Dark Mode Light Mode
Συνεδριάζουν
Με υποψηφίους ως ακροατήριο συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας
Συμπολίτη , ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Με υποψηφίους ως ακροατήριο συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας

Ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» του υποψηφίου δημάρχου Μάκη Παπαδόπουλου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και οι παριστάμενοι καλωσορίστηκαν από την πρόεδρο Άννα Σπανδώνη.

Πολίτες κατεβαίνουν ανάποδα στον υπό κατασκευή δρόμο προς το νοσοκομείο και μάλιστα τρεις εξ αυτών δέχθηκαν συστάσεις της αστυνομίας, ανέφερε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμητρα Τσανάκα, συμπληρώνοντας ότι το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης αποδέχθηκε ότι πρόκειται για το μόνο έργο του ΕΣΠΑ που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ, αλλά λόγω φόβου τελικής έκπτωσης του εργολάβου οι ρυθμοί πλέον είναι ικανοποιητικοί. Επιδίωξη είναι να δοθεί σε κυκλοφορία το κομμάτι του δρόμου έστω κι αν είναι στρωμένο με 3Α. Ο κ. Μουριάδης σαφώς και δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για λογαριασμό των ασυνείδητων που κατεβαίνουν ανάποδα το δρόμο.

Το αγαπημένο του θέμα έθιξε εκτός ημερησίας ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος, ζητώντας να γίνει απολογισμός της δράσεως του κοινωνικού παντοπωλείου, αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ κι έχει εκδοθεί το πόρισμα για το θέμα των ηλιέλαιων. Τα στοιχεία κι η έκθεση πεπραγμένων θα σταλούν συντόμως, απάντησε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Το πόρισμα της ΕΔΕ επειδή περιέχει προσωπικά δεδομένα δε διανέμεται, σύμφωνα και με τη σύσταση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά. Μόνο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας από άτομο με έννομο συμφέρον δύναται να παραδοθεί το πόρισμα.

Ερώτηση σχετική με την ακριβή ημερομηνία πληρωμής των 29 εργαζομένων του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ διατύπωσε ο Δήμος Ζαχαριάδης, κριτικάροντας τη διοίκηση για την ανοχή της έναντι παρόμοιων προγραμμάτων τα οποία ουσιαστικά σμπαραλιάζουν τις εργασιακές σχέσεις. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι ευθύνη δε φέρει ο δήμος, αντιθέτως ήταν επιτυχία η ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ. Προσπάθειες θα καταβληθούν για τη συνέχιση της εντάξεως και για το 2015. Το πρόβλημα είναι διπλό αφού εκτός από το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι 26 εργαζόμενοι, επιπλέον το ΙΚΑ καταλόγισε πρόστιμο στο σύλλογο ΠΝΟΗ. Τα χρήματα έρχονται, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η δημοτική αρχή.

Ο Νίκος Κιοσές πρότεινε στο σώμα να τιμήσει την παγκοσμίου φήμης σοπράνο με καβαλιώτικη καταγωγή Αλεξία Βουλγαρίδου, η οποία έκανε τα πρώτα μουσικά της βήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας πριν ανοίξει τα φτερά της για μια διεθνή κι άκρως επιτυχημένη καριέρα. Ο κ. Σιμιτσής θύμισε ότι η κ. Βουλγαρίδου είχε μετάσχει στα 50χρονα του Φεστιβάλ Φιλίππων και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος της σοπράνο, δε στάθηκε εύκολη η εξασφάλιση της παρουσίας της αφού οι εμφανίσεις της είναι κλεισμένες για την επόμενη διετία.

Σοβαρό πρόβλημα αδέσποτων σκύλων σημειώνεται στο δημοτικό διαμέρισμα Κρηνίδων, το οποίο ανέφερε προς τη διοίκηση του δήμου ο Ηλίας Καλανταρίδης, συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς άρχισαν να παρατηρούνται και περιστατικά θανάτου από φόλα. Το περιστατικό συνέβη έξω από το σχολείο και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ζήτησε από τη διοίκηση μέριμνα ώστε να μην επιτραπεί σε κάποιους ασυνείδητους να θανατώνουν ανήμπορα ζώα και κυρίως να μη βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία μικρών παιδιών. Για επιβεβλημένη επείγουσα αντιμετώπιση έκανε λόγο και η Στέλλα Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ότι τα αδέσποτα κυκλοφορούν στους χώρους του γυμνασίου – λυκείου Κρηνίδων και το πρόβλημα θα πρέπει να τακτοποιηθεί και λόγω των ανησυχιών που προκαλούν τα περιστατικά λύσσας.

Απάντηση ανέλαβε να δώσει ο αντιδήμαρχος Τάσος Χατζηαναστασίου, επαναλαμβάνοντας ότι βάσει νόμου ο δήμος υποχρεούται να μαζέψει, εμβολιάσει, στειρώσει τα αδέσποτα ζώα, αλλά είναι εξαναγκασμένος να τα επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα κλουβιά του δημοτικού κυνοκομείου είναι πλήρεις και δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον φιλοξενίες. Περίπου τριάντα ζώα που έχουν πλέον εμβολιαστεί και στειρωθεί θα επιστραφούν σύντομα στο φυσικό τους περιβάλλον και άλλα τριάντα θα στεγασθούν μέχρι να τακτοποιηθούν οι συνθήκες περιθάλψεώς τους. Δυστυχώς δε δίνεται στο δήμο δυνατότητα για κάτι περισσότερο.

Τις εξελίξεις για το διαγωνισμό αξιοποιήσεως του Διόνυσου θέλησε να μάθει ο Βαγγέλης Παππάς και ρώτησε σχετικά τη διοίκηση. Άκαρπη αποδείχθηκε και η διαδικασία της Τετάρτης παρά το ενδιαφέρον τεσσάρων ατόμων που είχε εκδηλωθεί. Πρόβλημα υπάρχει με τον κόμβο, που θα πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να εισέρχονται νομίμως οι οδηγοί όταν ο χώρος θα λειτουργήσει κανονικά.

 

=====================================================================

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεδριάζουν

Επόμενο άρθρο

Συμπολίτη , ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