Dark Mode Light Mode

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς στο σκουπιδότοπο

Νέο περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς αντιμετωπίστηκε με επιτυχια από το Δήμο Καβάλας, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο σκουπιδότοπο πάνω από την Εγνατία οδό στο ύψος της περιοχής Περιγιάλι. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία ενώ στο σκουπιδότοπο δε βρίσκονταν κανείς δημοτικός υπάλληλος. Εικάζεται ότι ρόλο για τη φωτιά που ξεκίνησε από δύο διαφορετικές εστίες, παίζουν βούλγαροι που πολιορκούν την περιοχή προσπαθώντας να βρούνε μέσα στα σκουπίδια, μεταλλικά αντικείμενα. Το πρόβλημα είναι έντονο τα τελευταία έτη. Βούλγαροι, ακόμη και μικρά παιδιά, άνδρες και γυναίκες, φτάνουν στον σκουπιδότοπο προερχόμενοι από τα διπλανά βουνά. Κοντά παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους τα οποία γεμίζουν με αλουμίνια. Κάθε φορά που ένα απορριμματοφόρο αδειάζει τα σκουπίδια, χώνονται σε αυτά για να βρούνε ότι ζητούν. Καμιά φορά αυτή τους η δραστηριότητα εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα,οι ίδιοι πολλές φορές προκαλούν φωτιά που τους διευκολύνει σε αυτό που ψάχνουν.

Το Σάββατο το μεσημέρι αφού αποχώρησε από τον σκουπιδότοπο και ο τελευταίος χειριστής – δημοτικός υπάλληλος, ο σκουπιδότοπος κλειδώθηκε κανονικά, ανέκυψε το περιστατικό της φωτιάς. Τα αυτοκίνητα του Δήμου Καβάλας με το προσωπικό τους έριξαν μεγάλη ποσότητα άμμου πάνω στα σκουπίδια, που καίγονταν. Έτσι αντιμετωπίσθηκε κι αυτή τη φορά το περιστατικό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έφτασε με δύο οχήματα. Δε θεωρήθηκε σκόπιμο να εμπλακεί, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις το νερό δε λύνει το πρόλημα.

Τώρα ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να εντείνει τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή του σκουπιδότοπου, καθώς αυτή την εποχή είναι πιο πολλοί και πιο επίμονοι οι βούλγαροι που περιμένουν τα απορριμματοφόρα να φτάσουν στον σκουπιδότοπο και μέσα στα σκουπίδια που αδειάζουν να βρούνε ότι αναζητούνε.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σύλληψη για ναρκωτικά στο λιμάνι

Επόμενο άρθρο

Συνεργασία Ρόταρι – Εταιρίας MEDEQ