Dark Mode Light Mode

Ξεκαθαρίζει η Διεύθυνση Υγείας: «Καμία ανησυχία για το νερό της Ελευθερουπόλεως»

Εκατέρωθεν καταγγελίες, δηλώσεις και διαψεύσεις περί της υψηλής περιεκτικότητας αρσενικού στο πόσιμο νερό της Ελευθερουπόλεως είναι το σοβαρό θέμα που κυριαρχεί στην προεκλογική επικαιρότητα του δήμου Παγγαίου. Την αντίρρησή του για τον προεκλογικό χαρακτήρα που δόθηκε στο συγκεκριμένο θέμα εξέφρασε ενοχλημένος χθες το πρωί ο προϊστάμενος της διεύθυνσης υγείας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σ’ αυτή τη χώρα έχουμε καταντήσει να ανάγουμε οποιοδήποτε θέμα σε πολιτικό επίπεδο. Δεν επιθυμώ να εμπλέκομαι σε πολιτικά ζητήματα. Συστήνω στους πολίτες να ακούσουν τις οδηγίες που θα εκδώσουμε, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες οι οποίες λειτουργούν για τη προστασία της δημόσιας υγείας. Όταν κριθεί απαραίτητη η λήψη μέτρων, θα το πράξουμε την κατάλληλη στιγμή και με τον ενδεικνυόμενο τρόπο».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα πραχθούν τα δέοντα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, άρα δε θα πρέπει να δημιουργούνται συνθήκες πανικού. Η διεύθυνση εξετάζει τα δεδομένα, αναμένει αποτελέσματα ελέγχων προκειμένου να εντοπισθούν τα αίτια και να διεξαχθεί συμπέρασμα για το εάν η κατάσταση είναι μόνιμη ή παροδική. Οι πολίτες θα ενημερωθούν υπευθύνως και αρμοδίως όταν θα σχηματισθεί ολοκληρωμένη εικόνα. Ο εντοπισμός αρσενικού σε μία μέτρηση δεν είναι αρκετός για την επιβολή απαγόρευσης πόσης του νερού. Η απαγόρευση για παράδειγμα που επιβλήθηκε στη Νικήσιανη επήλθε κατόπιν πολλαπλών ελέγχων και κατόπιν σωρείας ενεργειών εκ μέρους του δήμου και των υπηρεσιών.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι προς το παρόν ο κόσμος μπορεί να πίνει το νερό της Ελευθερουπόλεως μέχρις ότου εκδοθούν διαφορετικές οδηγίες, ή μέχρις ότου απαιτηθεί η λήψη μέτρων, εάν ωστόσο αυτό κριθεί απαραίτητο. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης υγείας στηλίτευσε το γεγονός ότι εκτοξεύονται ασυλλόγιστα ορισμένα «πυροτεχνήματα», κυρίως επί θεμάτων που απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα. Ο κ. Παπαδόπουλος με αυστηρό τόνο χθες υπογράμμισε: «Δε με απασχολεί η προεκλογική περίοδος και τα πολιτικά τους παιχνίδια, τα οποία και δε δέχομαι για θέματα δημόσιας υγείας».

Κατά τα λεγόμενα του προϊσταμένου, οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν τα μέτρα που θεώρησαν ότι έπρεπε να υιοθετήσουν, χωρίς προηγούμενα να απευθυνθούν στη διεύθυνση υγείας. Οι ένοπλες δυνάμεις ωστόσο δικαιούνται να μεριμνούν προσωπικά για τις συνθήκες υγιεινής εντός των δικών τους χώρων. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το πόσιμο νερό της Ελευθερουπόλεως, οι δε πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπεύθυνα μέτρα θα ληφθούν μόνο εάν και όταν κριθούν απαραίτητα εκ μέρους της υπηρεσίας και φυσικά κατόπιν των επισήμων αποτελεσμάτων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

3ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας - 28 – 30 Μαρτίου στη Νέα Πέραμο, Καβάλας

Επόμενο άρθρο

64 μαθητές και 3 καθηγητές - Πραγματοποιούν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής