Το 2007 η εταιρία τουριστικών ακινήτων του δημοσίου, προκήρυξε διαγωνισμό για να νοικιάσει σε ιδιώτη το ξενοδοχείο Ξενίας στη Θάσο. Εκείνη η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το δημόσιο καθυστέρησε πολύ με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να αποχωρήσουν από τη διαδικασία απογοητευμένοι.
Τότε είχε πλειοδοτήσει η εταιρία του Αντώνη Μιτζάλη, στην ιδιοκτησία της οποίας είναι το ξενοδοχείο LUCΥ, αλλά και η «Μακρύαμμος» στη Θάσο.
Το δημόσιο επανέρχεται για τα «ΧΕΝΙΑ» όλης της χώρας, αυτή τη φορά μέσω του ΤΑΪΠΕΔ. Προσπαθεί να βρει ιδιώτες να τα αξιοποιήσουν με συγκεκριμένους όρους που ταιριάζουν στην εποχή που βρισκόμαστε.
Το ΧΕΝΙΑ της Θάσου είναι ένα ξενοδοχείο δύο ορόφων, με είκοσι περίπου δωμάτια, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, κάτι που ισχύει για τα περισσότερα ξενοδοχεία «ΞΕΝΙΑ» σε όλη τη χώρα.
Βρίσκεται στο Λιμένα και παραμένει εκτός λειτουργίας δέκα χρόνια περίπου.
Η κτηριακή εγκατάσταση του «ΞΕΝΙΑ» στο Λιμένα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς το ξενοδοχείο δέκα χρόνια κλειστό στην κυριολεξία ρημάζει.
Η είδηση για το τι σκοπεύει να κάνει για τα «Ξενίας» σε όλη τη χώρα το ΤΑΪΠΕΔ, και όχι μόνο αυτά, αναφέρει τα εξής:
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξή τους σε τουριστικές μονάδες ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels).
Η ομάδα περιλαμβάνει 14 μη λειτουργούντα ακίνητα και ειδικότερα:
8 επιλεγμένα πρώην ξενοδοχεία Ξενία
3 παραδοσιακά Αρχοντικά στο Πήλιο
2 πρώην Σανατόρια, στην Αρκαδία και στη Ρόδο
η Villa de Vecchi, ένα ακίνητο ιστορικής σημασίας στη Ρόδο
Τα ακίνητα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, διαμορφώνοντας γεωγραφικά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια ακινήτων κατάλληλων για ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού και αναψυχής. Περαιτέρω, αναμένεται να υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων (Boutique Hotels). Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.
Τα Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ ήταν μια ξενοδοχειακή αλυσίδα εθνικής κλίμακας που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών της χώρας τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Πολλά ξενοδοχεία σχεδιάστηκαν από γνωστούς Έλληνες αρχιτέκτονες και αποτελούν διατηρητέα κτήρια ενόψει της αρχιτεκτονικής τους αξίας. Οι πλεονεκτικές τοποθεσίες τους ανά την Ελλάδα σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό τους ύφος, την αισθητική τους και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους, τα κατέστησαν ορόσημο του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα.