Dark Mode Light Mode
Τι Ελλάδα… τι Τουρκία; - Τσατσούλης … μαινόμενος κατά των κυβερνώντων
Ντίνος Κανάκης στους 93, 7: « Μόνος του ο Ερασιτέχνης, πολύ δύσκολα θα τρέξει την ομάδα»
Εμπλοκή Βουλγάρων

Ντίνος Κανάκης στους 93, 7: « Μόνος του ο Ερασιτέχνης, πολύ δύσκολα θα τρέξει την ομάδα»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Ντίνος Κανάκης ήταν καλεσμένος το περασμένο Σάββατο, στην αθλητική εκπομπή στους 93, 7.

Μίλησε εφ όλης της ύλης για το πώς σκέφτεται να ενεργήσει ο Ερασιτέχνης αν η ομάδα πέσει στη Γ` Εθνική. Τόνισε ότι μέχρι τώρα επίσημα ο Ερασιτέχνης δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι να οριστικοποιηθεί σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται ο ΑΟΚ, στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Αν η ομάδα μείνει στη Football Leagke, βάση της εμπειρίας που έχετε, τι πρέπει να γίνει προκειμένου να μην έχουμε το φετινό αγωνιστικό διασυρμό της ομάδας;

Απάντηση: Δεν υπάρχει Καβαλιώτης που δεν χάρηκε με την είδηση ότι ο ΑΟΚ μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία. Αν τελεσιδικήσει θα είναι κάτι το πολύ καλό. Είναι πολύ δύσκολο στη Γ` Εθνική, με την οποιαδήποτε βοήθεια και να έχει, να ανέβει πάλι στη Β`.

Εάν μείνουμε στη FootBall Leagke και γίνουν τα ίδια λάθη που έγιναν εδώ και 2 χρόνια, δυστυχώς θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις. Εάν δεν υπάρξει επενδυτής η χορηγός, άνθρωπος η άνθρωποι οι οποίοι θα βάλουν χρήματα, να πάρουν τον ΑΟΚ και να τον ανεβάσουν, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Θέλει παίκτες και προπονητή ο ΑΟΚ, να κάνει σωστή προετοιμασία. Να μην γίνουν αυτά που έγιναν. Πήραμε παίκτες που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Τα παιδιά βέβαια προσπάθησαν και πολέμησαν αλλά μέχρι εκεί.

Οι δυνατότητες τους ήταν αυτές. Φτάσαμε στη Σουπερ Λιγκ να είμαστε μέσα στην εξάδα, με παίκτες μεγάλης αξίας. Τώρα δεν καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία.

Η ομάδα δεν ενισχύθηκε έτσι όπως θα έπρεπε. Η ομάδα θέλει… χρήμα. Χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Πως θα τους πάρεις τους παίκτες;

Πρέπει να βρεθούν σοβαροί άνθρωποι, που θα βοηθήσουν σημαντικά. Με μια ομάδα καλή φέτος θα μπορούσαμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα Κ20 που με τη ενίσχυση 4-5 ποδοσφαιριστών με εμπειρία, θα μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό.

Ερώτηση: Αν δεν βρεθούν χρήματα πάλι θα έχουμε τον ίδιο χειμώνα, στη νέα σεζόν.

Απάντηση: Ακριβώς. Για μένα την απόφαση θα πρέπει να την πάρει ο μεγαλομέτοχος. Ο κ. Τσοκτουρίδης πρέπει να δει τι θα κάνει με το μέλλον της ομάδας.

Εάν παρθεί απόφαση και η ομάδα μένει στη Β` Εθνική, την άλλη μέρα ο κ. Τσοκτουρίδης, πρέπει να βρει χορηγό. Την άλλη μέρα. Τώρα πρέπει να το κάνει.

Ερώτηση: Εσείς να ήσασταν… Τσοκτουρίδης, που θα δίνατε την ομάδα το Γενάρη, στην ομάδα Τσάκα η στην ομάδα Κουφατζή;

Απάντηση: Θα την έδινα σε αυτούς που θα μπορούσαν να την τρέξουν πιο σωστά.

Αν γινόταν μεταγραφές το Γενάρη, η ομάδα θα έμενε στην κατηγορία. Έγιναν λάθη. Ολοι κάνουμε λάθη και η δικιά μου η διοίκηση έκανε λάθη. Σκοπός είναι να μην ξαναγίνουν.

Όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη θα ήταν σε καλύτερη μοίρα η ομάδα.

Ερώτηση: Σε περίπτωση που τελικά ο ΑΟΚ υποβιβαστεί στη Γ` Εθνική, ο Ερασιτέχνης τι θα πράξει; Πως σκέφτεστε; Μιλάτε με προπονητές; Υπάρχουν κάποιοι που σας έχουν κάνει πρόταση να ασχοληθούν με τον ΑΟΚ;

Απάντηση: Εφόσον δεν έχει ακόμη κριθεί το που θα παίζει ο ΑΟΚ στη νέα αγωνιστική σεζόν, επίσημα ως Ερασιτέχνης, δεν συζητάμε τίποτα.

Σαν συμβούλιο δεν έχουμε προχωρήσει το παραμικρό. Όποιες συζητήσεις έγιναν στο… καφενείο έγιναν μεταξύ φίλων και γνωστών η μεταξύ ανθρώπων που όντως θέλουν να βοηθήσουν τον ΑΟΚ, είτε στη Β`, είτε στη Γ` εθνική.

