Dark Mode Light Mode

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του γνωστού κυλικείου

Περίπου μία ώρα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας συζητούσαν χθες το γνωστό θέμα του κυλικείου στο αθλητικό κέντρο Καλαμίτσας. Συζήτησαν μεταξύ τους, κεκλεισμένων των θυρών. Συζήτησαν και παρουσία δικηγόρων των δύο πλευρών. Ας θυμηθούμε πως έχει το όλο θέμα:

Το φθινόπωρο του 2012, βγήκε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό η εκμίσθωση του κυλικείου στο αθλητικό κέντρο Καλαμίτσας. Επί του αποτελέσματος του διαγωνισμού κατατέθηκε ένσταση. Η ένσταση δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2013 να παρουσιαστούν οριστικά στο θέμα νέα δεδομένα. Ο αρχικός μισθωτής έπρεπε να αντικατασταθεί από το 2ο ενδιαφερόμενο με βάση την οικονομική προσφορά στο διαγωνισμό. Μεσολάβησαν πολλά, δικαστήρια αρμόδια, δικαστήρια αναρμόδια. Ώσπου χθες η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κατοχυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, στον 2ο ενδιαφερόμενο ακολουθώντας όπως λέει το σκεπτικό της χθεσινής απόφασης τη νομική συμβουλή του δικηγόρου του Δήμου Απόστολου Αγελαράκη.

Η χθεσινή απόφαση δεν λύνει το πρόβλημα, αφού είναι βέβαιο ότι η δικαστική διαμάχη θα συνεχιστεί, ενώ θα υπάρξουν νέες ενστάσεις και προσφυγές προς την αποκεντρωμένη που θα πρέπει κι αυτή να εγκρίνει την απόφαση που πήρε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Δεν αποκλείεται δηλαδή το σήριαλ να συνεχισθεί παρά το ότι χθες άνοιξε ο δρόμος στο δεύτερο πλειοδότη να πάρει αυτός υπό την ευθύνη του τη λειτουργία του κυλικείου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης μίλησε ο δικηγόρος Βασίλης Καγκαϊδης εκπροσωπώντας τον αρχικό μισθωτή. Είπε ότι ο πελάτης του έχει καταθέσει τακτική αγωγή που θα δικασθεί στις 30 Οκτωβρίου, ασφαλιστικά μέτρα που θα δικαστούν στις 21 Αυγούστου.

«Θα τα κερδίσουμε 100%. Ζητώ να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι τις 21 Αυγούστου, η συζήτηση της υπόθεσης», είπε ο Βασίλης Καγκαϊδης. Αναγνώρισε επίσης ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτημά του για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Ο Στράτος Αναστασιάδης ήταν ο δικηγόρος του 2ου πλειοδότη. Όπως είπε ο πρώτος παραβίασε τους όρους της διακήρυξης. Αυτό – συνέχισε – το δήλωσαν με τις αποφάσεις τους δύο επιτροπές της αποκεντρωμένης. Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι μισθωτής του κυλικείου είναι ο πελάτης του, που περιμένει από τον Απρίλιο να δικαιωθεί. «Η αδιαφορία μελών της επιτροπής είναι σοβαρή παρανομία», είπε ο κ. Αναστασιάδης, που παρατήρησε ότι οι όποιες δικαστικές αποφάσεις εκδοθούν δε θα δεσμεύουν το Δήμο Καβάλας, αφού δεν είναι διάδικος.

Ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής επικαλέστηκε νομική συμβουλή, του δικηγόρου του Δήμου, ότι το κυλικείο πρέπει να δοθεί στον 2ο πλειοδότη. «Αφού δεν εξασφαλίσατε προσωρινή διαταγή, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε», είπε ο δήμαρχος προς το Β. Καγκαϊδη.

Ο Ν. Κιοσές δημοτικός σύμβουλος, μέλος της επιτροπής είπε ότι ευθύνη για το μπέρδεμα έχει και η επιτροπή διαγωνισμού, που την ημέρα του διαγωνισμού δέχθηκε ως εγγύηση από τον πρώτο μισθωτή χρήματα και όχι αυτό που προέβλεπε η διακήρυξη, εγγυητική επιστολή.

Τελικά η διαφωνία αφορά μια σημαντική όπως φαίνεται λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση. Όταν το φθινόπωρο του 2012 έγινε ο διαγωνισμός καθένας που συμμετείχε έπρεπε να καταθέσει σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, εγγυητική επιστολή. Ο ενδιαφερόμενος που ανακηρύχθηκε ως εκμισθωτής του κυλικείου κατέθεσε μετρητά χρήματα κι όχι εγγυητική επιστολή. Αυτός είναι ο λόγος που δέχθηκε ένσταση από το 2ο πλειοδότη, ένσταση η οποία κατά το τυπικό έχει δικαιωθεί κι όπως φαίνεται αυτή η μικρή διαφορά σε ένα σημείο που δεν περίμενε κανείς ότι θα είναι τόσο καθοριστικό, της διαδικασίας, θ΄ αλλάξει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αν κι όταν οριστικοποιηθεί η έκβαση της υπόθεσης.

Σημειώνουμε ότι όσο η επιτροπη του Δήμου Καβάλας συζητούσε το θέμα, παρόντες ήταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και δημοσιογράφοι. Με απόφαση του δημάρχου η συνεδρίαση διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά, αποχώρησαν από την αίθουσα δημοσιογράφοι κι ενδιαφερόμενοι, τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν μόνα τους το θέμα κι όταν επανήλθαν στη συνεδρίαση, ανακοίνωσαν την απόφασή τους.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επαφές και με τα ερασιτεχνικά σωματεία αρχίζει ο ΑΟΚ - Αποχωρεί ο Καλαγκάνης

Επόμενο άρθρο

Από την Πέμπτη ανοίγει η διαδικασία - Υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις σε παιδικούς σταθμούς