Dark Mode Light Mode
Εξυπηρέτηση μόνο από τα ΑΤΜ
Με συναντήσεις και συσκέψεις – Σημαντική ήταν η Παρασκευή για το Επιμελητήριο
Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Χρήστος Παρασκευάς

Με συναντήσεις και συσκέψεις – Σημαντική ήταν η Παρασκευή για το Επιμελητήριο

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του τύπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Επιμελητήριο Καβάλας η σύσκεψη με κυριότερο θέμα την ενίσχυση του 12% του εργατικού κόστους μισθοδοσίας στις καβαλιώτικες επιχειρήσεις. Με παρόντες τον Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους βουλευτές Γιάννη Πασχαλίδη και Ντίνο Κλειτσιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά, τον Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, εκφράστηκε η άποψη ότι το ποσοστό του 12% είναι ένα δίκαιο και θεμιτό αίτημα, που χρήζει διεκδικήσεως έως την τελική δικαίωση. Έτσι ομόφωνα αποφασίστηκε η έναρξη νέου κύκλου επαφών και πιέσεων, με στόχο την άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, τον Υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, καθώς και με την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ώστε να παρουσιασθούν εκ νέου οι τεκμηριωμένες θέσεις και να εξασφαλισθεί επιτέλους θετική και οριστική λύση.

Όπως μας εξήγησε ο Β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης, στη διάρκεια της συσκέψεως διερευνήθηκαν οι λάθος χειρισμοί του προηγούμενο ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπου δεν είχε προσκληθεί η διοίκηση του επιχειρηματικού φορέα. Επίσης, εξετάσθηκε νέα τακτική που μπορεί να ακολουθηθεί από τους εμπλεκόμενους, ενώ αποφασίστηκε να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες εκ μέρους των βουλευτών εντός των επόμενων ημερών προκειμένου να προγραμματισθεί νέα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

Στόχος είναι να ξεκαθαριστεί ότι η απόφαση για την επιδότηση εργασίας δεν άπτεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως εσφαλμένα είχε δηλώσει ο κ. Στουρνάρας και κυρίως να πεισθεί ότι το ποσοστό επιδοτεί τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων όχι τους επιχειρηματίες.

 

ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν συναντηθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης και οι δύο αντιπρόεδροι Μάρκος Δέμπας και Γιάννης Παναγιωτίδης, με τους εκπροσώπους της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Στην ενημερωτική συνάντηση αναφέρθηκαν τα πρόσφατα γεγονότα και όλες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου κατόπιν του δίωρου γόνιμου διαλόγου, ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Το θέμα εξετάσθηκε και στην απογευματινή σύσκεψη της Παρασκευής, όπου αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς την Ενεργειακή Αιγαίου ώστε να τονισθεί ότι στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε θα πρέπει η επιχείρηση να εξοφλήσει άμεσα τις υποχρεώσεις της στις καβαλιώτικες επιχειρήσεις και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που οφείλει να κάνει η Ενεργειακή, τακτοποιώντας τις υποχρεώσεις της κι επιδεικνύοντας φερέγγυο πρόσωπο. Εφόσον η εταιρεία θέλει να θεωρείται σοβαρός επενδυτής τότε επιβάλλεται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Ικανοποιημένος ήταν ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης από τη σύσκεψη της Παρασκευής όπου μετείχε κι όπου τέθηκαν επί τάπητος πολλά και φλέγοντα τοπικά ζητήματα. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο βουλευτής μίλησε για την ομοψυχία που παρατηρήθηκε προκειμένου να προωθηθούν οι επιβεβλημένες λύσεις κι εξέφρασε την αισιοδοξία του. Αναφορικά με την παρουσία της αστυνομικής δυνάμεως έξω από το επιμελητηριακό κτίριο, ο κ. Πασχαλίδης επεσήμανε ότι κανένα πρόβλημα δε σημειώθηκε. Ευχαρίστησε μεν τους αστυνομικούς αλλά διευκρίνισε ότι πρόβλημα δε θα είχε προκληθεί ακόμη και δεν υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Εξυπηρέτηση μόνο από τα ΑΤΜ

Επόμενο άρθρο

Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Χρήστος Παρασκευάς