Dark Mode Light Mode

Με άρωμα γυναίκας η νέα διοίκηση του ΣΦΓΤ

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε το βράδυ της Δευτέρας ύστερα από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας. Κατόπιν της διαδικασίας συγκροτήσεως σε σώμα, νέα πρόεδρος του ΣΦΓΤ είναι η δικηγόρος Μαρία Μέττα, η οποία με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε την πρόταση των υπολοίπων μελών για την ανάληψη προεδρικών καθηκόντων. Νέα αντιπρόεδρος είναι η Βιβή Ελευθεριάδου, γενική γραμματέας είναι η Βάσια Πάτση, ειδική γραμματέας η Νταϊάνα Κρυωνά, ταμίας η Δέσποινα Τσιμπεράκη και ειδικός ταμίας η Βούλα Νταμάρη. Δύο άνδρες έμειναν στη σύνθεση της διοικήσεως διατηρώντας την ιδιότητα των απλών μελών.

Επιλέχθηκαν τα άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τους τομείς των τεχνών και στην επόμενη συνεδρίαση της διοικήσεως θα οριστούν ως υπεύθυνοι των επιμέρους τμημάτων. Αισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των μελών της νέας διοικήσεως αφού η διάθεση για εργασία που υφίσταται είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας. Μόνο με διάθεση για προσφορά και ομαδική εργασία μπορεί να εξασφαλισθούν θετικά αποτελέσματα, παρατήρησε η νέα πρόεδρος του ΣΦΓΤ Μαρία Μέττα.

Στη διάρκεια των προηγούμενων ετών ορισμένα τμήματα του Συνδέσμου παρουσίαζαν πλούσια δράση ενώ ορισμένα άλλα υποχωρούσαν. Εκ των πραγμάτων όμως όλα τα τμήματα δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στον ίδιο βαθμό. Ειδικά το θεατρικό τμήμα εμφάνισε μεγάλη άνθηση και άνοιξε τις πόρτες του σε πολλά νέα μέλη, πρόκειται όμως για ένα τομέα που γεννά βαθιά αγάπη σε πολλούς. Το στοίχημα της νέας διοικήσεως είναι να αναπτυχθούν ομοίως και το μορφωτικό αλλά και το εικαστικό τμήμα.

Ένα σημαντικό ζήτημα για τον ΣΦΓΤ ήταν και παραμένει το κτιριακό. Ο χώρος στέγασης είναι παλιός και μικρός, κατόπιν των έργων που υλοποίησε η ιερά μητρόπολη. Η νέα διοίκηση θα επισκεφθεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Προκόπιο, όχι μόνο για εθιμοτυπικούς λόγους αλλά και για να συζητηθεί το κτιριακό θέμα. Σαφώς και η διατήρηση της στέγης είναι ένα μεγάλο μηναίο έξοδο, ωστόσο με τις κατάλληλες κινήσεις το κτίριο μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αποχή Δικηγόρων δύο ακόμη μέρες

Επόμενο άρθρο

Κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων