Dark Mode Light Mode

Μνημόνιο συνεργασίας του ΤΕΙ με την TUV Hellas

Ιδιαίτερα χαρούμενοι ήταν χθες οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ Καβάλας, Νάσος Μητρόπουλος, Δημήτρης Μπαντέκας, Αχιλλέας Χριστοφορίδης, καθώς υπέγραψαν ένα ακόμη μνημόνιο συνεργασίας, αυτή τη φορά με το Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας TUV Hellas  Γιώργο Μυλωνάκη. Η εταιρία είναι ιδιαίτερα γνωστή και στην πατρίδα μας, καθώς χορηγεί πιστοποιητικά ISO.

Δραστηριοποιείται και στην Ανατολική Μακεδονία, θα συνεργαστεί όπως φαίνεται με το ΤΕΙ Καβάλας με αφορμή τα υπερσύγχρονα εργαστήρια που το ίδρυμα διαθέτει.

«Κάνουμε ένα άνοιγμα στην εταιρία που θα βοηθήσει τα εργαστήριά μας. Δείχνουμε λοιπόν εξωστρέφεια και προς την αγορά», είπε ο Ν. Μητρόπουλος.

Υπέγραψε με τον κ. Μυλωνάκη το μνημόνιο συνεργασίας. Ο κ. Μυλωνάκης ήταν περισσότερο συγκεκριμένος εξηγώντας ότι πολλές φορές για την πιστοποίηση μίας εταιρίας ή ενός προϊόντος χρειάζονται εργαστήρια, κι εργαστηριακές αναλύσεις, που συνήθως γίνονται στο εξωτερικό. Ξεχνάμε τι υποδομή υπάρχει εδώ. Αυτές τις υποδομές που διαθέτουν και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πρέπει να αξιοποιήσουμε, είπε ο κ. Μυλωνάκης.

Θα προτείνουμε λοιπόν συνέχισε στις ελληνικές επιχειρήσεις τις εργαστηριακές αναλύσεις να τις κάνουν στα εργαστήρια του ΤΕΙ Καβάλας.

Ο κ. Μυλωνάκης είπε ότι παρόμοια αλλά μικρότερης κλίμακας συνεργασία έχει η εταιρία του και με το Μετσόβειο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Όταν ρωτήθηκε για το ποιοι κλάδοι μπορούν να εξυπηρετηθούν με τον τρόπο που περιέγραψε από τον εργαστηριακό εξοπλισμό του ΤΕΙ αναφέρθηκε στο μηχανολογικό κλάδο, στον χημικό, στον κλάδο των τροφίμων, ίσως είπε και της φαρμακοβιομηχανίας.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο κ. Γιώργος Μυλωνάκης είπε τα εξής: «Θέλω να πω ότι αυτό που ως νέοι αντιμετωπίσαμε ως ταμπού, ότι δηλαδή η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν έχει καμιά σχέση και κάνει μόνο αγνή έρευνα, το ρισέρς που λέγαμε και δε συνδέεται με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, αρχίζει σιγά – σιγά να σπάει και το ΤΕΙ της Καβάλας θεωρώ ότι είναι πρωτεργάτης προς αυτή την κατεύθυνση – διότι κακά τα ψέματα – υπάρχουν τεράστιες υποδομές κι εγκαταστάσεις οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των επιχειρήσεων, της εξωστρέφειας την οποία τόσο πολύ διαφημίζουμε, αλλά δεν έχουμε κάνει, ίσως και αρκετά βήματα για να την στηρίξουμε.

Από τη δική μας εμπειρία, οι επιχειρήσεις που έρχονται σε μας ζητούν να τις πιστοποιήσουμε εμείς αλλά συνήθως η πιστοποίηση ειδικά σε μεταποιητικές επιχειρήσεις, στα τρόφιμα, στη βιομηχανία και σε άλλους κλάδους, απαιτεί η πιστοποίηση – ξαναλέω – κάποιου είδους δοκιμές και κάποιου είδους μετρήσεις. Γι΄ αυτά λοιπόν χρειαζόμαστε τα εργαστήρια».

Προηγούμενο άρθρο

Έρχονται από τη Νέα Υόρκη κι έχουν καλό σκοπό

Επόμενο άρθρο

Συνάντηση δημάρχου με στελέχη της λέσχης Μαύρης Θάλασσας