Dark Mode Light Mode

Με ευχές και βασιλόπιτα

Πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς για το δημοτικό συμβούλιο

Με τις ευχές για το καλό του νέου έτους από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας άρχισε πρίν απο λίγη ώρα η  πρώτη συνεδρίαση της καινούργιας χρονιάς. Το έθιμο τηρήθηκε και φέτος με την κοπή της βασιλόπιτας από την πρόεδρο Άννα Σπανδώνη. Τις ευχές του έδωσε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ευχόμενος την επανεκλογή σε όσους δημοτικούς συμβούλους σκοπεύουν να μετέχουν στις εκλογές του Μαΐου. Η Δήμητρα Τσανάκα απουσίαζε, ο Στάθης Εριφυλλίδης ως επικεφαλής της ΑΚΕΠ ευχήθηκε καλή δύναμη στους δημότες αλλά και στο σώμα ώστε να τερματίσει ευδοκίμως τη θητεία του, ο Δήμος Ζαχαριάδης έλαβε το κομμάτι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Άρης Βέρρος το κομμάτι της Συμπαράταξης Πολιτών. Η πρόεδρος συνέχισε το μοίρασμα των κομματιών με αλφαβητική σειρά. Τυχερός τελικά στάθηκε ο Ντίνος Χριστοδουλίδης και το δώρο του ήταν μια σειρά εκδόσεων του δήμου. Ενώ ο τυχερός εκ των δημοσιογράφων στους οποίους μοιράστηκαν τα γνωστά πιττάκια ήταν ο Θανάσης Σοφιανός.

Σχέδιο ψηφίσματος προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο παρουσίασε ο Δήμος Ζαχαριάδης, προκειμένου να καταδικαστεί η πολιτική των δύο ναυτιλιακών εταιρειών. Ο Δήμαρχος συμφώνησε με το περιεχόμενο του ψηφίσματος, διευκρινίζοντας ότι θα εξυπηρετήσει και ως διαμαρτυρία για τον αθηνοκεντρικό τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις περί των δρομολογίων. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα του κ. Ζαχαριάδη.

 

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΠΕΘΕ

Μια ανακοίνωση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Ανέστη Δημητριάδη ανέγνωσε η πρόεδρος, που χαρακτηρίστηκε ως κραυγή αγωνίας για το μέλλον των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων εξαιτίας του γεγονότος ότι το ΥΠΠΟ συρρικνώνει ακόμη περισσότερο την ήδη πενιχρή επιχορήγηση. Παρά το ότι υπήρξαν δεσμεύσεις για διατήρηση της επιχορηγήσεως στο ύψος των 90.000 ευρώ, ωστόσο την Τετάρτη και με επιστολή του ΥΠΠΟ ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η επιχορήγηση μειώνεται κατά 50% και κατρακυλά σε 45.000 ευρώ. Αν δεν επιθυμεί το κράτος να συνεχίσει τη στήριξη των ΔΗΠΕΘΕ, τουλάχιστον ας τα απαλλάξει από την υποχρέωση των προγραμματικών συμβάσεων κι ας τα αφήσει να λειτουργήσουν μόνα τους με αποκλειστική στήριξη των δήμων.

Με τη γενική φιλοσοφία της ανακοίνωσης συμφώνησε ο Στάθης Εριφυλλίδης, ωστόσο κριτικάρισε το ύφος του προέδρου, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στο ΔΗΠΕΘΕ της πόλης. Ο Άρης Βέρρος αποφάνθηκε ότι πολύ αργά ήρθε η συγκεκριμένη αγανακτισμένη ανακοίνωση. Ο Δήμαρχος παρατήρησε ότι θα πρέπει επιτέλους να πάψει η κυβερνητική κοροϊδία και ότι θα πρέπει να πάψει η γραφειοκρατία, ώστε το ΔΗΠΕΘΕ να παράγει ανεμπόδιστο πολιτισμό.

Στη νίκη της Σταυρούλας Τσολακίδου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος θυμίζοντας την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι που κατάκτησε, προαναγγέλλοντας ότι ο δήμος θα την τιμήσει.

Ο κ. Εριφυλλίδης λόγω προεκλογικής περιόδου ζήτησε μια συνολική συζήτηση όλων των σημαντικών θεμάτων του δήμου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για ζητήματα όπως το Περιγιάλι, το παλιό νοσοκομείο και τα στρατόπεδα. Έτσι όλοι οι σύμβουλοι, όσοι θα τερματίσουν τη θητεία τους κι όσοι θα εμπλακούν σε νέες υποψηφιότητες, θα είναι απόλυτα ενήμεροι για όλες τις λεπτομέρειες. Το αίτημα αποδέχθηκε ο Κωστής Σιμιτσής αλλά πρότεινε να συζητηθούν και τα άλυτα θέματα του δήμου, καθώς και όσα θέματα δρομολογήθηκαν στη διάρκεια της παρούσας θητείας του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία Γ. Τσιμενίδη

Επόμενο άρθρο

Δρομολόγια- ΔΗΠΕΘΕ