Dark Mode Light Mode

μικρά πρωϊνά με τον Νίκο Γενικόπουλο

Το επόμενο προεκλογικό γεγονός θα γίνει στη πόλη της Καβάλας το Σάββατο το απόγευμα. Στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Πρόκειται για εκδήλωση της δημοτικής οργάνωσης Καβάλας της ΝΔ στην οποία θα μιλήσει η βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου. Γύρω από αυτή την εκδήλωση εντοπίζονται πολλά ακόμη μικρογεγονότα. Ανεπίσημα αλλά και ουσιαστικά ταυτόχρονα. Όλα προεκλογικά.

 

Μάλλον το Σάββατο ο Κώστας Ευθυμιάδης θα συναντήσει σε κοινό ραντεβού τους Φιλόσογλου- Αναστασιάδη. Θα τους μιλήσει για τη «σολομώντεια» λύση της δημοσκόπησης και την ανάγκη να είναι μαζί κι όχι χωριστά. Σάββατο ή Κυριακή η Δήμητρα Τσανάκα θα τα πει με τον Γιώργο Καλαντζή. Κυριακή πρωί η κ. Ασημακοπούλου θα δώσει συνέντευξη τύπου αλλά και τα… φώτα της στα κομματικά στελέχη και στους υποψήφιους. Εκείνο που ως χθες δεν γνωρίζαμε είναι αν η εκδήλωση το Σάββατο θα έχει βασιλόπιτα ή όχι. Αρχικά το πρόγραμμα περιελάμβανε και κοπή βασιλόπιτας. Τώρα- φθάσαμε στα τέλη Φλεβάρη ας μη το ξεχνάμε- η διαδικασία μοιάζει ανεπίκαιρη.

 

Το πρόγραμμα της κ. Ασημακοπούλου στην Καβάλα (Σάββατο αλλά και Κυριακή) το ετοιμάζει ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανώλης Φρατζεσκάκης. Υπολογίζει τα προεκλογικά δεδομένα, προσπαθεί γύρω από την Ασημακοπούλου να γίνει μια κινητοποίηση και πολλές κομματικές συναντήσεις χρήσιμες κι απαραίτητες. Για όλους και για όλα.

 

Κατά τα άλλα μόλις χθες ο Ντίνος Κλειτσιώτης παραπονέθηκε. Όπως θα διαβάσετε σε άλλη σελίδα της Πρωινής διαπιστώνει καθυστέρηση από την πλευρά της υποψήφιας δημάρχου. Το λέει δημοσίως διότι έχει αυτό το δικαίωμα. Κάθε μέρα είναι μαζί με την Τσανάκα ο Μπάμπης Δράκος. Ο οποίος αν και φίλος του συγκεκριμένου βουλευτή, είναι 100% στη διάθεση της υποψηφίας δημάρχου.

 

Το καλύτερο από αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά (μέχρι τώρα τουλάχιστον) το είπε μόλις χθες το απόγευμα ο Άρης Βέρρος. «Η μισή ΝΔ είναι με την Τσανάκα κι η άλλη μισή είναι με τον Σιμιτσή» δήλωσε ο κ. Βέρρος. Συμφώνησε ταυτόχρονα ότι αρκετοί Νεοδημοκράτες είναι και με τον Βαγγέλη Παππά και με τον Μάκη Παπαδόπουλο. Αν αυτά ισχύουν τότε πώς να μην δυσκολεύεται και να μην καθυστερεί η Δήμητρα; Η οποία ας μη ξεχνάμε, άρχισε τη προσπάθεια της τελευταία. Κι αφού όλοι οι άλλοι είχαν πρώτοι απευθυνθεί στους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Νεοδημοκράτες της πόλης.

