Dark Mode Light Mode

Νέο σενάριο για τις υπηρεσίες του ΙΚΑ

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ήταν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στα γραφεία του ΙΚΑ Καβάλας, όπου συζήτησε με τη διευθύντρια Ελένη Μελισσοπούλου, άκουσε τους εργαζόμενους. Απ΄ ότι φαίνεται θα προωθήσει γρήγορα την πρόταση που άκουσε σε αυτή τη συνάντηση, βάσει της οποίας συγκεντρώνονται όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Καβάλας στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου, όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος λόγω του μικρού αριθμού των γιατρών του ΠΕΔΥ. Η πρόταση προωθήθηκε στον κ. Σπυρόπουλο κι από τους εργαζόμενους κι από τους επικεφαλής του ΙΚΑ Καβάλας.
Δεσμεύτηκε να την υλοποιήσει άμεσα ευρισκόμενος στην Αθήνα, αυτές τις ημέρες. Το σενάριο προβλέπει ότι όλες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ που φιλοξενούνται σήμερα στην πολυκατοικία απέναντι από το κεντρικό κτήριο, μεταφέρονται στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου, όπου κατά την άποψη των εργαζόμενων της Καβάλας υπάρχει επαρκής χώρος.
Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ένα καινούριο κλίμα μεταξύ των εργαζόμενων καθώς θεωρούν ότι με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα μπορούν να εργάζονται όλοι μαζί. Από την πλευρά της στην ίδια υπόθεση παρεμβαίνει η εταιρία του Δημήτρη Αστεριάδη Α.Ε. Είναι η εταιρία που εξυπηρετεί το ΙΚΑ Καβάλας όλα αυτά τα χρόνια, νοικιάζοντας του αυτούς τους χώρους στη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Η επιστολή του κ. Δημήτρη Αστεριάδη αναφέρει τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

«-Τα ΠΕΔΥ συνεστήθησαν για να εξυπηρετούν ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου των πόλεων όλους τους ησφαλισμένους (ΙΚΑ, ΔΥ συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες με ράμπες κ.λ.π.) στο κέντρων των πόλεων κι όχι στα βουνά (νέο ΓΝΚ στον Αγ. Σίλα στο βουνό).
Τα ΠΕΔΥ και Κ.Υ. είναι η πρωτοβάθμιος Ιατρική Περίθαλψη, τα δε Γενικά Νοσοκομεία η Δευτεροβάθμιος.
-Ταύτα επί των δηλώσεων της κας Δημάρχου Καβάλας, εις Τηλεοπτικό σταθμό Καβάλας CENTER, στις 10.10.2014, περί μεταφοράς ΠΕΔΥ Καβάλας από ισόγειο ΙΚΑ Καβάλας Φιλ. Εταιρείας 6, εις Αγ. Σύλλα όπου το νέο ΓΝΚ (σε Βουνό).
-Η Δ. Αστεριάδης Α.Ε. υπήκουσα εις δυσχερείς οικονομικάς συνθήκας της Χώρας από ετών εμείωσε το ενοίκιο της από ΙΚΑ κατά 45% παραιτηθείσα και των ετησίων αναπροσαρμογών μισθώματος.
-Ετέρα πρόταση περί μετεγκαταστάσεως των Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΚΑ που στεγάζονται σήμερον εις 4ο, 5ο, 6ο, 7ο όροφο κτηρίου της Δ. Αστεριάδης Α.Ε. (Τμήματα Μητρώου, Συντάξεων, Εσόδων, Μηχανημάτων Επικοινωνίας, Αρχείων) και συστεγάσεως των εις Ισόγειο ΙΚΑ Φιλ. Εταιρείας 6 ένθα ευρίσκονται τα 2 συνηνωμένα ΠΕΔΥ Καβάλας ενέχει κινδύνους ΣΥΜΦΟΡΗΣΕΩΣ του ΧΩΡΟΥ, άμα τη αναμενομένη συμπληρώσει του ΠΕΔΥ Καβάλας με τους νέους ελλείποντας, σήμερον ιατρούς ειδικοτήτων, οπότε θα απαιτηθεί νέα μετακίνηση των ως άνω Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΚΑ».

Προηγούμενο άρθρο

Περίτεχνο ψηφιδωτό αποκαλύφθηκε στον τάφο της Αμφίπολης

Επόμενο άρθρο

Λάδια στο οδόστρωμα