Dark Mode Light Mode

Νέα σενάρια συμμαχιών για τις τοπικές εκλογές

Την τελευταία μέρα του 2012 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Piatsa il popolo, ιστοσελίδα ενημερωτικού χαρακτήρα από την Κομοτηνή, ένα ειδικό κείμενο που αναφέρεται στις προσεχείς τοπικές εκλογές.

Το κείμενο αυτό μνημονεύει ενδεχόμενο συμμαχιών ώστε να υπάρχουν κοινή υποψήφιοι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τόσο σε επίπεδο περιφερειακών εκλογών, όσο και σ΄ επίπεδο δήμων.

Αυτοί που υποτίθεται ότι ετοιμάζονται να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν είναι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά. Τα σενάρια που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ξεκινούν από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπάρχει το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί ο Άρης Γιαννακίδης κι από τη Δημοκρατική Αριστερά κι από τη Ν.Δ., αλλά και το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να επανέλθει δριμύτερη στις περιφερειακές εκλογές στην ΑΜΘ με πιθανό υποψήφιο πρόεδρο τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ροδόπης, στενό φίλο του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κλειδί στην όλη υπόθεση φαίνεται να είναι ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, αφού αυτός μπορεί να συγκεράσει τις απόψεις της Ν.Δ. στην περιφέρεια, υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης.

Το ίδιο κείμενο μνημονεύει το ενδεχόμενο στην Καβάλα, τη Θάσο, την Προσοτσάνη, το Σουφλί και την Ορεστιάδα να έχουν ίδιους υποψήφιους δημάρχους η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ κι ενδεχομένως η ΔΗΜΑΡ.

Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

 

18 μήνες πριν τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και στην Συγγρού συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες άτυπα και αντάλλαξε απόψεις ένα όργανο, αποτελούμενο από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, υπουργούς κι αυτοδιοικητικούς όπου τέθηκαν τα ζητήματα των αυτοδιοικητικών εκλογών! Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση σημειώθηκε ότι βασικός αντίπαλος δεν είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίστηκε το θέμα των συμμαχιών με την Ιπποκράτους και το κόμμα της ΔΗΜΑΡ.

Περιφέρειες : Σε ότι αφορά τις 13 Περιφέρειες, επισημάνθηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, πως σε όλες η ΝΔ πρέπει να κατεβεί αυτόνομα για να μετρήσει και δυνάμεις, καθώς οι Περιφερειακές είναι πιο πολιτικές εκλογές από τις Δημοτικές.

Στις Περιφέρεις όπου αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα των συμμαχιών μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ήταν της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μάλιστα «έπεσε» στο τραπέζι της συζήτησης και όνομα υποψηφίου, αυτού του Νίκου Αγγελίδη, προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Ένας άνθρωπος, μέλος της ΝΔ, με αποδοχή στον αστικό πληθυσμό της περιοχής, μετριοπαθή και διεισδυτικό στην μειονότητα! Να σημειωθεί ότι στην άτυπη σύσκεψη αναφέρθηκε πως «ο υποψήφιος πρέπει να είναι από την Ροδόπη».

Το όνομα του Νίκου Αγγελίδη είχε ακουστεί στο παρελθόν και για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου και υποψηφίου βουλευτή, ενώ στα συν του, η κουμπαριά του με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Δήμοι: Η ΝΔ σε αρκετούς δήμους στην Ελλάδα, θα πάει συντεταγμένα σε συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως, και με την ΔΗΜΑΡ σε δεύτερο ρόλο. Όπως όλα δείχνουν οι δημοτικές εκλογές θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα στους μεγάλους δήμους κι εκεί τα κόμματα θα δώσουν χρίσματα και επίσημες στηρίξεις.

Στον σχεδιασμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων να γίνουν συμμαχίες και στις περισσότερες περιπτώσεις να διατηρηθούν υποψήφιοι οι νυν δήμαρχοι.

Στον Δήμο Κομοτηνής μάλιστα, η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, στελέχη της στις αρχές της χρονιάς θα προσχωρήσουν επίσημα στην παράταξη του Γιώργου Πετρίδη, υποψηφίου στις τελευταίες εκλογές με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ! Η Piazza μπορεί να σας επιβεβαιώσει ότι οι Γιάννης Μουρτίδης, Γιώργος Ναβροζίδης και Νίκος Τσαλικίδης είναι ήδη και με τα δύο πόδια στην παράταξη του δημάρχου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι δύο. Ένας νυν δημοτικός σύμβουλος κι ένας που δεν κατάφερε να εκλεγεί.Με την χλιαρή αντιπολίτευση στον Δήμο Κομοτηνής, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» Νεκτάριο Δαπέργολα να στηρίζει την δημοτική αρχή και την ανεπίσημη στήριξη της ΝΔ μέσω του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Γιώργος Πετρίδης θα έχει έναν ευχάριστο περίπατο στις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα στην σύσκεψη και σύμφωνα με τις πηγές της Piazza del Popolo, συζητήθηκε η περίπτωση για συμμαχία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Ορεστιάδας, Σουφλίου, Καβάλας, Θάσου και Προσοτσάνης.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να χάσουν δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι έτσι θα προχωρήσουν όπως είναι φυσιολογικό σε συμμαχίες. Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια θα είναι πανίσχυρα, καθώς θα πρέπει πρώτα αυτά να γίνουν και μετά να καταφέρουν να «περάσουν» στον κόσμο. Παράλληλα στην Συγγρού και στην Ιπποκράτους πρέπει να σκεφθούν και τα αντάρτικα ψηφοδέλτια, που όπως φαίνεται δεν θα είναι λίγα. Στην Συγγρού το συγκεκριμένο άτυπο όργανο, θα συνεδριάσει ξανά κι όταν αυτό γίνει θα έχουμε την ευκαιρία να σας τα μεταφέρουμε το τι θα ειπωθεί.

 

=

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δεν πληρώθηκαν αλλά κάνουν υπομονή μέχρι το ματς με Βύζαντα - Τέλος ο Ντιέ από τον ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Συζήτησαν το έργο της Μεγάλης Λέσχης