Κατόπιν της επιβεβαίωσης των προεκλογικών εξαγγελιών της δημοτικής παράταξης 4Ε, ο επικεφαλής κι εκπρόσωπός της στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας Παράσχος Αγανικόλας εκτιμά ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε η διοίκηση Τσανάκα να εξετάσει το αίτημα που είχε κατατεθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα, σχετικά με τη συζήτηση στο πλαίσιο συνεδριάσεως του σώματος. Ο κ. Αγανικόλας γίνεται δέκτης συγχαρητηρίων από τους συμπολίτες του για τα όσα προεκλογικά πρέσβευε αναφορικά με το χρηματοοικονομικό πρόγραμμα προς τους δήμους, εγκεκριμένο από τον ΟΗΕ με χρηματοδότηση από το Παγκόσμιο Ταμείο και τα οποία είχε εξετάσει λεπτομερώς.
Τα όσα υποστήριξε η 4Ε επαληθεύονται μέσω και των δηλώσεων του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη. Έτσι, ο Παράσχος Αγανικόλας περιμένει δημόσιες κι υπεύθυνες τοποθετήσεις αναφορικά με το «Bretton Woods», όπως περιμένει από τον πρώην υπουργό οικονομικών και νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Το Σάββατο θα επισκεφθεί και πάλι την Καβάλα ο Αρτέμης Σώρρας, προκειμένου να παραστεί σε απογευματινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της πόλης με τη συμμετοχή πολλών πολιτιστικών συλλόγων. Η εκδήλωση που οργανώνεται με την ευκαιρία συμπλήρωσης του πρώτου έτους ύπαρξης της 4Ε θα εξυπηρετήσει στην αναπτέρωση του ελληνικού ηθικού που βάλλεται πανταχόθεν.
* Προκειμένου να ερμηνευθούν οι απόψεις του Παράσχου Αγανικόλα, να σημειωθεί ότι κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η ανθρωπότητα γνώρισε μια περίοδο πολύ μεγάλης νομισματικής αστάθειας που περιλάμβανε υπερπληθωριστικές τάσεις με φυσικό επακόλουθο τις συχνές και μεγάλες μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Έτσι προς το τέλος του πολέμου, πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη του Bretton Woods και εκεί αποφασίστηκε η δημιουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, της GATT καθώς και η υιοθέτηση του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών που έγινε γνωστό ως το σύστημα Bretton Woods.
Σύμφωνα με το σύστημα, κάθε χώρα που συμμετείχε αναλάμβανε την υποχρέωση να ασκήσει τέτοια νομισματική πολιτική που να διατηρεί την συναλλαγματική της ισοτιμία σταθερή σε μια καθορισμένη τιμή, με μέγιστη απόκλιση ένα τοις εκατό, σε σχέση με το χρυσό. Σκοπός της δημιουργίας αυτού του συστήματος ήταν η ύπαρξη ενός ομαλού και προβλέψιμου διεθνούς κλίματος συναλλαγών ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, που θα διέπονταν από συγκεκριμένους κανόνες, με περιορισμό των ελέγχων και την επίτευξη της μετατρεψιμότητας των νομισμάτων όλων των χωρών που συμμετείχαν στο σύστημα, μέσω των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών.