Dark Mode Light Mode

Μια μουσική υποψηφιότητα – Ο Τάσος Καλαφάτης εκτίθεται αυτοδιοικητικά

O μουσικός Τάσος Καλαφάτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε πιάνο και θεωρητική κι έχει παρακολουθήσει, σεμινάρια τραγουδιού και τζαζ πιάνου. Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές κι έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως το Στέφανο Κορκολή, το Μίμη Πλέσσα, το Λάκη Παπά, το Γιώργο Ζωγράφο, ενώ υπήρξε συνεργάτης της Σοφίας Αλιμπέρτη, επί δύο χρόνια, σε εκπομπή του ΑΝΤ. Το βράδυ της Δευτέρας το όνομα του Τάσου Καλαφάτη ανακοινώθηκε επισήμως ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στο συνδυασμό «Ο τόπος της ζωής μας», από τον επικεφαλής Μάκη Παπαδόπουλο.

Όπως μας εξήγησε  το πρωί ο γνωστός μουσικός, έλαβε την απόφαση να μετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, πρεσβεύοντας ότι η Καβάλα χρειάζεται τη συμμετοχή όλων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Ο Τάσος θεωρεί ότι δύναται να δημιουργηθούν κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βοηθήσουν από κοινού την όμορφη αλλά πονεμένη Καβάλα.

Η ιστορική Καβάλα, κατά τα λεγόμενα του υποψηφίου, διαθέτει ποικίλους πόρους οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν. Αποστολή που θα πρέπει να είναι ομαδική και συλλογική. Εκείνο όμως που ενέπνευσε περισσότερο τον Τάσο Καλαφάτη είναι ο ανεξάρτητος χαρακτήρας του συνδυασμού και όπως ομολόγησε, αυτός ήταν ο βασικός λόγος συμπόρευσής του με το Μάκη Παπαδόπουλο. Το δε κεντρικό μήνυμα των συμμετεχόντων είναι η ενότητα όλων των δημοτών, ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων.

Η δημόσια εμφάνιση του Τάσου Καλαφάτη το βράδυ της Δευτέρας ήταν η παρθενική του ως υποψηφίου αυτοδιοικητικού στελέχους. Εκτίθεται στη λαϊκή ψήφο, ισχυριζόμενος ότι κανένα κόμμα δε δύναται πλέον να βοηθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Μόνο οι ίδιοι οι πολίτες έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν. Ύστερα μάλιστα από την προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού, ο Τάσος Καλαφάτης έκρινε ότι η τοπική κοινωνία άναψε «πράσινο φως» στην προσπάθεια του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Καβάλας. Οι δε παριστάμενοι πολίτες, έδειξαν διψασμένοι για μια καλύτερη πόλη, για ένα καλύτερο αύριο.

Εκείνο που υπόσχονται οι υποψήφιοι του συνδυασμού δεν είναι λαγοί με πετραχήλια, αλλά ότι θα σταθούν ενεργά στο πλάι των δημοτών για την επίλυση των προβλημάτων τους. Λόγω της μουσικής του δράσης, ο Τάσος Καλαφάτης έχει διαπιστώσει ότι η Καβάλα διαθέτει πλείστα όσα πολιτιστικά κύτταρα που δυστυχώς δεν αξιοποιούνται αποτελεσματικά. Χώροι υπάρχουν, νέοι άνθρωποι υπάρχουν, εκείνο που λείπει είναι το κίνητρο για την παραγωγή πολιτιστικού έργου. Εξάλλου, σύμφωνα με την άποψη του Τάσου Καλαφάτη, ο πολιτισμός είναι η βασική αντίσταση και επανάσταση.

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Να είναι προσωρινό μέτρο η μεταφορά τμήματος της λαϊκής αγοράς

Επόμενο άρθρο

Εφοπλιστική πρόταση συνδέει το νέο λιμάνι Καβάλας με Τουρκία