 

Η Αναστασία Ιωσηφίδου δεν είναι καθόλου σίγουρη για τον Σιμιτσή, ούτε και για την Τσανάκα. Στο τέλος μπορεί και να απέχει από τις δημοτικές εκλογές. Όσο για τον Κώστα Αντωνιάδη, αυτός φαίνεται ότι συζητά με την γιατρό στη προοπτική μιας πανηγυρικής συνέντευξης τύπου όπου θα ανακοινωθεί η μεταξύ τους συνεργασία. Υπάρχει τέλος το θέμα του Καπλάνη Ιωσηφίδη. Κι αυτός ήταν κοντά στο Σιμιτσή αλλά τώρα δέχεται διάφορες πιέσεις.

 

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει με πολλές πιθανότητες απαρτίας η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ. Παρά το θόρυβο τα δεδομένα δεν φαίνεται να αλλάζουν. Δράμα οι μηχανικοί της Καβάλας. Ψηφίζουν πρόεδρο από τη Δράμα προκαλώντας διάφορα σχόλια αφού τέτοιος πρόεδρος (εκ Δράμας) πρώτη φορά θα υπάρχει στο τμήμα. Κάποιοι εξομολογούνται τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Τους ανησυχεί το τι θα λένε στους συναδέλφους τους της Καβάλας την επόμενη μέρα… Άλλοι πάλι εξηγούν το αυτονόητο (και περιττό): «Το ότι ο πρόεδρος θα είναι από τη Δράμα δεν σημαίνει ότι θα πάει στη Δράμα και η έδρα του τμήματος». Τουλάχιστον όχι ακόμη…

 

Οι της Δράμας είναι οι καλύτεροι. Πρώτη φορά διεκδικούν με τόσο πολλές πιθανότητες τη θέση του προέδρου. Κρατούν χαμηλούς τόνους, κρύβουν την ικανοποίηση και τη χαρά τους φοβούμενοι την ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Κατά τα άλλα το έχουν «δέσει» καλά το θέμα. Στηρίζονται στη ζήλεια που κάποιοι δεν κρύβουν ότι έχουν μπόλικη σε σχέση με το Λάζαρο. Αυτοί ναι μεν είναι λίγοι, είναι όμως αρκετοί ώστε ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ να προέρχεται από τα νερά της Αγίας Βαρβάρας. Να μην έχει καμία απολύτως σχέση με τα νερά της θάλασσας και δη του κόλπου της Καβάλας.

 

Η παράταξη Παρέμβαση Δικηγόρων Καβάλας –άσχετα αν οι εκλογές στο σύλλογο γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο- οργανώνει πάρτι το βράδυ της Παρασκευής. Θέλει να τονώσει το ηθικό των μελών της, να τους θυμίσει τι πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής. Δύο μέρες πριν τις εκλογές στο δικηγορικό σύλλογο υπάρχουν εκλογές των δικαστικών υπαλλήλων. Γενικά στο δικαστήριο «μυρίζει» εκλογές αυτό το διάστημα. Ας μη ξεχνάμε ότι οι δικηγόροι δεν είναι μόνο περιζήτητοι για τις τοπικές εκλογές του Μάη, παραμένουν όπως φαίνεται πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας.

 

Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου ήταν χθες το μεσημέρι ο Άρης Βέρρος. Συνοδεύονταν από τους υποψήφιους δημοτικούς μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Τάσος Καρασαββόγλου κτλ. Συζήτησαν όλα τα θέματα της αγοράς δίνοντας έμφαση σε αυτά του ΟΑΕΕ. Ο Βασίλης Λεμονίδης ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για το ομαδικό εξώδικο που ετοιμάζει ο σύλλογος. Στη συνάντηση ήταν και ο Αλέξανδρος Γκιούλος, μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, υποψήφιος με τον Μάκη Παπαδόπουλο.

