Dark Mode Light Mode

Νέα συνάντηση για το εκθεσιακό κέντρο

Την Παρασκευή το πρωί συνάντηση τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά δύο εκπρόσωποι της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου. Ήταν ο Μάρκος Δέμπας κι ο Παναγιώτης Αγγελίδης. Συζήτησαν με τον αντιπεριφερειάρχη το μέλλον του εκθεσιακού κέντρου, καθώς η λειτουργία του έχει συμφωνηθεί να περάσει στο επιμελητήριο. Η συμφωνία όμως αυτή δεν είχε συνέχεια με τις απαραίτητες πράξεις.

Η συνάντηση Δέμπα – Αγγελίδη με τον Αρχέλαο Γρανά, επιβεβαίωσε την παλαιότερη συμφωνία. Στη συνέχεια οι κύριοι Δέμπας και Αγγελίδης συνάντησαν τον σύμβουλο του Αρχ. Γρανά Κώστα Παπαδόπουλο, πρόσωπο που χειρίζεται το θέμα.

Πίεσαν τον Κ. Παπαδόπουλο να προχωρήσει γρήγορα στη διαδικασία που όπως φαίνεται θα είναι διαγωνιστική. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ο διαγωνισμός προετοιμάζεται για να γίνει το αργότερο τον Αύγουστο. Αναμένεται σε αυτόν να λάβει μέρος μόνο το Επιμελητήριο. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο θα πάρει την ευθύνη του εκθεσιακού κέντρου έναντι συμβολικού τιμήματος. Θα το αξιοποιήσει, ενώ ταυτόχρονα θα διερευνήσει τη δυνατότητα το εκθεσιακό κέντρο να φιλοξενεί κι άλλα γεγονότα.

«Δίνουμε λεφτά σε ένα κτήριο που δεν είναι δικό μας. Αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα», είπαν οι κύριοι Δέμπας και Αγγελίδης στον Αρχ. Γρανά.

Ο κ. Γρανάς αναγνώρισε ότι καθυστέρησε η πλευρά της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αφήνοντας κατά κάποιο τρόπο εκτεθειμένο τον Κ. Παπαδόπουλο.

Ο Κ. Παπαδόπουλος χειρίζεται το όλο θέμα από τις αρχές του 2011. Φτάσαμε στο μέσο 2013 και ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει. Αρχικά είχε επιλεγεί το εκθεσιακό κέντρο να περάσει στο επμελητήριο μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Αυτή η διαδικασία αλλάζει κι έτσι αποφασίστηκε σχεδόν οριστικά να προχωρήσει διαγωνισμός. Αρκεί όλα όσα συμφωνήθηκαν την Παρασκευή ανάμεσα στους Δέμπα – Αγγελίδη και Κώστα Παπαδόπουλο να γίνουν πράξη, γιατί πολλές φορές μέχρι τώρα τέτοιες συμφωνίες υπήρξαν αλλά με ευθύνη της περιφερειακής ενότητας Καβάλας οι συμφωνίες δεν είχαν καμιά συνέχεια.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Μειωμένη προσέλευση για το Σ. Ρουβά

Επόμενο άρθρο

3 προφυλακίστηκαν, 1 ελεύθερος με περιοριστικούς όρους