• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Μόνο σ΄ ένα θέμα δεν υπήρξε ομοφωνία

 Μόνο σ΄ ένα θέμα δεν υπήρξε ομοφωνία

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι κι αποφάσισε σχεδόν παντού ομόφωνα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας.
Σ΄ ένα μόνο θέμα από αυτά που δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία, υπήρξε διαφορετική απόφαση, αφού ο δημοτικός σύμβουλος Χριστόδουλος Μιχαλάκης ψήφισε λευκό. Επρόκειτο για ένα θέμα που εκκρεμεί στο Δήμο Καβάλας, τα τελευταία χρόνια, αφορά πλειοδοτική δημοπρασία για εκποίηση δημοτικής έκτασης στο Βουνοχώρι, όπου ο ιδιώτης ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την αγορά μιας μικρής λωρίδας γης, για την οποία θα πληρώσει το ποσό των 120 ευρώ. Η έκταση αυτή μικρή μεν είναι απαραίτητη για το υφιστάμενο οικόπεδό του. Ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης ψήφισε λευκό γιατί στον φάκελο του θέματος δεν υπήρχε η γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλιου. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν πρώτα να κατεδαφιστεί ντουβάρι που υπάρχει στην ίδια ιδιοκτησία και υπάρχει κακώς και μετά να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία της έκτασης.
Η συνεδρίαση άρχισε με την αποδοχή δωρεάς ποσού 5000 ευρώ, από ζευγάρι καβαλιωτών προς τη δημοτική βιβλιοθήκη. Οι ίδιοι άνθρωποι το πρόσφατο καλοκαίρι είχαν κάνει πρώτη δωρεά 12.000 ευρώ στη δημοτική βιβλιοθήκη, τώρα επανήλθαν με το ποσό των 5.000 ευρώ.
Εγκρίθηκε η νέα διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά το 12ο δημοτικό σχολείο, εργασίες βιοκλιματικής και ενεργειακής αναβάθμισης.
Η διακήρυξη άλλαξε λόγω αλλαγής της νομοθεσίας.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει άμεσα.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η 16η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας, για το τρέχον οικονομικό έτος. Προστίθενται επιπλέον 50.000 ευρώ για τη ΔΙΑΜΑΘ. Εξασφαλίζονται οι πάγιες προκαταβολές των τοπικών συμβουλίων. 30.000 ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Καβάλας για υποχρεώσεις του στο πρόσφατο φεστιβάλ Φιλίππων, όπως προβλέπεται από την προγραμματική σύμβαση, λόγω απόκλισης εσόδων και εξόδων. Το ποσό αυτό εγκρίνεται να πληρωθεί από το ταμείο του Δήμου Καβαλας, αλλά με ιδιαίτερες παρατηρήσεις που διατύπωσε στη συνεδρίαση ο κ. Δημοσθένης Τουλκίδης. Ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών είπε ότι θα πρέπει ν΄ αλλάξει αυτή η διαδικασία γιατί δεν είναι δυνατό ο δήμος Καβάλας να πληρώνει χρήματα για το φεστιβάλ ενώ δεν έχει αναλυτική κατάσταση των εξόδων που έγιναν για τις εκδηλώσεις της ίδιας διοργάνωσης.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα νέα τιμολόγια χρήσης κλειστού κολυμβητηρίου, τα οποία ουσιαστικά είναι αυτά που ίσχυαν ήδη. Υπάρχει αλλαγή των δεδομένων και διακοπή χρηματοδότησης των ομίλων, όλα τα έσοδα θα μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου, είπε ο Γιώργος Φιλόσογλου.
Επίσης άμεσα στο κλειστό κολυμβητήριο θα τοποθετηθεί το απαραίτητο σύστημα για να δίδεται απόδειξη που θα παίρνουν στα χέρια του το κοινό, πληρώνοντας τα χρήματα που προβλέπονται.
Σχετικά με τους εθελοντές γυμναστές που θα δουλεύουν στο κολυμβητήριο από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά θα πληρώνονται από τους ομίλους μόνο για τη συνεργασία μαζί τους τις απογευματινές ώρες, ο κ. Φιλόσογλου είπε ότι αυτό γίνει προσωρινά για 4 μήνες, ώστε στη συνέχεια να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος πληρωμής αυτού του προσωπικού.
Μπορεί να τους προσλάβει ο υφιστάμενος κοινωνικός συνεταιρισμός, είπε ο Χριστοδ. Μιχαλάκης και ο αντιδήμαρχος Δημοσθ. Τουλκίδης, παρατήρησε ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα με τον επίτροπο, που ελέγχει τις δαπάνες τους.
Με άλλες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας εγκρίθηκαν με απευθείας ανάθεση έξι χιλιάδες ευρώ για την αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων στο 1ο τεχνικό λύκειο, 14.800 ευρώ για την τοπογραφική αποτύπωση για την επέκταση του σκουπιδότοπου, 18.000 ευρώ για τοπογραφική αποτύπωση κοιμητηρίων Καβάλας, 18.000 ευρώ για την τοπογραφική αποτύπωση κοιμητηρίων δημοτικής ενότητας Φιλίππων.
Κι αυτές οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

 

Διαβάστε επίσης