Dark Mode Light Mode
Ο Ιούλιος του Δημοτικού Ωδείου
Μπάμπης Ευσταθιάδης: « Χρέος μας να προστατέψουμε, τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ »
Ψάχνουν λύση

Μπάμπης Ευσταθιάδης: « Χρέος μας να προστατέψουμε, τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ »

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, κ. Μπάμπης Ευσταθιάδης.
Αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη διοργανώτρια αρχή των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αλλά και του ΑΟΚ. Υπερασπίστηκε τον Ερασιτέχνη για τις κινήσεις του ενώ παράλληλα στράφηκε, εμμέσως πλην σαφώς, κατά του κ. Τσάκα.
Συγκεκριμένα είπε για την ΕΠΣΚ: « Το πρώτο που θέλω να αναφέρω είναι η απώλεια του Βασίλη Ραφτόπουλου. Ηταν ένας πολύ καλός παράγοντας. Πολύ καλός άνθρωπος, νοικοκύρης, γονέας, κάθε μέρα τον είχαμε στην ΕΠΣΚ. Η απώλεια του για μας είναι μεγάλη.
Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε και μάλιστα φέτος θα κάνουμε ένα τουρνουά στο όνομα και θα υπάρχει μια συνέχεια.
*Για το κομμάτι της διαιτησίας: « Οι διαιτητές πάνω από 30 δεν μπορούν να προχωρήσουν, σε επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να τρέξουν κάποια παιδιά στην Γ` Εθνική και στα ΤΕΠ. Μακάρι να μπορέσουν όσοι μπορούν, περισσότεροι. Θα συνεχίσουμε με τους μικρούς σε ηλικία διαιτητές. Πρέπει να παίζουν οι νεαροί διαιτητές, αυτό να το καταλάβουν οι παράγοντες.
Μετά από 2-3- 4 χρόνια, ίσως έχουμε διαιτητές σε μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες».
*Για τα οικονομικά: « Είναι πολύ μαύρο το τοπίο. Τα σωματεία έχουν να πάρουν 6-7 χρόνια, επιχορηγήσεις. Οι Ενώσεις παίρνανε 100.000 και σήμερα φτάσανε στις 10.000. Σε μας δεν μας έφταναν όλα αυτά, για μια καταγγελία που έγινε πληρώσαμε 2. 500 αλλά και τώρα μας είπε το τεχνικός ότι πρέπει να πληρώσουμε αλλά 2.000, γιατί είμαστε ιδιωτικός φορέας και δεν μπορέσαμε να το εντάξουμε στο δημόσιο. Μιλάω για το Ενωσιακό γήπεδο και για την περίφραξη. Η καταγγελία έγινε από συνάδελφο.
Ο κ. Καλένης μας έκανε ένα δικαστήριο και μας ήρθε μια απόφαση να πληρώσουμε 9.125. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε, γιατί δεν αφορά εμάς.
Τα σωματεία προβληματίζονται πάρα πολύ και σκέφτονται αν θα κατέβουν η όχι, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας. Εμείς τους προτείνουμε να παίζουν τα παιδικό εφηβικά τμήματα που έχουν.
Να οδηγηθούν σε αυτές τις λύσεις και όχι σε παίκτες έτοιμους και να μη μπορούν να πληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής. Ποδοσφαιριστές μέσα από το χωριό. Μικρά παιδιά έχουμε με αυτά θα παίξουμε, μεγάλα παιδιά έχουμε με αυτά θα παίξουμε.
Το πληρώνω και παίρνω ποδοσφαιριστή, για μας δεν υπάρχει και δεν το καταλαβαίνουμε. Βάλαμε ένα όριο στη Σουπερ Λιγκ, που λέει ότι πρέπει να παίζουν τέσσερεις ποδοσφαιριστές πάνω από 30 ετών. Το πρωτάθλημα μας θα ξεκινήσει στις 13/9. Πριν από το πρωτάθλημα θα κάνουμε 3 αγωνιστικές κυπέλλου. Οι ομάδες της Θάσου θα παίξουν μεταξύ τους, για να γλυτώσουν οι πάντες τα έξοδα.
Θα βγει μια ομάδα από τη Θάσο και θα συνεχίσει. Τα παιχνίδια είναι νοκ αουτ. Στις 30/9 θα γίνει συνάντηση με τα παιδικά- εφηβικά. Από τις 1 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει οι μεταγραφές. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε πολλά τμήματα υποδομής. Αυτό μας ενδιαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτά πρέπει να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε»

