Dark Mode Light Mode

Μιχάλης Ιορδανίδης στους 93, 7: « Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»

Ο προπονητής του ΑΟΚ Μιχάλης Ιορδανίδης έκανε χθες δηλώσεις στους 93, για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Βατανιακό.

Κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα ενώ υποστήριξε ότι ο ΑΟΚ αξίζει να μείνει στην κατηγορία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Η άποψη σου για το παιχνίδι της Παρασκευής με τον Βατανιακό.

Είναι ένα καθοριστικό ματς για τον ΑΟΚ. Τελικός παραμονής.

Απάντηση: Θα συμφωνήσω μαζί σας. Τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι επτά αλλά αυτό της Παρασκευής , επειδή και ο Βατανιακός έχει τους ίδιους στόχους με μας, είναι όντως το κρισιμότερο. Ο Βατανιακός είναι διεκδικητής της παραμονής και πρέπει να κερδίσουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι από την πλευρά μας.

Καλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει όσο μπορεί, για να μπορέσουμε αυτή τη χρονιά να σώσουμε τον ΑΟΚ. Πιστεύω ότι το αξίζει. Η ομάδα είναι πολύ καλή με νεαρούς, φιλόδοξους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα το παιχνίδι είναι δύσκολο.

Από την πλευράς μας πρέπει πάση θυσία να πάρουμε τους τρείς υπερπολύτιμους βαθμούς, για να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον ΑΟΚ, είναι δύσκολο. Από τα 7 παιχνίδια, έχουμε τα 4 έξω και τα 3 μέσα.

Εκτός έδρας παίζουμε με δύσκολους αντιπάλους, όπως είναι η Νίκη Βόλου, η Κέρκυρα και ο Αιγινιακός. Σε αυτά θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Ερώτηση: Αγωνιστικά πως είναι η ομάδα; Υπάρχουν τραυματίες και τιμωρημένοι.

Απάντηση: Ο Χόρτσας χθες(προχθές) ενσωματώθηκε με την ομάδα. Προέρχεται από έναν τραυματισμό που πρέπει να εξαλειφθεί 100%, για να είναι έτοιμος. Ο Πόπτσης έχει μια θλάση με τον Πιερικό και δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος την Παρασκευή. Πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα έτοιμος στο ματς με τη Νίκη Βόλου.

Ακόμη έχουμε με κάρτες τον Καζαντζίδη και τον Ρεβυθόπουλο.

Ερώτηση: Το πρόβλημα είναι πάλι στην άμυνα;

Απάντηση: Θα καλύψουμε το πρόβλημα στο δεξί άκρο αλλά πιστεύω ότι θα το καλύψουμε εκ των έσω. Θα κάνουμε εσωτερικές αλλαγές. Κατά τα άλλα η άμυνα μας περίπου θα είναι ίδια. Ο Ντουτσαρίδης, ο Γκαρακλίδης, ο Παπαργυρίου ενώ έρχεται και ο Βαλεριάνος. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Επειδή ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής είναι ένας Γολγοθάς, πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι. Να προσέχουμε ιδιαίτερα τις κάρτες και τους τραυματισμούς.

Ερώτηση: Οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι με την πλάτη στον τοίχο και να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Απάντηση: Το παιχνίδι των Γιαννιτσών το είδα 2 φορές. Η ομάδα είχε κατοχή 80%-20%.

Πήγαμε πολύ καλά. Τα παιδιά προσπαθήσανε. Το μόνο που έλειπε ήταν η τελική φάση για το γκολ. Μέχρι να δεχτούμε το γκολ στο 7 λεπτό, είχαμε 3 ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να προηγηθούμε. Ηρθε αυτή η στημένη φάση, όπου προηγήθηκαν τα Γιαννιτσά και από εκεί και πέρα, το παιχνίδι περισσότερο παίχθηκε στις καθυστερήσεις παρά στον αγωνιστικό χώρο. Κάναμε καλό παιχνίδι αλλά δυστυχώς δεν ήρθε το πολυπόθητο αποτέλεσμα, έτσι ώστε να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε ακόμη και την νίκη.

Εγώ είμαι ένα μήνα στην Καβάλα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους ποδοσφαιριστές.

Τα δίνουν όλα και στον αγώνα και στην προπόνηση. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ο αντίπαλος. Ο αντίπαλος παίζει για να κερδίσει. Η ομάδα των Γιαννιτσών έπρεπε πάση θυσία να πάρει αυτό το παιχνίδι. Πήρε ενημερότητα, έκανε μεταγραφές. Το ρόστερ εκεί που ήταν 9-10 παίκτες, ξαφνικά έγινε 18-20.

Αμέσως αυτό δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα μας. Σίγουρα όμως με τον Βατανιακό, πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Δεν υπάρχει γυρισμός.

