Dark Mode Light Mode

«Ν΄ αρχίσει άμεσα το κόψιμο των χόρτων»

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Δήμου Καβάλας για την περίοδο του καλοκαιριού, σε θέματα πυροπροστασίας. Παρόντες ήταν ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Χουβαρδάς και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Εκ μέρους της δημάρχου στη σύσκεψη έλαβε μέρος η κα Κορίνα Χιώτη Πρασσά, όπως επίσης εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, του λιμεναρχείου Καβάλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, το δασαρχείο, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Τζατζάρης, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φωτεινή Κόγια, το υπεραστικό ΚΤΕΛ, η ΔΕΗ. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης, του Ζυγού, των Φιλίππων, του Αμυγδαλεώνα, των Κρηνίδων.

Την αρχική εισήγηση εκανε η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Ζήτησε συντονισμό και συνεργασία για να επιτευχθεί ο στόχος ένα καλοκαίρι όπως είπε χωρίς φωτιές. Στη συνέχεια ο κ. Χουβαρδάς είπε ότι σκοπός της συνάντησης είναι η εξειδίκευση των μέτρων. Ανέφερε ως προτεραιότητα της πολιτικής προστασίας την βατότητα των αγροτικών δρόμων, ο έλεγχος στα υδροστόμια και η απομάκρυνση των κλαδιών. Όπου γίνονται κλαδέματα κυρίως από τη ΔΕΗ για να μην είναι τα κλαδιά καύσιμη ύλη. Ο κ. Χουβαρδάς ζήτησε να υπάρχει σχέδιο εκκένωσης περιοχών απόφαση που πρέπει να έχει έτοιμη η δήμαρχος.

Ζήτησε επίσης να γίνε ικαθαρισμός των οικοπέδων τα οποία είναι δίπλα σε δάση. Ακόμα κι αν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων είναι απρόθυμοι τα οικόπεδα είπε θα πρέπει να καθαριστούν από την τοπική αυτοδιοίκηση και η δαπάνη να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση του κ. Σταύρου Κιβράκη. Είπε κατ΄ αρχήν ότι είναι λυπηρό που δεν ήταν παρόντες στη σύσκεψη οι πρόεδροι των τοπικών ορεινών συμβουλίων του Δήμου Καβάλας. Το Δασαρχείο είπε ο κ. Κιβράκης, έκανε καλή δουλειά στο περιαστικό δάσος της πόλης. Πρέπει να γνωρίζουμε ανέφερε το πλαίσιο μέσα στο οποίο όλοι λειτουργούμε. Αναγνώρισε ότι πέρσι βοήθησε ο καιρός και δεν υπήρχαν πολλές πυρκαγιές στο νομό Καβάλας γενικότερα. Φέτος – σημείωσε – οι τεράστιες βροχοπτώσεις που ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων είκοσι ετών κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό το δασικό ορεινό οδικό δίκτυο. Ταυτόχρονα προκάλεσαν αύξηση της βλάστησης γι΄ αυτό ζήτησε ν΄ αρχίσει άμεσα το κόψιμο των χόρτων, σε περιοχές που είναι δίπλα στα δάση.

Τέτοιες συσκέψεις όπως η χθεσινή στο δημαρχείο της Καβάλας θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα αυτή την εβδομάδα και στους υπόλοιπους δήμους του Νομού, στη Χρυσούπολη, την Ελευθερούπολη και τη Θάσο.

Προηγούμενο άρθρο

Ελληνική σημαία και στο ValiantEnergy ύψωσε η Energean Oil & Gas

Επόμενο άρθρο

Εκδηλώσεις για την ειρήνη και την πρωτομαγιά