς το νέο νοσοκομείο, παρόλα αυτά η κατάσταση εμφανίζεται στάσιμη. Ο κ. Βέρρος ζήτησε ενημέρωση από τη διοίκηση για την πρόοδο του έργου. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης παραδέχθηκε ότι σημειώνεται καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου το οποίο ωστόσο θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε έως τα τέλη Ιουλίου, ή στην χειρότερη των περιπτώσεων μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.

Ερώτημα για το δημοτικό κυνοκομείο έθεσε επίσης ο κ. Βέρρος και ειδικότερα για τις επικρατούσες συνθήκες και τη σύμβαση με συγκεκριμένη κτηνίατρο που έχει λήξει. Την ανανέωση της συμβάσεως επεξεργάζονται από κοινού η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η υπηρεσία καθαριότητα του δήμου, που έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας του δημοτικού κυνοκομείου. Η επιτροπή παρακολούθησης λειτουργίας των εγκαταστάσεων υφίσταται συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με τη συμμετοχή δύο μελών από το φιλοζωικό σωματείο ΑΙΣΩΠΟΣ.

 

Προηγούμενο άρθρο

ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας:Χθες διαδήλωση, σήμερα συνέλευση

Επόμενο άρθρο

Προγραμματική σύμβαση - Για την κατασκευή περίφραξης στην Παιδόπολη