Dark Mode Light Mode

Νύχτα ήρθε ο «Πελαγίτης», ακολουθεί το «Νήσος Μύκονος»

Στις 12.00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Πελαγίτης» μεταφέροντας μόνο φορτηγά, αναχώρησε δε για να επιστρέψει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στον Πειραιά στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Το δρομολόγιο αυτό μοιάζει και είναι έκτακτο, για την εξυπηρέτηση των φορτηγών, της κίνησης που υπάρχει από το χερσαίο τμήμα της Ελλάδας προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με την ιδιαιτερότητα ότι το συγκεκριμένο πλοίο που και στο παρελθόν είχε έρθει για τον ίδιο λόγο στο λιμάνι της Καβάλας, μεταφέρει μόνο φορτηγά και όχι επιβάτες.
Η κίνηση τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο κεντρικό λιμάνι ήταν αυξημένη. Φορτηγά έφευγαν από το πλοίο «Πελαγίτης», ενώ άλλα έμπαιναν για να ταξιδέψουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Η αυξημένη κίνηση στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού έβγαλε στους δρόμους τους άνδρες και τις γυναίκες του λιμεναρχείου Καβάλας, που για την τακτοποίηση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην είσοδο του λιμανιού αφαίρεσαν πινακίδες σταθμευμένων αυτοκινήτων, πίσω από το τελωνείο, όπως επίσης και στην είσοδο του κεντρικού λιμανιού.
Εν τω μεταξύ γίνεται γνωστή η απόφαση του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών όπου με απευθείας ανάθεση τους επόμενους τρεις μήνες δρομολόγια από την Καβάλα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα εκτελεί το πλοίο «Νήσος Μύκονος».
Τα δρομολόγια γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα των τριών μηνών θα είναι δύο κάθε βδομάδα, αν και τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν, δηλαδή ακυρώθηκε η σύμβαση με τη ΝΕΛ, ήταν τρία τη βδομάδα.
Το ίδιο χρονικό διάστημα θα έρχεται κανονικά στο λιμάνι της Καβάλας, το πλοίο «Ταξιάρχης», καθώς η γραμμή που εξυπηρετεί δεν έχει επηρεασθεί καθόλου από τις πρόσφατες εξελίξεις.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εθνικός Νέου Αγιονερίου- ΑΟΚ 0-0: Ξεκίνημα με μέτρια εικόνα

Επόμενο άρθρο

Συνεδρίαση διοίκησης επιμελητηρίου στη Θάσο