Dark Mode Light Mode
Ραντεβού στο 6ο Λύκειο
Να υπάρχει ευελιξία στις επιλεγόμενες Κυριακές προς εμπορική λειτουργία
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

Να υπάρχει ευελιξία στις επιλεγόμενες Κυριακές προς εμπορική λειτουργία

Ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Καβάλας Τάκης Αγγελίδης δεν άνοιξε το δικό του κατάστημα την πρώτη εργάσιμη βάσει νόμου Κυριακή, αλλά κινήθηκε στην αγορά και διαπίστωσε ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις που λειτούργησαν ήταν τα μεγάλα καταστήματα και οι αλυσίδες franchising, που ανήκουν φυσικά στο σύνολο του εμπορικού κόσμου. Την Κυριακή επίσης λειτούργησαν και ορισμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους πεζόδρομους, καθώς και 22 εμπορικά καταστήματα. Αριθμός που σύμφωνα με την άποψη του κ. Αγγελίδη αποτελεί σημαντικό ποσοστό.

Ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου ξεκαθάρισε ότι το σημείο επί του οποίου διαφωνεί με την άποψη του Εμπορικού Συλλόγου είναι η κάθετη άρνηση που διατυπώνεται με το επιχείρημα «ποτέ την Κυριακή», αφού πρεσβεύει το ερώτημα «πότε την Κυριακή;» Δηλαδή ο κ. Αγγελίδης παρατήρησε ότι όλες οι Κυριακές του έτους δεν είναι ομοίως εμπορικές επομένως θα πρέπει να εξασφαλισθεί μια «ευελιξία» του Εμπορικού Συλλόγου αναφορικά με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Ως παράδειγμα έφερε ο κ. Αγγελίδης την τελευταία Κυριακή του έτους πριν την Πρωτοχρονιά, δηλαδή στις 29 Δεκεμβρίου, όταν σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των ξενοδόχων η Καβάλα θα πολιορκηθεί από Βούλγαρους και Τούρκους τουρίστες. Αυτή η Κυριακή με λίγα λόγια δε θα ήταν άραγε μια καλή ευκαιρία λειτουργίας των μικρομεσαίων καταστηματαρχών της αγοράς με σκοπό την αύξηση του τζίρου;

Μπορεί ο κ. Αγγελίδης να διατηρεί και να διατυπώνει την προσωπική του άποψη επί του θέματος, υπογράμμισε όμως ότι το ζήτημα του ωραρίου έγκειται αυστηρά στις αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, ως το μόνο αρμόδιο όργανο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ραντεβού στο 6ο Λύκειο

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013