Dark Mode Light Mode

Με προσεκτικές κινήσεις διοργανώνεται το συλλαλητήριο ενάντια στον ΤΑΡ

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή ενημερωτική ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου με θέμα τον αγωγό ΤΑΡ. Αυτό γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα από εκπροσώπους του Ινστιτούτου. Κατόπιν τούτου, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μόνο το συλλαλητήριο, για το οποίο υπάρχουν ήδη πρώτες ανακοινώσεις συμμετοχής από τοπικούς συλλόγους και φορείς. Το συλλαλητήριο θα διεξαχθεί στο υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων. Ο χώρος είναι βολικότερος από οποιονδήποτε άλλο ώστε να εισέρθουν οχήματα και τρακτέρ, ώστε οι συγκεντρωμένοι να κινούνται ευκολότερα κι ώστε να τοποθετηθεί μια μικρή εξέδρα όπου οι κεντρικοί ομιλητές από τον αγροτικό και τεχνικό κόσμο θα παραθέσουν τα επιχειρήματα αντίδρασης στην όδευση του αγωγού.

Κατόπιν της συναντήσεως που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Μανιάτη όπου και αποφασίστηκε η επανεξέταση της όδευσης του αγωγού, φαίνεται ότι ανοίγει ο κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΓΕΩΤΕΕ, του ΤΕΕ και της κατασκευάστριας εταιρείας. Όπως μας εξήγησε ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, έως το τέλος του Φεβρουαρίου οι εμπλεκόμενοι στη διαπραγμάτευση φορείς θα έχουν καθορίσει τον τρόπο συνεργασίας τους. Κάπως έτσι θα εξασφαλισθεί αποτέλεσμα στο συσχετισμό κόστους – οφέλους προκειμένου να επιλεγεί το καλύτερο σενάριο.

Ο κ. Σιμιτσής που παρακολουθεί την προετοιμασία του συλλαλητηρίου διευκρινίζει ότι θα είναι άδικη η οποιαδήποτε σύγκριση με το συλλαλητήριο κατά του λιθάνθρακα και τους πολίτες που είχαν τότε συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο αριθμός των περίπου 12.000 πολιτών που είχαν δώσει το παρόν θεωρείται απλησίαστος για τα σημερινά δεδομένα. Στόχος παραμένει να συγκεντρωθούν το δυνατόν περισσότεροι καβαλιώτες αφού πολλά είναι εκείνα που διακυβεύονται σ’ αυτή την υπόθεση. Εάν δηλαδή κάποιοι αντιληφθούν πως οι καβαλιώτες σκύβουν το κεφάλι, τότε τα χειρότερα δεν αποκλείονται.

 

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί το δήμο και για το οποίο είχε οργανωθεί σύσκεψη ήταν το κτήριο του παλιού νοσοκομείου. Καμία νεότερη είδηση δεν έλαβε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Βεντούρη. Μία εβδομάδα πέρασε από την ημέρα που ο κ. Βεντούρης μετέφερε την προσωπική δέσμευση του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Τη Δευτέρα ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη στον οποίο κι έθεσε το ζήτημα. Επειδή ο κ. Σιμιτσής προβλέπει νέα αναμονή, εκτιμά πως η διοίκηση του δήμου θα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο διασφάλισης των δικαιωμάτων του, αλλά κι επιπλέον για να πάψει επιτέλους η σπέκουλα σχετικά με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Χ. Ποτόλιας θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα τα ονόματα των υποψηφίων

Επόμενο άρθρο

Χαμηλοί τόνοι από το Φιλόσογλου