 

Ιδιαίτερα μεγάλη προβολή χθες και προχθές (στο διαδίκτυο και όχι μόνο) της γνωστής είδησης για τη σύνδεση του νέου λιμανιού της Καβάλας με τα λιμάνια της Ραιδεστού και της Καλλίπολης. Όλοι όσοι μαθαίνουν και μεταδίδουν την πληροφορία την σχολιάζουν θετικά. Εκτός από τους ανθρώπους της Αλεξανδρούπολης. Αυτοί ντε και καλά να «πάρει» τη σύνδεση το δικό τους λιμάνι κι όχι η Καβάλα. «Χρειάζονται έργα» τους ενημερώνει ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδας. «Όχι, δε χρειάζονται έργα» απαντούν για το λιμάνι τους οι της Αλεξανδρούπολης.

 

Προχθές βράδυ σε εκπομπή του Δέλτα έπεσε μπόλικο κλάμα για αυτή την ιστορία… Παράγοντες του Έβρου αφού έκαναν κανονική ανάκριση στον κ. Δημήτρη Συμεωνίδη (του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου) έβγαλαν συμπέρασμα. Για όλα φταίει το Επιμελητήριο τους. Αυτό φέρεται να ενημέρωσε κατά τέτοιο τρόπο τον κ. Συμεωνίδη που αμέσως μετά κατεύθυνε το εφοπλιστικό ενδιαφέρον όχι στην Αλεξανδρούπολη αλλά στη Καβάλα. Λες και η Καβάλα έκανε το ίδιο όταν προ λίγων εβδομάδων η Αλεξανδρούπολη έκανε συμφωνία με την Cosco. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορούν όλα να προορίζονται για τη Θράκη. Κάτι θα πάρει η κι φουκαριάρα η Ανατολική Μακεδονία.

 

Οι κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης προβλήθηκαν μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου (Ξ.Ε.Ε.) στην πρόσφατη έκθεση Horeca που έγινε στην Αθήνα. Περιλαμβάνονται άλλωστε στο «ελληνικό πρωινό» το οποίο παραμένει για το Ξ.Ε.Ε. θέμα πρώτης προτεραιότητας. Το ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα: «Τις εντυπώσεις του κοινού έκλεψαν η συκομαίδα, το κουμ κουάτ και το νούμπουλο από την Κέρκυρα, το απάκι, τα γαλακτοκομικά, το χαρούπι, τα καλτσούνια και τα μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα ροφήματα από κρόκο Κοζάνης, και το μέλι της Δυτικής Μακεδονίας, τα αλλαντικά από τη Δράμα, το σουτζούκ λουκούμ, οι κουραμπιέδες Καρβάλης και ο τραχανάς σε πολλές εκδοχές από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης Κώστας Μιχελής δεν επελέγη υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης από τον Γιώργο Παυλίδη. Έσπευσε να περάσει στην «αντεπίθεση» . Σε εφημερίδα της Κομοτηνής είπε τα ακόλουθα: «Ο τρόπος που τελικά επέλεξε τα πρόσωπα, κρατώντας σιγή ιχθύος επί έξι μήνες, και μη έχοντας την ελάχιστη ευαισθησία να πάρει ένα τηλέφωνο και να μου ανακοινώσει προσωπικά ο ίδιος την απόφαση του, επιβεβαίωσαν απλά τις σκέψεις μας αυτές, πως τελικά στην πολιτική αυτοί που φοράνε τα παντελόνια είναι λίγοι και αυτοί που τα τιμάνε ελάχιστοι. Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 12 χρόνια νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος, πολλά εκ των οποίων μέλος των Οικονομικών Επιτροπών, αγωνίστηκα όσο κανείς άλλος, σχεδόν σε καθημερινή βάση για τα συμφέροντα της περιοχής και των συμπολιτών μου, ελέγχοντας την εξουσία και ζητώντας εξηγήσεις για το κάθε ευρώ που σπαταλούσε η διοίκηση Γιαννακίδη».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Επόμενο άρθρο

Συμφωνούν στο νέο δάνειο διαφωνούν στο πότε ...