*Για τον ΑΟΚ τόνισε: « Θα κάνω μια αναδρομή. Όταν είχε έρθει να αναλάβει τον ΑΟΚ η οικογένεια Ψωμιάδη, με είχαν φωνάξει και με δυσφορία και δυσκολία, κάναμε ένα διοικητικό συμβούλιο. Στην πρώτη συνέντευξη είχα πει ότι ο ΑΟΚ θα ανέβει κατηγορία και αυτό έγινε. Την επόμενη μέρα περιγελάστηκα από τις εφημερίδες.
Στη Β` Εθνική πάλι έκανα την ίδια δήλωση και το ίδιο πάλι περιγελάστηκα. Τότε υπήρχε ένας ισχυρός επενδυτής και μου είπε, ότι θα πεις αυτό.
Οι χρονιές του ήταν επιτυχημένες. Για μας ήταν ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Ερασιτέχνης ανέλαβε την ομάδα στη Δ` Εθνική, μετά την απόφαση της πολιτείας. Ο ίδιος ο Ερασιτέχνης που ήταν τότε, ήταν και σήμερα. Είχε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά στη Δ` Εθνική.
Η ομάδα κατέβηκε έπαιξε και τα πήγε πολύ καλά. Αν ξεκινούσε νωρίτερα ίσως να έκανε και πρωταθλητισμό. Το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, απαρτίζεται από αξιόλογα άτομα.
Στη Β` Εθνική, ήρθε τη δεύτερη χρονιά ο επενδυτής. Πήρε την ομάδα την χρησιμοποίησε και την πέταξε. Φτάσαμε στο σημείο να μην μείνει ούτε το δέρμα. Πίνεις το αίμα κάποιου αλλά αφήνεις και κάτι.
Λένε αυτοί να παραιτηθεί ο Ερασιτέχνης και βγαίνουν εκπρόσωποι συνδέσμων και λένε ότι κατά 90% συμφωνούν με αυτούς. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.
Ο Ερασιτέχνης αυτές τις μέρες κάνει μια προσπάθεια σε καθημερινή βάση. Εγώ γνώρισα τον κ. Λαζαρίδη στον Ερασιτέχνη. Πήρε απόφαση το διοικητικό συμβούλιο να τους δώσει την ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι φοβηθήκανε και φύγανε. Είναι κακό να λέμε ότι θέλει τόσα χρήματα, όταν δεν ξέρουμε να προγραμματίσουμε κάτι. Πιστεύω ότι τρομάξανε από τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα. Όχι περισσότερο από τις παρατηρήσεις μέσα από τα χωριά τους. Όταν αποφασίζεις κάτι, πρέπει να το κάνεις. Δεν έχω μιλήσει τελευταία με τον κ. Λαζαρίδη. Πιστεύω όμως ότι είναι πολύ στεναχωρημένος για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Ο Ερασιτέχνης είναι σίγουρος για τις πλάτες του, μέχρι ενός σημείου. Παράλληλα είναι ανοιχτός προς όλους.
Είμαι σίγουρος ότι ο Ερασιτέχνης μπορεί να τα καταφέρει. Αυτή την εβδομάδα ίσως τελειώσουν όλα τα θέματα με τους ενδιαφερόμενους. Να μην ρίχνουν ευθύνες στον Ερασιτέχνη. Έχουμε χρέος να προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι άνθρωποι δικοί μας. Καθημερινά αγωνιούμε.
Είναι κακό να κατηγορούμε έναν άνθρωπο 77 χρονών, που τρέχει για τον ΑΟΚ. Ο Ερασιτέχνης ποτέ δεν είπε σε κανέναν όχι. Ο Ερασιτέχνης μπορεί να διασφαλίσει κάποια πράγματα.
Είναι αποφασισμένος και θα την προχωρήσει την ομάδα, αν δεν βρεθεί άλλη λύση αυτή την εβδομάδα. Μακάρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο.
Η εκκαθάριση προχωράει. Έχει ξεκινήσει. Επί της ουσίας ξεκίνησε. Βάλουν δεν βάλουν λεφτά, οι μέτοχοι, έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Ο Ερασιτέχνης θα την τρέξει και η ομάδα θα είναι καθαρότατη.
Η ομάδα όταν θα ξαναπάει στη Β` Εθνική, δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ χρέος.
Δε συμμετέχω στο Δ. Σ του Ερασιτέχνη, για να σας απαντήσω για τις παραιτήσεις»

Προηγούμενο άρθρο

Ο Ιούλιος του Δημοτικού Ωδείου

Επόμενο άρθρο

Ψάχνουν λύση