Dark Mode Light Mode

Νέο αίτημα στο Δήμο να βοηθήσει το κοινωνικό παντοπωλείο

Στο δημαρχείο δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους του προγράμματος «Στηρίζω» με αφορμή την εκδήλωση το Σάββατο στο δημοτικό Λαχανόκηπο.
Πραγματοποιείται γιορτή τουρσιού, η οποία θ΄ αρχίσει στις 12.00 το μεσημέρι. Γίνεται με προϊόντα που παράγονται στο δημοτικό λαχανόκηπο. Υποστηρίζεται από τα αρτοποιεία Σκλαρή, οϋζο «το δικό μας» και το κοινωνικό συσσίτιο «Τραπέζι της Αγάπης».
Καλούνται να βρεθούνε στην εκδήλωση όχι μόνο οι ωφελούμενοι του προγράμματος, αλλά κι όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.
Η συνέντευξη τύπου ήταν και μία καλή ευκαιρία να γίνει συζήτηση για τον δημοτικό λαχανόκηπο. Η συνέντευξη στο δεύτερό της μέρος αφορούσε το κοινωνικό παντοπωλείο θέμα για το οποίο δέχθηκε ερωτήσεις η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ και επικεφαλής του «ΣΤΗΡΙΖΩ» Ιωάννα Χατζηβαρύτη.
Πρώτος στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Μανώλης Τσούπρας που μαζί με τον Αλέξη Κοσμίδη, είναι οι δύο γεωπόνοι του δημοτικού λαχανόκηπου. Ο κ. Τσούπρας μίλησε για την εκδήλωση του Σαββάτου, που όπως είπε θα βοηθήσει για την περαιτέρω προβολή του δημοτικού λαχανόκηπου. «Υπάρχει χώρος για επιπλέον τριάντα δικαιούχους στον λαχανόκηπο», είπε ο κ. Τσούπρας.
Τα τουρσιά προετοιμάζονται, σημείωσε με παραδοσιακές συνταγές.
Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης έδωσε πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που γίνεται στο δημοτικό λαχανόκηπο. Είπε ότι η εκδήλωση το Σάββατο θα προωθήσει ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη δομή του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ».
Όσο για το κοινωνικό παντοπωλείο χθες η Ιωάννα Χατζηβαρύτη έκανε μία ακόμη έκκληση προς τον Δήμο Καβάλας να το βοηθήσει οικονομικά. «Βλέπω ασχολείσθε με το κοινωνικό παντοπωλείο, είναι θέμα πιασάρικο», άνοιξε τη συζήτηση η κα Χατζηβαρύτη. Έδωσε στη δημοσιότητα των απολογισμό, μέχρι και τον Αύγουστο του 2013, επανέλαβε ότι το πρόγραμμα θέλει κοντά του, ειδικότερα το κοινωνικό παντοπωλείο, το Δήμο Καβάλας.
Όπως είπε η κα Χατζηβαρύτη συγκεντρώνονται τρόφιμα από δωρεές, της ΠΝΟΗΣ, της Κρέκας, των κατοίκων του Παληού, ώστε την άλλη εβδομάδα το κοινωνικό παντοπωλείο να μοιράσει τρόφιμα και στην Καβάλα και στις Κρηνίδες.
Η κα Χατζηβαρύτη παρουσίασε κι ευχαριστήρια επιστολή που δέχθηκε η ΠΝΟΗ, από αλβανικής καταγωγής κοπέλα, που με χρήματα της ΠΝΟΗΣ ολοκλήρωσε τις σπουδές της και πρόσφατα πήρε το πτυχίο της, από ελληνικό πανεπιστήμιο.
Τέλος ο Ηλίας Καλανταρίδης – αντιδήμαρχος – είπε ότι για το μεσοδιάστημα που το κοινωνικό παντοπωλείο δεν μοίρασε και δεν φαίνεται ότι θα μοιράσει τρόφιμα, παίζει ρόλο και το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του Μαΐου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όπου πολλά πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν λειτουργούσαν.

Προηγούμενο άρθρο

Εργασίες συντήρησης λόγω του εκκλησιαστικού μουσείου

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014