Ερώτηση: Μπορεί να τα καταφέρει μόνος του ο Ερασιτέχνης, να τρέξει την ομάδα στη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Είναι πάρα πολύ δύσκολο από οικονομικής πλευράς. Στα 14 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη θα πω ότι εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στην ομάδα και να τη βοηθήσουν, μ` ένα σωστό τρόπο.

Να βάλουν χρήματα και να πάρουν το μάνατζμεντ της ποδοσφαιρικής ομάδας και να την προχωρήσουν μακάρι εκεί που αξίζει. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ακόμη να βγούμε έξω μαζί τους και προσελκύσουμε τον κόσμο.

Ερώτηση: Μέχρι τώρα υπάρχει κάποια πρόταση;

Απάντηση: Επίσημα δεν έχει έρθει κανένας. Ακούγονται κάποια πράγματα αλλά δεν έχει γίνει κάτι το επίσημο. Προσπαθούν 4 ομάδες του νομού μας να μείνουν στην κατηγορία και στέκονται ποδοσφαιρικά και οικονομικά.

Μια ολόκληρη Καβάλα, για όνομα του Θεού, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο;

Δεν θα μπορέσει να κρατήσει μια ομάδα; Δεν είναι λίγα τα χρήματα στη Γ` Εθνική. Πρέπει πάλι να πληρώσεις παίκτες. Εμείς αυτά τα μελετήσαμε.

Δεν μπορούμε να συζητάμε, αν δεν βγει οριστική απόφαση. Μόνος του πάντως ο Ερασιτέχνης δε μπορεί να σηκώσει το βάρος στη Γ` Εθνική, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Εκτός αν βγούμε στην αγορά και υπάρχει βοήθεια μεγάλη. Αυτό όμως στην εποχή που ζούμε και έτσι όπως είναι οι καταστάσεις, είναι δύσκολο.

Εμείς δεν θέλαμε να ασχοληθούμε ποτέ με την ΠΑΕ. Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα.

Ερώτηση: Σαν επίσημος Ερασιτέχνης, μιλήσατε με προπονητές;

Απάντηση: Με κανέναν. Σε κανέναν δε δώσαμε αρμοδιότητα να μιλήσει με προπονητές.

Ας μας πουν και μας κάτι, αυτοί που ψάχνουν τώρα για προπονητή και παίκτες.

Θα προτιμούσα πάντως στη Γ` Εθνική να έχουμε Καβαλιώτη προπονητή και Καβαλιώτες παίκτες. Να παίζουν Καβαλιωτάκια και να έρχεται ο κόσμος.

Οι υπόλοιπες ομάδες του νομού, πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται βοήθεια ο ΑΟΚ.

Δεν φρόντισε ο ΑΟΚ ποτέ να φέρει κοντά του όλα αυτά τα σωματεία. Μόνο όταν ήμασταν εμείς στη Δ` Εθνική, στείλαμε κάρτες Χριστουγέννων σε όλα τα σωματεία.

Η ΠΑΕ έπρεπε να έχει επαφές με όλα τα σωματεία. Εγώ θα ήθελα να μην φεύγουν παιδιά από την Καβάλα σε άλλες ομάδες. Είναι κρίμα.

Η περιφέρεια μας πρέπει να έρθει κοντά στον ΑΟΚ. Μπορούν να βοηθήσουν και οι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ. Παρεξηγήθηκαν κάποιες δηλώσεις του Ανθουλάκη που έγινα καλοπροαίρετα.

Ερώτηση: Ο ΑΟΚ έχει… αύριο;

Απάντηση: Πιστεύω πως ναι. Αν πέφταμε πέρσι στη Γ` Εθνική και έφευγαν κάποιες κακές σκέψεις, τώρα πιστεύω ότι θα ήμασταν καλά. Ακόμη η ομάδα κουβαλάει χρέη. Θέλουμε χρόνο για να συνέλθουμε. Με τη βοήθεια όλων των Καβαλιωτών, πρέπει να βγάλουμε τον ΑΟΚ από την κρίση.

Αυτός ο οποίος βάζει τα λεφτά, κάνει το κουμάντο. Ο κ. Τσοκτουρίδης ξεκίνησε και έβαλε χρήματα, η ομάδα πήγε από το Περιφερειακό στη Β` και έτρεξε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα για μένα, όταν είπε ότι εγώ δε βάζω άλλα λεφτά, έπρεπε να βρει έναν άνθρωπο να βοηθήσει η να φύγει. Όσοι έβαλαν χρήματα στις ομάδες, τα έχασαν. Δε θα φτάναμε εκεί που φτάσαμε. Πονάμε όλοι μας.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον ΑΟΚ, να δέχεται 3 γκολ.

Δεν θα βάλουμε καμία υπογραφή εις βάρος της ομάδας. Θέλουμε την ομάδα να πάει ψηλά και να μην γίνει ρεζίλι.

 

Προηγούμενο άρθρο

Τι Ελλάδα… τι Τουρκία; - Τσατσούλης … μαινόμενος κατά των κυβερνώντων

Επόμενο άρθρο

Εμπλοκή Βουλγάρων