Dark Mode Light Mode

Νέος μπελάς για τον ΤΑΡ οι αντιδράσεις από τους κατοίκους της Νέας Καρβάλης

Νέο πρόβλημα ως προς την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από το Νομό Καβάλας ανέκυψε οριστικά χθες. Αφορά την αγροτική περιοχή πλησίον της Νέας Καρβάλης. Βάση του επίσημου χάρτη που οι εκπρόσωποι του έργου έδωσαν χθες στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ο αγωγός θίγει αγροτική γη ή γη υψηλής παραγωγικότητας. Χθες το απόγευμα έγινε αναλυτική ενημέρωση σε εκδήλωση στο πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης. Με τη Νέα Καρβάλη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με την περιοχή των Τεναγών. Εκεί η διαπραγμάτευση υποτίθεται ότι συνεχίζεται. Στη Νέα Καρβάλη η απόφαση Μανιάτη προβλέπει όδευση που προφορικά οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ είχαν αλλάξει. Αμ δε. Άλλο τα προφορικά κι άλλο τα πραγματικά. Ήδη καλούνται οι αγρότες να δώσουν σε μηχανικό συνεργάτη του ΤΑΡ αντίγραφά των συμβολαίων τους ή των τίτλων ιδιοκτησίας. Να μη το κάνουν, προέτρεψαν χθες τους αγρότες όλοι όσοι έλαβαν μέρος στη σύσκεψη. Καλύτερα απ’ όλους μίλησε η πρόεδρος της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου. Είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι αγρότες δεν πρέπει να δώσουν αβίαστα αντίγραφα των συμβολαίων τους στον ΤΑΡ. Να μην έχουν στο μυαλό τους την απαλλοτρίωση της Εγνατίας οδού. Άλλο δρόμος κι άλλο ένας υπόγειος αγωγός. Δεν θα λάβουν μεγάλη αποζημίωση. Τους καλώ να δώσουν αντίγραφα των συμβολαίων τους στον Δήμο Καβάλας για την προσφυγή που ετοιμάζουμε στο ΣτΕ».
Το ίδιο πράγμα ζήτησε κι ο Νίκος Γκίκας πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Ο δε Λάζαρος Βασιλειάδης έδειξε σε χάρτη ότι η προτεινόμενη-σχεδόν οριστική για την εταιρία όδευση- προβλέπει αγωγό που περνά από γη υψηλής παραγωγικότητας. ΤΑΡ παράλληλα και σε μικρή απόσταση από αυτόν του ΔΕΣΦΑ. «Προφορικά έκαναν δεκτή την εναλλακτική πρόταση μας» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης κι έδειξε την πρόταση στο χάρτη. Μια λύση που είναι πιο βόρεια, αφορά υφιστάμενο αγροτικό δρόμο κτλ.
Όλοι σχεδόν οι ομιλητές κατέκριναν τους εκπροσώπους του ΤΑΡ που δήλωναν ότι αλλάζει η όδευση του αγωγού στη Νέα Καρβάλη αλλά αυτό έμεινε στα λόγια. Οι υποσχέσεις αυτές –οι οποίες δεν τηρήθηκαν- δόθηκαν πολλές φορές, μπροστά σε διάφορους παράγοντες της πόλης και του Νομού. Πιο πρόσφατη στις 30 Αυγούστου, σε συνάντηση σε ξενοδοχείο της Καβάλας.

Προηγούμενο άρθρο

«Ποτάμι» το πρωτότυπο - Προτάσεις βουλευτικών υποψηφιοτήτων μέσω διαδικτύου

Επόμενο άρθρο

Στην Καβάλα ο διοικητής του ΙΚΑ;