Dark Mode Light Mode
Πνιγμός 71χρονου
Με δημοσκόπηση θα λυθεί ο γρίφος του Παγγαίου – Σύσκεψη κορυφής στη ΝΟΔΕ Καβάλας
Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος «Οι νέοι πρέπει να ενεργοποιηθούν»

Με δημοσκόπηση θα λυθεί ο γρίφος του Παγγαίου – Σύσκεψη κορυφής στη ΝΟΔΕ Καβάλας

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα συνεδριάζει η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Η πρόσκληση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής αναφέρει ότι θέμα της συνεδρίασης είναι οι εκλογές του 2014 στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της Κώστας Ευθυμιάδης περίμενε και τελικά βρήκε την κατάλληλη μέρα για να πραγματοποιήσει τη σύσκεψη καθώς προσκάλεσε όχι μόνο τα μέλη της ΝΟΔΕ – είκοσι περίπου στον αριθμό – αλλά και τους τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ., στο νομό Καβάλας, που σήμερα αναμένεται να είναι παρόντες στην ειδική αυτή συζήτηση.

Για την περίπτωση του Δήμου Νέστου και του Δήμου Θάσου, τα πράγματα προφανώς είναι εύκολα. Θα στηριχθεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο, ο Σάββας Μιχαηλίδης και ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Εξέλιξη παρουσιάζει το θέμα του υποψηφίου δημάρχου τη Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Παγγαίου. Δεδομένου του ενδιαφέροντος του Γ. Φιλόσογλου και του Φ. Αναστασιάδη, υπάρχει περίπου συμφωνία ο υποψήφιος δήμαρχος προερχόμενος από τη Ν.Δ. να είναι ένας. Αυτό θα γίνει μέσω δημοσκόπησης που θα γίνει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου. Πως θα γίνει η δημοσκόπηση κι από ποιον, αυτό θα συμφωνηθεί ανάμεσα στο Γιάννη Φιλόσογλου και τον Φίλιππα Αναστασιάδη με τη μεσολάβηση της ΝΟΔΕ της Ν.Δ., δηλαδή του προέδρου της νομαρχιακής επιτροπής.

Οι Φιλόσογλου κι Αναστασιάδης θα δεσμευτούν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, έτσι όποιος έρθει πρώτος θα εκπροσωπήσει το κόμμα, ο δεύτερος θα στηρίξει το μοναδικό υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ.

Το γεγονός χαροποιεί τους παράγοντες της ΝΟΔΕ Καβάλας, έστω κι αν επί των όσων αναφέραμε δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει πλήρως οι κύριοι Αναστασιάδης και Φιλόσογλου. Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν οι εξελίξεις με διάφορες συζητήσεις που έγιναν και συνεχίζονται. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο στην Ελευθερούπολη αντί δημοσκόπησης να γίνει εσωκομματική ψηφοφορία όπου τα μέλη του κόμματος, θα ψηφίσουν αυτά ανάμεσα στο Γ. Φιλόσογλου και το Φ. Αναστασιάδη.

Το σενάριο αυτό είναι το εναλλακτικό που εξετάζεται καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι μία αντικειμενική δημοσκόπηση με συγκεκριμένες ερωτήσεις σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και το Δήμο Παγγαίου, έχει προβάδισμα.

Όσον αφορά το Δήμο Καβάλας, οι ενδιαφερόμενοι είναι πάντα δύο. Η γιατρός και δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Τσανάκα, ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. Και οι δύο προετοιμάζονται προκειμένου σήμερα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, αφού ο καιρός πέρασε. Κι οι δύο φαίνονται περισσότερο αποφασισμένοι να ζητήσουν να είναι αυτοί οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καβάλας.

Στη σημερινή συνάντηση θεωρείται δύσκολο να υπάρξει οριστική απόφαση και φαίνεται αντίθετα ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις, ώστε μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου το θέμα του υποψηφίου στο Δήμο Καβάλας – από πλευράς της Ν.Δ. – να λήξει θετικά.

Ακούγεται και το όνομα του Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος όμως δεν θα είναι παρών στη σημερινή συνάντηση καθώς δεν είναι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής.

 

Προηγούμενο άρθρο

Πνιγμός 71χρονου

Επόμενο άρθρο

Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος «Οι νέοι πρέπει να ενεργοποιηθούν»