Dark Mode Light Mode
Από την Αγία Παρασκευή στο Βόλο και στο Πήλιο
Νίκος Πενταζίδης στους 93,7: « Θα κερδίσουμε την άνοδο με το σπαθί μας»
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

Νίκος Πενταζίδης στους 93,7: « Θα κερδίσουμε την άνοδο με το σπαθί μας»

Συνέντευξη στους 93, 7 παραχώρησε ο τιμ μάνατζερ της Ενωσης και συνεργάτης του Γιάννη Τζήμα, Νίκος Πενταζίδης.
Μίλησε για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και το στόχο που θα έχει στο νέο πρωτάθλημα, που αρχίζει σε λίγες μέρες.
Τόνισε ότι είναι σίγουρος, για την άνοδο στην Α1 κατηγορία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του.
Ερώτηση: Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2, κατά πόσο είναι έτοιμη η Ενωση, μετά και τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό;
Απάντηση: Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για μας, με αυτές τις ανατροπές που είχαμε όσον αφορά τη συμμετοχή μας στην Α1. Εν τέλει μέχρι στιγμής θα παίξουμε στην Α2 και πιστεύω ότι αν δεν αλλάξει κάτι, η ομάδα έχει κάνει όλη αυτή την προετοιμασία ώστε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αποτελείται από ένα σύνολο παικτών, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές και έχουν μάθει να έχουν βασικό ρόλο στις ομάδες που παίζουν.
Προερχόμαστε από μια χρονιά πρωταθλητισμού. Το γνωρίζουν οι πάντες το τι εστί πρωταθλητισμός στην Α2 και τι ανάγκες υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι με τις δυο- τρεις προσθήκες που κάναμε, η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ο Καράμπουλας και ο Χαρισμίδης, συν τον Κουμλέλη είναι τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ, σε σχέση με πέρσι.

Ερώτηση: Πως είναι η ψυχολογία με όλα αυτά που βιώσατε ειδικά τις τελευταίες μέρες; Πόσο έχουν επηρεαστεί οι παίκτες;
Απάντηση: Σίγουρα έχουν επηρεαστεί. Είναι φυσιολογικό. Τη μια μέρα να ξέρουν ότι είναι στην Α1 και την επόμενη εβδομάδα να τους λένε ότι θα παίξουν στην Α2.
Υπάρχουν διακυμάνσεις. Καταλαβαίνεται ότι αυτοί οι αθλητές μέσα από το μπάσκετ, ζουν τις οικογένειες τους.
Ηταν πολύ δύσκολο καλοκαίρι γι` αυτούς. Τόσο ήταν και για μας. Η ψυχολογία τους πήγαινε από το ναδίρ στο ζενίθ και αντίστροφα.
Υπήρχε μια ανησυχία. Όλα αυτά με την κατάλληλη ομιλία, με τον κατάλληλο τρόπο και τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα μας, τους είχαμε εκθειάσει την προσοχή, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ότι πρέπει να συγκεντρωθούν στην Α2.
Αν ερχόταν η Α1 και ήμασταν 100% σίγουροι, τότε θα μιλούσαμε για αυτό. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι συγκεντρωμένοι, όσον αφορά την Α2 κατηγορία.

Ερώτηση: Βάση μεταγραφών, ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα είναι ανταγωνιστικές στην Α2, όσον αφορά την άνοδο;
Απάντηση: Σίγουρα ο Αρκαδικός έχει κάνει κάποιες καλές μεταγραφές. Πήρε τον Καρύδα, τον Χατζή, τον Νοέα και τον Τζόρτζεβιτς από τον ΟΦΗ, που είναι ένας πολύ καλός παίκτης.
Η Λευκάδα έκανε καλές προσθήκες τελευταία με κοινοτικό αλλά και τον Αποστολίδη από τον Παναθηναϊκό, που ήταν στο ρόστερ, έστω και αν δεν έπαιζε πολύ. Πιστεύω ότι θα είναι μέσα στο γκρουπ των ομάδων, που θα διεκδικήσουν κάτι για την επόμενη χρονιά.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες όπως είναι ο Εθνικός που έχει ένα αξιόλογο ρόστερ, το Ψυχικό που επίσης μπορεί να διεκδικήσει.

Ερώτηση: Είναι κάτι που φοβάται η Ενωση, σε αυτή την κατηγορία;
Απάντηση: Σε σχέση με πέρσι διορθώσαμε κάποια λάθη που κάναμε και εμείς. Δεν ξέραμε καθόλου την κατηγορία ενώ τώρα την έχουμε μάθει. Αυτό είναι στα συν. Νομίζω ότι προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και μαζί με τις δυο σημαντικές προσθήκες που κάναμε, του Καράμπουλα και του Χαρισμίδη, οι οποίοι πέρσι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, στις δυο ομάδες που ανέβηκαν, νομίζω ότι έχουμε το πιο αξιόλογο ρόστερ στην κατηγορία.

Ερώτηση: Ο Καραποστόλου είναι έτοιμος να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς στο πρωτάθλημα;
Απάντηση: Ο Σωτήρης και με τον ΚΑΟΔ σημείωσε 14 πόντους με κάποια τρίποντα και έδειξε ότι είναι σε πολύ καλό σημείο, μετά τον τραυματισμό του. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα μας βοηθήσει στη χρονιά που έρχεται. Είμαστε σε καλό δρόμο.

Ερώτηση: Τι μπορεί να υποσχεθεί αυτή η ομάδα στο φίλαθλο κόσμο της Καβάλας;
Απάντηση: Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι η μεγαλύτερη στιγμή στο τέλος της χρονιάς, που δε θα είναι άλλο από την άνοδο στην Α1.
Θέλουμε για να το καταφέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Θέλουμε να είναι μαζί μας. Είναι δύσκολο και μακρύ πρωτάθλημα. Ένας τραυματισμός, μπορεί να φέρει τα πάνω- κάτω.
Μπορεί να σου αλλάξει την όλη φιλοσοφία που έχεις χτίσει από το καλοκαίρι και να σου δημιουργήσει πρόβλημα, όσον αφορά την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Με το σπαθί της η Ενωση στην Α1;
Απάντηση: Φυσικά με το σπαθί μας. Έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά. Ολοι πάλι θα ανεβούμε στα χαρτιά κτλ.
Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε την άνοδο με το σπαθί μας.

Προηγούμενο άρθρο

Από την Αγία Παρασκευή στο Βόλο και στο Πήλιο

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014