Dark Mode Light Mode

Ξαφνικά πορεία – διαμαρτυρία φορτηγών

Το μεσημέρι του Σαββάτου κι ενώ διεξαγότανε η 9η Αλφαβητοπαρέλαση, πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων. Επρόκειται για μία που το Σάββατο το μεσημέρι έγινε ταυτόχρονα σε εννέα πόλεις της Ελλάδος, ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου στις 7 Μαρτίου.

Τα φορτηγά ξεκίνησαν από το χώρο της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων. Ήταν περίπου τριάντα μεγάλη οχήματα που αρχικά κινήθηκαν από την Εγνατία οδό, έως τον κόμβο του Αγίου Σίλα. Κατέβηκαν προς το κέντρο της Καβάλας. Με δυνατά κορναρίσματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους, όσο περνούσαν, ευρισκόμενα πάντως σε μεγάλη ουρά σταματημένων επιβατικών αυτοκινήτων, από την οδό Ερυθρού Σταυρού μέχρι περίπου τις Καμάρες.

Στο τέλος της ουράς βρίσκονταν ο Ανέστης Τσουρουκίδης, οδηγώντας κι αυτός φορτηγό αυτοκίνητο, δηλώνοντας εκείνη την ώρα στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη διαμαρτυρία το λόγο αυτής και τα αιτήματα του κλάδου.

Διαμαρτύρονται για τα ασφαλιστικά και φορολογικά. Εντείνουν τις ενέργειές τους ώστε η φωνή τους ν΄ ακουστεί γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, να διαπραγματευτούν τα θέματα κυρίως των φορολογικών ζητημάτων με το αρμόδιο υπουργείο.

Η διαμαρτυρία στην Καβάλα ήταν και λίγο πρόχειρη, υπό την έννοια ότι δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ούτε κάποια προειδοποίηση για την πραγματοποίησή της. Παρόλα αυτά οι οδηγοί των φορτηγών υποστηρίζουν ότι ο κλάδος πλήττεται από τα νέα φορολογικά μέτρα, είναι ενωμένοι κι έτοιμη να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με τρόπο που θ΄ αποφασισθεί στη γενική τους συνέλευση.

Λόγω του ότι την ώρα της κινητοποίησης η τροχαία Καβάλας ήταν απασχολημένη με την Αλφαβητοπαρέλαση, η διαμαρτυρία των φορτηγών όσον αφορά το κέντρο της πόλης, συνοδεύονταν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Σύλληψη 57χρονου φέρνει ξανά στην επιφάνεια το τριπλό φονικό στη Θάσο

Επόμενο άρθρο

Σπεύδουν στον Μπουρμπούλια οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