Ερώτηση: Βέβαια όλες αυτές οι ομάδες που κινδυνεύουν έκαναν μεταγραφές ενώ ο ΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρε ούτε έναν παίκτη.

Απάντηση: Σίγουρα για κάθε προπονητή το να έχει 25 ποδοσφαιριστές, είναι ότι καλύτερο. Το δικό μας το ρόστερ είναι ποιοτικό. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Το πρόβλημα θα το έχω όταν υπάρχουν οι κάρτες και οι τραυματισμοί. Αν δεν είχαμε αυτά και επίσης υπήρχαν 3 προσθήκες ποιοτικών παικτών, τότε η ομάδα του ΑΟΚ θα είχε ένα πολύ καλό σύνολο. Το ρόστερ θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Αδικείται ο ΑΟΚ από τη βαθμολογική θέση, στην οποία είναι.

Δουλεύω με τα παιδιά σε καθημερινή βάση. Με μαθαίνουν, τους μαθαίνω καλύτερα. Προσπαθούν να αφομοιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλω.

Πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα με τον Βατανιακό. Υπάρχει η σκοπιμότητα των βαθμών. Αυτό που έκανε ο Βατανιακός με τη Ζάκυνθο, όπου παρακολούθησα το ματς σε βίντεο. Τις τελευταίες αγωνιστικές προσπαθούν ορισμένες ομάδες να μην παίξουν καλό ποδόσφαιρο αλλά να πάρουν τους βαθμούς με παιχνίδι σκοπιμότητας.

Εγώ θεωρώ ότι στα 3 τελευταία ματς η ομάδα μου, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τώρα τα κουκιά είναι μετρημένα. Έχουνε μείνει μόνο 7 αγώνες. Πρέπει σε κάποια στιγμή να δούμε και το αποτέλεσμα. Αυτό επισήμανα σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ερώτηση: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Απάντηση: Ακριβώς. Ειδικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ερώτηση: Ο Ρασίντ τελικά είναι έτοιμος να βοηθήσει;

Απάντηση: Εχω μιλήσει επανειλημμένος μαζί του. Είναι πολύ καλό παιδί και καλός ποδοσφαιριστής. Σιγά- σιγά ενσωματώνεται με την υπόλοιπη ομάδα. Οι συμπαίκτες του τον βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό, τον αγκαλιάσανε, τον συμπεριφέρονται σαν φίλο τους, μαζί κινούνται.

Είναι πολύ δύσκολο από μια Αφρικανική χώρα, με άλλες συνθήκες, να μπορείς να προσαρμοστείς. Βλέπουμε ότι βελτιώνεται από προπόνηση σε προπόνηση. Απλά τα αγωνιστικό του στυλ είναι για το 4-4-2. Να παίξει πίσω από τον σέντερ φορ.

Εμείς έχουμε τον Αρτσε που πάει πολύ καλά. Θέλω να τν βάλω σε κάποια στιγμή, να μπορέσει να μας δώσει λύσεις. Με το που θα με δοθεί η ευκαιρία θα χρησιμοποιηθεί και ο Ρασίντ. Παίζουμε πολύ με τους πλάγιους και χρειαζόμαστε μέσα στην περιοχή, έναν παίκτη τύπου Καπνίδη. Είδατε το γκολ που έβαλε με τον Πιερικό. Πρέπει να έχουμε ψηλά παιδιά μέσα στην περιοχή, προκειμένου να τελειώνουν τις φάσεις.

Σκέφτηκα να τον βάλω τον Ρασίντ στα Γιαννιτσά, όμως αυτοί παίζανε με 10 παίκτες τα τελευταία 30 λεπτά και ταμπουρωθήκανε στην άμυνα. Θέλαμε την πολυπρόσωπη άμυνα να την διασπάσουμε από τα πλάγια. Οι σέντρες όμως δεν ήταν πολύ καλές. Εν πάση περιπτώσει εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά.

Ερώτηση: Να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, για το ματς της Παρασκευής.

Απάντηση: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας στο ματς μέσα στα Γιαννιτσά. Εμψύχωσαν την ομάδα από το ζέσταμα μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Πρέπει να είναι συνέχεια κοντά μας. Τον καλούμαι στο ματς της Παρασκευής, να έρθει να μας βοηθήσει. Υπάρχει πρόβλημα με τα καταστήματα που εκείνη την ώρα θα είναι ανοιχτά, επίσης το δείχνει η τηλεόραση, αλλά σίγουρα τους καλούμε να έρθουν να μας βοηθήσουν.

 

Προηγούμενο άρθρο

Το «Τζάμπο» πήρε άδεια, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται

Επόμενο άρθρο

Προεκλογική ικανοποίηση - Η Δήμητρα Τσανάκα δε βιάζεται να ανακοινώσει ονόματα